50/50 Makeup Desert Volume 2 palette

Het is je vast niet ontgaan: vorige week was het Black Friday. Veel winkels en webshops hadden een week lang interessante aanbiedingen. In de mystery box van 50/50 Makeup die ik toen aanschafte zat het mooie Desert Volume 2: Extended & Reloaded palette. Kijk mee naar dit palette!

Fiftyfifty makeup Desert Vol. 2 oogschaduwpalette

Ik kocht niet veel vorige week, maar toen ik zag dat 50/50 Makeup een mystery box verkocht wilde ik die toch graag bestellen! Gelukkig was ik mooi op tijd om er één te bemachtigen. Na ongeveer een week kwam de box van 50/50 binnen en zag ik dat het Desert Volume 2 palette er in zat! Het eerste Desert palette was volgens mij één van de eerste paletten die ze uitbrachten een aantal jaar geleden. Nu is er dus een ‘Extended and Reloaded’ versie. Door mijn positieve mening over het 50/50 Makeup Spring palette was ik een half jaar geleden kocht, was ik erg benieuwd naar de kwaliteit van Desert 2!

Het palette zit in een afschuifbaar kartonnen hoesje waar achterop de ingrediënten op staan vermeld. De voorkant is hetzelfde als de voorkant van het palette. Het thema ‘Desert’ (woestijn) komt daar goed in terug door de cactussen en piramides.

Fiftyfifty makeup Desert Vol. 2 ingredienten

Het eerste Desert palette had 9 pans, het Extended & Reloaded palette heeft er 12. Hiervan zijn er 6 met een matte finish en 6 shimmers. Aan de binnenkant van het palette is een grote spiegel geplaatst.

In het palette vind je een combinatie van warme en koele tonen. Op de één of andere manier passen ze bij elkaar én in het thema. Je kunt met de bruintinten een everyday look maken of bijvoorbeeld de roze en paarse shimmers gebruiken om je look extra glam te maken.

Binnenkant Fiftyfifty Desert Vol. 2

De kleurnamen zijn niet zomaar gekozen, ze hebben allemaal op de één of andere manier iets te maken met woestijnen. Dat is in ieder geval mijn aanname, want een aantal kan ik niet meteen thuisbrengen.

Kleuren Fiftyfifty Vol. 2 Extended Reloaded

Toen ik het palette binnen kreeg leek er iets gebeurd te zijn met ‘Date’, de matbruin in de bovenste rij. Alsof hij al geswatcht of gebruikt was (dit zie je ook op de foto hierboven). De rest van het palette zag er wel smetteloos uit dus ik besteed er maar niet teveel aandacht aan…

Het 50/50 Desert palette in gebruik

De swatches van dit palette gingen bij bijna alle kleuren vanzelf! Het meeste moeite had ik met ‘Date’, de matbruin bovenin en met ‘Zhangye’, de paarse shimmer rechtsonder. Vooral die laatste gaf in eerste instantie weinig kleur af en was lastig egaal te krijgen. Het leek meer op een topper om je look wat extra shine te geven, al lukte het uiteindelijk wel om ook de kleur goed op mijn arm te krijgen.

Swatches Fifty fifty makeup Desert Volume 2

Uiteindelijk was het in ieder geval mogelijk om er mooie swatches uit te krijgen. Nu nog kijken hoe het 50/50 Makeup Desert Volume 2 palette op mijn oogleden presteert!

Ik koos er uiteindelijk voor om de bruintinten uit te proberen. Mijn oog was op ‘Kazir’ gevallen, de gouden shimmer in het midden van het palette. Ik heb een zwak voor dat soort tinten. De basis heb ik met de diverse bruintinten gemaakt, met ‘Kazir’ heb ik de lijn gezet.

Warme ooglook Fifty fifty makeup oogschaduwpalette

De kleuren lieten zich gemakkelijk blenden! Er was sprake van wat fall-out in het palette zelf, maar op mijn oogleden viel dat gelukkig heel erg mee. Bij het Spring palette ervaar ik dat meer.

Met de grijs of rood/paarstinten in dit palette kun je in een handomdraai je hele look veranderen en bijvoorbeeld wat koeler maken. Het pigment is prima en de matte oogschaduw laat zich gemakkelijk blenden. Wat mij betreft een aanrader als je van deze kleuren houdt!

Meer informatie

Het Desert Volume 2: Extended and Reloaded palette is los verkrijgbaar in de 50/50 Makeup webshop voor € 21,99. Het was een Black Friday exclusive maar door alle enthousiaste reacties hebben ze besloten het palette in het vaste assortiment op te nemen. Naast dit palette hebben ze nog veel meer mooie paletten en andere items, dus ik zou zeker een kijkje nemen.

Vijftig procent van de winst van 50/50 Makeup wordt gedoneerd aan goede doelen. Als klant kun je zelf kiezen aan welk goed doel je jouw ‘deel’ wil laten doneren. Zo zorgen jij en zij ook voor anderen als je een aankoop doet. Een ander voordeel: Het Desert Volume 2 palette is vegan en cruelty free, net als (bijna) alle andere make-up van dit merk.

Heb jij al ervaring met 50/50 Makeup?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “50/50 Makeup Desert Volume 2 palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top