Action appelazijn spray voor je haar

Ergens in mijn hoofd zweefde het feitje dat appelazijn goed zou zijn voor je haar. Ik wist niet meer hoe of wat, maar toen ik deze appelazijn spray zag bij Action besloot ik hem mee te nemen! Benieuwd wat het effect is? Lees dan verder!

Detox apple vinegar spray Action

Wat doet appelazijn voor je haar en hoofdhuid?

Tijdens de vergisting van appels wordt een vloeistof geproduceerd doordat de suikers in de appel worden omgezet naar alcohol: appelazijn.

Appelazijn schijnt goed te zijn voor je hoofdhuid omdat bijvoorbeeld roos en jeuk kan verminderen. Ook zou het ervoor zorgen dat de haarwortels sterker worden, de pH-waarde hersteld wordt, je haar minder dof wordt en de haarschubben gesloten worden. Door dat laatste gaat je haar mooi glanzen en is het makkelijker door te kammen.

Kortom: het heeft alleen maar voordelen voor je hoofdhuid en haar. Toch? Niet voor iedereen, bij sommige mensen kan appelazijn namelijk irriteren. Vooral als je appelazijn puur gebruikt is die kans aanwezig, verdunnen met water is dan een manier om het beter te kunnen verdragen. Het is sowieso aan te raden eerst op een klein stukje huid te testen!

Action Detox appelazijn spray

Nu mijn geheugen weer opgefrist was, werd ik nog benieuwder naar deze Detox appelazijn spray van het merk This is it, verkrijgbaar bij Action. Op de verpakking is ook te lezen dat hij het haar zachter maakt en de hoofdhuid rustiger kan maken. Daarnaast staat er op dat het de kleur van je haar beschermt. Ik heb me echter laten vertellen dat gekleurd haar iets lichter kan worden als je ‘reguliere’ appelazijn in je haar gebruikt.

appelazijn spray voor je haar van Action

Naast appelazijn bevat de Detox spray ook lavendel, rozemarijn, salie en tijm die elk hun eigen positieve bijdrage leveren aan je haar en hoofdhuid. Ik kon in eerste instantie appelazijn (of appelciderazijn, apple (cider) vinegar, acv) niet vinden bij de ingrediënten. Wat extra research leerde mij dat ‘Acetum’ een soort azijn is. Dit staat als derde ingrediënt op de lijst. Daarnaast vond ik een stuk verder naar onder malic acid wat vertaalt naar appelzuur.

Het lijkt er dan ook op dat deze spray geen appelazijn bevat, maar door de combinatie appelzuur en azijn dit effect nabootst. Ik ben geen scheikundige of expert op dit gebied, maar ik vraag me af of dit dan dezelfde voordelen kan bieden.

This is it Detox spray voor je haar

Maar goed, tijd om naar de spray zelf te kijken! Zoals je mag verwachten zit de appelazijn spray in een sprayflacon. Bij het eerste gebruik merkte ik het al: dit gaat hem niet worden. Door de vorm van de fles, met een smalle hals en breder stuk onderaan, kan ik de fles niet zo stevig vastpakken dat ik ook nog de sprayknop in kan drukken. Mijn hand glijdt steeds weg door de vorm.

De geur van de spray vind ik prettig. Hij ruikt ‘warm’, niet onaangenaam (wat bij appelazijn nog wel eens het geval kan zijn).

Appelazijn spray haar Action

Het effect van Action Detox apple vinegar spray

Ik wilde hier een mooie ‘Voor’ en ‘Na’ foto plaatsen, maar eerlijk gezegd merk ik geen verschil. Zichtbaar is het zeker niet. Afgezien van de onhandige fles (wat toch echt wel een nadeel is) is de spray best fijn in gebruik, maar voor mijn haar en hoofdhuid brengt hij geen merkbare verandering teweeg. Misschien toch maar eens echte appelazijn proberen!

Meer informatie

Deze appelazijn spray voor je haar kun je vinden bij Action voor € 1,89 (150 ml). Van het merk This is it zijn ook haarproducten verkrijgbaar voor bijvoorbeeld volume of repair.

— Meer lezen over haarverzorging van Action? Bekijk hier het The Beauty Dept. haarmasker of het Zilver haarmasker van Action! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Action appelazijn spray voor je haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top