Action mango + cactus haarmaskers

Met het nieuws dat de winkels open mogen voor het afhalen van bestellingen, wordt ook mijn Action wishlist weer actueel! Vóór de lockdown kocht ik twee haarmaskers bij Action, eentje met mango en eentje met cactus. In dit artikel lees je er natuurlijk alles over!

Action haarmasker mango cactus

Over Action Click & Collect

In België kennen ze het al langer: de Click & Collect optie van Action. Je kiest via de website een filiaal bij jou in de buurt. Vervolgens kun je uit een (ietwat beperkt assortiment) je gewenste artikelen kiezen en in je digitale winkelmandje leggen. Heb je voor 17:00 uur besteld, dan kun je het de volgende dag ophalen (in een gekozen tijdsblok). Betalen doe je in de winkel.

Ik ga er vanuit dat het in Nederland op soortgelijke manier zal gaan verlopen vanaf komende week. Ik ben alvast enthousiast, al weet ik nog niet of alles van mijn wishlist ook echt beschikbaar zal zijn. Dat is even afwachten. Je kunt het Nederlandse Action Click & Collect assortiment alvast bekijken via de link!

Action haarmaskers

Ik probeerde eerder al andere haarmaskers in een pot (ik zal de linkjes onderaan dit artikel plaatsen), maar deze in zakjes had ik nog niet geprobeerd. Terwijl ze er erg vrolijk uit ziet, iets wat me dan toch over de streep trekt om het te proberen.

Naast deze Let That Man Go en Don’t Be A Prick haarmaskers, is er ook nog het You Drive Me Coco Nuts variant. Omdat ik geen liefhebber ben van kokos, heb ik die niet meegenomen.

Deep Conditioning Cactus Hair Mask

Laten we beginnen met het cactus haarmasker. Op de achterkant is te lezen dat dit je haar voedt door de cactusbloemenextract en avocado olie. Het masker is vegan, wat een fijn bijkomend voordeel is.

Dit soort verpakkingen zijn niet mijn favoriet. In de douche blijken ze namelijk amper open te gaan, want met natte handen heb je geen grip. Als je een vooruitziende blik hebt kun je de verpakking natuurlijk al openmaken voor je de douche instapt (dat deed ik bij de tweede wel).

Action haarmasker cactus ingredienten en gebruiksadvies

Je kunt het masker dagelijks gebruiken, maar dat heb ik niet gedaan. Mijn haar was ik ook niet dagelijks. Je brengt het haarmasker aan op gewassen haar en laat het 3-5 minuten intrekken. Daarna spoel je het weer uit.

Het masker heeft de textuur die je ervan verwacht. Een lobbige, witte substantie die zich gemakkelijk in je haar laat verdelen. Met deze verpakking kon ik, royaal aangebracht, twee keer doen (vrij lang, dun haar).

Na het douchen en drogen van mijn haar voelde het zacht aan. Of het mijn haar echt gevoed heeft vind ik lastig om te zeggen na twee keer gebruiken. De frisse geur die dit cactus haarmasker van Action met zich meebrengt ruik je nog subtiel na het drogen. Al met al vind ik het een fijn masker.

Deep Conditioning Mango Hair Mask

Mango vind ik erg lekker en ook nog eens lekker ruiken, dus ik was erg benieuwd naar dit haarmasker. Op deze achterkant is te lezen dat het je haar voedt door de mango-extracten en passievrucht olie. Je krijg hier ‘soft, fairytale hair‘ van… dat geeft me hoge verwachtingen!

Voor dit haarmasker geldt hetzelfde gebruiksadvies: 3-5 minuten laten inwerken op gewassen haar en vervolgens uitspoelen.

Action haarmasker mango ingredienten en gebruiksadvies

De textuur van dit Action haarmasker is hetzelfde als het cactus-masker. Ik merkte eigenlijk weinig verschil tussen de twee varianten. Behalve de geur natuurlijk. Waar het cactus-masker vooral fris rook, heet het mango-masker en wat zoetere geur. Persoonlijk vind ik deze lekkerder ruiken.

Het resultaat is ook hetzelfde: zacht haar met een fijne subtiele geur. Ook hierbij geldt of ik niet weet of dit masker écht iets voor mijn haar doet of het alleen zo lijkt. Maar hij is fijn in gebruik!

Meer informatie

Deze haarmaskers koop je, net als de kokos-variant, bij Action voor € 0,84 per stuk. Er zit 50 ml in één verpakking. Ze zijn vegan en bevatten voor 96% natuurlijke ingrediënten (de kokos-variant zelfs voor 98%!).

— Meer lezen over haarmaskers van Action? Bekijk dan deze artikelen: Review: Action Colour Protect haarmasker, The Beauty Dept. haarmasker Action, Review: Zilver haarmasker van Action! —

Eén reactie op “Action mango + cactus haarmaskers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top