AliExpress shopping: feestjurkjes

Vorige maand liet ik al een shopping haul zien van zomerjurkjes die ik op AliExpress had besteld, vandaag tijd voor een aantal feestjurkjes! Een deel van de vorige jurkjes vond ik toch erg leuk dus ik was benieuwd wat mijn nieuwe bestellingen zouden brengen!

Ik laat je in dit artikel vier feestjurkjes zien die ik kocht via AliExpress. En ook al zijn feestjes voorlopig niet echt aan de orde gezien Corona, deze exemplaren vond ik er op de foto’s te leuk uitzien om niet uit te proberen!

Feestjurkje 1: Zwart wit gestipt

Het eerste jurkje trok me aan omdat het motiefje leuk was en het model me beviel (voor zover ik dat kon beoordelen). Ik hou van jurkjes met een wat strakker topje en een uitlopende rok tot ongeveer op de knie. Dit jurkje was er maar in één maat, de bijbehorende centimeters stonden beschreven in de advertentie.

AliExpress Zwart witte stippenjurk

Ik betaalde € 7,83 en na een aantal weken viel het jurkje op de mat. Wat me opviel was dat hij gemaakt was van een dunne, glanzende, gladde stof en dat hij niet wit was, maar meer lichtgrijs / zilverkleurig.

Details zwart wit gestipte jurk

De details waren niet slecht. Het jurkje heeft een elastische band op de rug waardoor hij flexibel is. Verder lijkt hij goed afgewerkt te zijn. De strik aan de voorkant (of eigenlijk het gehele jurkje) moet een keertje voorzichtig gestreken worden. Dat is natuurlijk te verwachten na een reis waarin hij een aantal weken opgevouwen in een zakje heeft gezeten.

Door die elastische band ging het jurkje gemakkelijk aan en eigenlijk past hij verrassend goed. Het motiefje vind ik erg leuk en zorgt ervoor dat hij toch nog vrij vrolijk eruit ziet.

zwart wit gestipte jurk

Het enige nadeel vind ik de stof, die had ik zelf niet zo snel gekozen. Daardoor geef ik dit jurkje een 7/10.

Feestjurkje 2: Wijnrood met kant

Ik keek terug naar de bestelgegevens van dit tweede jurkje en schrok toen wel even. Ik heb namelijk € 23,83 betaald voor deze jurk! Maar goed, de kleur en het model zagen er tof uit, dus ik had het ervoor over.

Aliexpress details donkerrode jurk

Ik bestelde een US size 12. De details van deze jurk zien er goed uit. De foto’s hieronder zijn wat lichter zodat je de details beter kan zien. Op de rug zit een rits om hem gemakkelijk aan en uit te kunnen doen. De bovenkant is van kant met aan de binnenkant ook stof. De rok bestaat ook uit twee stofjes.

details Donkerrode jurk met kant

Doordat de hele jurk eigenlijk gevoerd is, rechtvaardigt dat de prijs wel enigszins. De eerste jurk (en ook de jurkjes die nog volgen) waren een stuk goedkoper, maar bestaan allemaal maar uit één laagje dunne stof.

Donkerrode jurk met kant

Jammer genoeg is maat 12 echt te groot voor me. Ik zie wel mogelijkheden om hem aan de zijkanten wat in te nemen zodat hij wat beter zou passen, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

De kleur vind ik erg mooi en de stof is ook prima. Jammer van de maat, anders had hij hoger gescoord. Nu blijft hij hangen op een 6/10. Wellicht dat hij na kleiner maken nog kan stijgen naar een 8/10!

Feestjurkje 3: Zwart met rozen

Ik twijfel of dit mijn favoriet was uit deze serie, of de volgende. Maar ik was helemaal verliefd op deze jurk en moest hem hebben! De kleuren, het rockabilly model, de prijs. Een perfecte combinatie! Ik kocht hem voor € 10,46 in de maat L.

AliExpress zwarte jurk met rozen

Wat me verraste was dat de band die om het middel zit los verpakt mee werd verstuurd. Ik dacht dat het een vaste band was, maar je knoopt hem dus zelf vast. Zo kun je hem ook nog wat strakker doen mocht het nodig zijn.

De details zagen er verder prima uit. Ook bij deze jurk zit een elastisch gedeelte op het rugpand. De tweede verrassing was dat je de bandjes zelf moest knopen. Eigenlijk ook wel prima want zo kun je hem precies passend maken én je hebt nog een leuke strik in je nek zitten.

Details Zwarte rockabilly jurk met rozen

Ook deze jurk was van een dunne, enkele stof. Bij de tips had ik al gelezen dat een petticoat (onderrok) aan te raden was, omdat je anders niet de wijd uitlopende rok krijgt die bij dit model hoort. Dan valt hij gewoon recht naar beneden. Dus de petticoat ging mee in de bestelling, die kostte me € 5,76 (maat L).

AliExpress rode petticoat

De rok zit eigenlijk iets te los, maar dat is goed op te lossen door de band een beetje in te nemen. Je draagt hem onder je jurkjes dus dat zie je verder toch niet.

Rode petticoat onderrok

Hij is lekker fel en inderdaad ook breed zodat een jurkje ook wat wijder valt. Zowel het jurkje als de petticoat heb ik op de foto’s hieronder aan.

Zwarte rockabilly jurk met rozen

Ik vind dit jurkje heel tof! Het enige wat ik niet niet zo mooi vind is het elastische gedeelte op de rug. Ik geef hem een 9/10.

Feestjurkje 4: Lichtroze met bloemen

Het vierde en laatste van mijn bestelling met feestjurkjes van AliExpress is een vrolijk lichtroze jurkje met bloemen. Ongeveer hetzelfde model als het jurkje hiervoor. Met een prijs van € 7,35 was dit het goedkoopste jurkje, ik bestelde hem in maat L.

AliExpress roze bloemen feestjurk

Ik vond vooral dit patroon heel erg leuk, lekker vrolijk! Zeker in de zomer en met jaar als dit is dat welkom. Bij dit jurkje zit wel een vaste halterband die je niet zelf hoeft te knopen. Ook op de rug weer een elastische band, maar alleen in de bovennaad. Hij heeft ook geen band om de taille.

Lichtroze vintage jurk met bloemen details

Ook bij deze jurk heb ik de petticoat weer gedragen. Wat me opviel was dat de jurk bij het decolleté niet zo mooi viel, maar ik denk dat dat op te lossen is met een strijkijzer. Ook vind ik dat de halterband iets te kort is waardoor hij te hoog zit aan de voorkant. Dit is lastig te herstellen zonder dat je er iets van ziet. Wellicht met een klein stukje elastiek aan de achterkant?

Lichtroze vintage jurk met bloemen

Al met al geef ik deze jurk een 7/10.

Meer informatie

Dit waren de feestjurkjes die ik bestelde op AliExpress. Ook bij deze bestellingen maakte ik niet heel erg rare dingen mee. Het is alleen goed opletten wat je koopt. Dus alle foto’s goed bekijken en de reacties lezen. Wat mij helpt zijn de foto’s die mensen plaatsen bij de recensies, dan zie je hoe mensen een product thuis hebben gekregen en of je dat het geld waard vindt.

— Vond je dit leuk om te lezen? Bekijk dan ook eens mijn AliExpress shopping: zomerjurkjes artikel! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top