AliExpress shopping: zomerjurkjes

Omdat ik benieuwd was hoe de kwaliteit van kleding op AliExpress is, bestelde ik wat zomerjurkjes. In dit artikel laat ik ze alle vier aan je zien. Wil jij ook weten of je iets mist als je niet op AliExpress bestelt? Lees dan snel verder!

Ik maakte pas begin juni mijn account op AliExpress aan. Eerder zag ik eigenlijk geen noodzaak. Ik vond het een beetje een vage site om te zien en kon al mijn budget-aankopen nog prima af met eBay. Maar omdat ik toch merkte dat het aanbod daar minder en wat duurder werd en ik gewoon te nieuwsgierig werd, stapte ik over.

Bestelling aliexpress zomerjurkjes stofjes

Op het begin was ik wel een beetje overdonderd door het aanbod. Ik heb een paar avonden alleen maar dingen op mijn wishlist gezet om later nog eens te bekijken! Uiteindelijk bestelde ik vier AliExpress zomerjurkjes. De eerste arriveerde al na een week geloof ik, degene die het langst onderweg was deed er ongeveer 5 weken over.

Ik heb bij alle jurkjes de size charts bekeken, omdat de maten anders kunnen vallen dan Nederlandse maten. Ik bestelde van alle zomerjurkjes bij AliExpress de maat L. Ter referentie: normaal zou ik S of M hebben bij een jurkje.

AliExpress zomerjurkje 1

Het eerste jurkje wat binnenkwam was een zomers, los jurkje met een opvallend patroontje. Ik ben meestal niet zo van de spaghettibandjes (die dit jurkje heeft), maar vond de rest van het jurkje te leuk om hem daardoor niet te proberen. Ik betaalde er € 11,11 voor.

aliexpress zomerjurkje 1 site
Bestelling aliexpress zomerjurkje 1

Op de borst zitten vier kleine, bruine knoopjes en er hangen twee touwtjes onder die je kunt strikken. Die touwtjes hebben verder geen functie en ik moet zeggen dat ze netter afgewerkt konden worden. Ze lijken gewoon afgeknipt aan het einde.

Details kleurig zomerjurkje knoopjes touwtjes

De rest van het jurkje ziet er prima uit. Er zit een binnenrok in en de naden lijken allemaal goed aan elkaar te zitten.

Details kleurig zomerjurkje naden

De stof zelf is vrij dun, volgens mij is het gewoon katoen. Er zit geen label in waar het op staat. Het nadeel van deze stof vind ik vaak dat de rokken niet zo mooi plooien.Hij moet eigenlijk wel even gestreken worden ook.

Kleurig zomerjurkje patroon

Ik zie dat ik de achterkant iets te ver omlaag heb getrokken, nu lijkt hij aan de achterkant langer te zijn. Het stuk rond de borst is vrij losjes en breed, maar dat is deels ook wel door de pasvorm zelf. Verder is de lengte en maat goed voor mij. Dit jurkje is me eigenlijk niet zo tegen gevallen, ik zou hem een 7/10 geven.

AliExpress zomerjurkje 2

Het tweede jurkje is een zwart jurkje met witte bloemenprint. Het heeft korte mouwen en leek vrij diep uitgesneden. Het is niet iets wat ik normaal snel zou pakken in een winkel, maar daarom des te leuker om eens (wat goedkoper) te proberen. Ik betaalde hiervoor € 8,56.

aliexpress zomerjurkje 2 site
Bestelling aliexpress zomerjurkje 2

Ik onderwierp het jurkje natuurlijk eerst aan een grondige analyse. Op het eerste gezicht lijken de naden okee te zijn. De onderste rand stof is een beetje geplooid eraan gestikt en er zit een nette onderzoom in.

Zwart zomerjurkje naden binnenkant

Toch is het jurkje op andere vlakken niet goed afgewerkt. Op verschillende plekken zijn de naden erg los gestikt of de draad gebroken. Ik denk dat dit mede door deze stof komt, die vrij snel wat rekt of uitscheurt. Dat gevoel heb ik erbij in ieder geval, ik ben geen professional!

Details afwerking zwart jurkje ali bloemetjes

Verder is het een glanzend, glad stofje. Het zit best lekker maar is niet echt fijn als je wat gaat zweten.

Waslabel zwart zomerjurkje aliexpress

Zoals al op de foto’s van AliExpress zelf te zien was, is dit een erg laag uitgesneden en kort jurkje. De rits is geen overbodige luxe bij het aantrekken, maar het jurkje past verder precies.

Zomerjurkje zwart bloemetjes

Het is niet iets wat ik snel zou kiezen, maar eigenlijk vind ik hem wel erg leuk, en ook leuk staan! Hij is alleen wel érg kort, dat ben ik niet gewend. Het decolleté ga ik nog een beetje dichtmaken denk ik, want dit is wel ernstig laag. Jammer van de afwerking, anders had dit jurkje een hoger cijfer gekregen, ik geef hem nu een 7,5/10.

AliExpress zomerjurkje 3

Het derde jurkje was een beetje impulsief. Op de foto’s ziet het er mooi uit bij het model, dus ik wilde het ook proberen! Ik vroeg me meteen af of die knoop op de borst zou gaan werken, maar ach, voor die € 7,28…

aliexpress zomerjurkje 3 site
Bestelling aliexpress zomerjurkje 3

De afwerking van dit jurkje is eigenlijk prima. Op de achterkant zit een rits met daarboven een stuk open en een knoopje. Persoonlijk had ik een ander knoopje gekozen, maar daar kan ik wel mee leven.

Detail blauw wit zomerjurkje ali

De stof is heel dun maar valt netjes naar beneden in plooien. Het is polyester met spandex. Ik had het idee dat spandex elastisch was, maar dat is dit jurkje niet. Ik vraag me dan ook af of dit label wel klopt. Ik denk niet dat ik daar ooit achter ga komen.

Waslabel blauw wit jurkje ali

Het jurkje krijg ik aan zonder de rits open te doen, dat komt voornamelijk omdat je de voorkant bij de borst zelf dichtknoopt. Het knoopje aan de achterkant is vrij lastig om dicht te krijgen.

Blauw zomerjurkje met witte bloemetjes

Het jurkje is voor mij net wat te groot en ik krijg de knoop aan de voorkant niet op de plek zoals het model het had. Al met al vind ik dit jurkje op deze manier niet zo flatterend. Ik geef hem voor mezelf een 4/10.

AliExpress zomerjurkje 4

We zijn alweer bij de laatste van de AliExpress zomerjurkjes! Ik kocht dit exemplaar met de gedachte dat ik hem misschien ook op kantoor aan zou kunnen doen! Een fris kleurtje en een wat meer bedekkend jurkje. Hij leek van vrij goede, wat dikkere stof, dus voor die € 9,44 was ik erg benieuwd wat er op mijn deurmat zou vallen!

aliexpress zomerjurkje 4 site
Bestelling aliexpress zomerjurkje 4

Dit jurkje lijkt op het eerste gezicht heel degelijk. Maar aan de binnenkant was hij niet goed afgewerkt. Hieronder zie je een naad die gewoon los is.

Blauw jurkje afwerking naden

Op een andere plek zit een raar gat, alsof de stof niet goed geknipt is. Gelukkig zit dit deel wel goed vast gestikt.

Blauw jurkje afwerking binnenkant mouw

Als laatste nog even het label met wasvoorschriften. Ik heb het gevoel dat dit jurkje vrij warm is en je relatief snel zweetvlekken gaat krijgen op een warmere dag.

waslabel blauw zomers jurkje aliexpress

Het stofje zit erg fijn! De knoop in je zij leg je zelf, dus je kunt zelf bepalen hoe strak je hem doet. Daarom zit hij ook goed. De lengte is ook wat korter dan ik normaal draag, maar met een panty is dat ook op kantoor geen probleem.

blauw jurkje geknoopt

Ik zie nu vooral op deze foto’s dat de jurk wel erg aftekent, dus het is even nadenken welk ondergoed je erbij matcht! Ik geef dit jurkje een 8/10.

Meer informatie

Dit waren de AliExpress zomerjurkjes die ik besteld heb! Ik heb eigenlijk geen rare dingen meegemaakt gedurende het bestelproces of met de bezorging. Bij twee van de pakketjes was nog een gratis haar-elastiekje gedaan, leuk! Daarnaast vond ik de jurkjes zelf niet veel afwijken van de foto’s. Alleen de details kun je daarop natuurlijk niet zien, dus dat is sowieso altijd even afwachten.

Vond je het leuk om eens een ander soort (meer fashion) artikel te lezen? Laat het me weten in de comments!

— Vond je dit leuk om te lezen? Bekijk dan ook eens mijn AliExpress shopping: feestjurkjes artikel! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

6 reacties op “AliExpress shopping: zomerjurkjes

  1. Leuke post! Bestel alles op Ali, maar heb nog nooit jurkjes besteld.
    Wel sportkleding, alleen vind de goeie maat kiezen altijd zo’n gedoe aangezien ik een tussenmaat heb en het retoursturen een dingetje is.
    Jouw aankoopjes zijn volgens mij goed geslaagd!

  2. Ik kan helaas Niet alle Fotos zien het blijven witte vlakken maar de eerste ziet er al heel leuk uit. Gelukkig kreeg je alles nog redelijk snel

    1. Hm, ja dat heb je vaker gehad toch? Ze laden wel pas als je er naartoe scrollt, dus misschien duurt het wat langer om ze helemaal naar jouw woonplaats te versturen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top