Alpha-H Healthy Scalp Exfoliating Treatment

De reviews die ik tot nu toe over Alpha-H schreef gingen allemaal over skincare producten van het merk. Over het algemeen hele fijne producten die een toegevoegde waarde voor de huid hebben. Het product wat vandaag in de spotlight staat zorgt voor de hoofdhuid. Lees snel meer over de Healthy Scalp Exfoliating Treatment van Alpha-H!

Alpha-H Healthy Scalp Exfoliating Treatment

Alpha-H Healthy Scalp Exfoliating Treatment

De basis van gezond haar is een gezonde hoofdhuid. Om hem gezond te krijgen en houden kan het helpen om regelmatig een scalp treatment te gebruiken.

De Alpha-H Healthy Scalp Exfoliating Treatment biedt een milde maar doeltreffende exfoliatie van de hoofdhuid. Dat betekent dat het dode huidcellen en resten opgehoopte stylingproducten verwijdert en helpt bij het bestrijden van schilfers (roos). Hierdoor oogt je haar voller en dikker.

Deze Treatment versterkt zowel het microbioom als de huidbarrière van de hoofdhuid, bevordert een gezonde haargroei en vermindert schilfering, jeuk en gevoeligheid. Bovendien reguleert hij de talgproductie, waardoor je haar minder snel vet wordt. Je haar wordt glad, gemakkelijker door te kammen en zal meer glanzen.

Ingrediënten en gebruiksadvies

Op de foto hieronder zie je de ingrediënten afgebeeld. De belangrijkste zijn:

  • Salicylzuur: Dit is één van de meest effectieve BHA’s voor vette gebieden zoals de hoofdhuid. Het exfolieert de hoofdhuid, verwijdert overtollig talg en vuil, vermindert ontstekingen, reguleert talgproductie en helpt bij schilferige huid. Daarnaast is het een nuttig ingrediënt bij het verwijderen van schilferige hyperkeratolytische huid (overmatige productie en ophoping van keratine).
  • Australische woestijnkalk: Rijk aan antioxidanten, vitamine C, aminozuren en hydraterende glycosiden. Daardoor wordt de gezondheid van haar en hoofdhuid bevorderd.
  • Anetholea Anisata extract: Dit is bladextract van de inheems Australische Anijs Myrtle die rijk is aan natuurlijke verbindingen en antioxidanten die bijdragen aan het versterken van het microbioom. Helpt bovendien glans, kracht en gevoel van elasticiteit van het haar te verhogen.
  • Rijstazijn complex: Ontwart en maakt het haar glad, bevordert gezonde haargroei en verbetert de glans.
  • Manuka, Zwarte Peper en Magnolia extract: Ondersteunen het microbioom van de hoofdhuid en remt de groei van Cutibacterium acnes (C. acnes) en vermindert de kans op hoofdhuidontsteking.
  • Hydratatie complex: Een combinatie van plantaardige actieve stoffen, zoals bietenextract en fructo-oligosacchariden, ondersteunen een gezond microbioom en zorgen voor glanzend, gezond haar.
Ingredienten hoofdhuid behandeling

Het verschil met andere scalp treatments, zoals bijvoorbeeld de Hair & Scalp Rinse van ZENZ Organic, is dat je die van Alpha-H aanbrengt op droog haar. Dat doe je door hem direct op de hoofdhuid te druppelen. Het gemakkelijkst vind ik om steeds (om de 1-2 cm) een scheiding in mijn haar aan te brengen en hem daarin aan te brengen. Op steeds verschillende delen van mijn hoofdhuid. Vervolgens masseer ik het in.

Gebruiksadvies en informatie hoofdhuid treatment

De Alpha-H Scalp Treatment heeft een snelwerkende formule: je kunt hem al uitspoelen na 1-10 minuten. Vervolgens breng je shampoo aan en ga je verder met je reguliere haarroutine.

De Alpha-H Scalp Treatment in gebruik

Deze behandeling voor de hoofdhuid vind ik fijn omdat je hem aanbrengt terwijl je haar nog droog is. Daardoor hoef je niet extra lang onder de douche te staan terwijl de treatment intrekt.

Het droge haar maakt het wel iets lastiger om het product goed te verdelen over je hoofdhuid, maar volgens mij heb ik het inmiddels redelijk onder de knie.

AlphaH scalptreatment textuur

Op de verpakking staat de waarschuwing dat je last kunt krijgen van wat tintelingen op de huid. Ik heb dat niet ervaren, maar kan me voorstellen dat je dat eerder hebt als je een gevoelige of beschadigde hoofdhuid hebt.

Na het gebruiken van deze scalp treatment voelen mijn haar en hoofdhuid extra gereinigd en gezond aan. Wederom een aanrader van Alpha-H!

Meer informatie

Benieuwd geworden naar de Healthy Scalp Exfoliating Treatment? Je koopt hem eenvoudig via de Alpha-H website, ook vind je daar meer informatie. De treatment kost € 38,95, het flesje bevat 100 ml.

De formule is cruelty-free, vegan en geschikt voor alle huidtypen.

Gebruik jij wel eens dit soort producten voor je hoofdhuid?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top