Alpha-H Melting Moment Cleansing Balm || Review

Ik beken, ik moest er even aan wennen. Maar de afgelopen maanden hebben cleansing balms mijn hart gestolen. Mooi moment dus om de nieuwste variant van de Melting Moment Cleansing Balm van Alpha-H te proberen! Dit is een limited edition met Australische Davidson Pruimextract wat al veelbelovend klinkt. Lees nu snel verder voor de review!

Alpha-H Melting Moment Cleansing Balm Review

Alpha-H Melting Moment Cleansing Balm

De ‘klassieke’ Melting Moment Cleansing Balm van Alpha-H is ontwikkeld om make-up, vuil, talg en onzuiverheden als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen van je huid. Daarbij zorgt hij er ook nog eens voor dat je huid heerlijk gevoed wordt.

Dit is ook het geval voor deze limited edition Plum variant én voor de tijdelijke Flannel Flower (groene verpakking). Ze hebben allemaal een multifunctionele, zachte balm-to-oil formule. Zodra je hij je huid raakt wordt het een bijna vloeibare olie.

AlphaH reinigingsbalsem met pruim

Je kunt hem natuurlijk als reiniger gebruiken, maar ook als nachtcrème (dun laagje aanbrengen en ’s ochtends je huid reinigen) of als gezichtsmasker (ruime hoeveelheid 5-10 minuten laten inwerken, vervolgens afspoelen)! Met recht een multifunctionele balsem, dus.

Limited Edition Cleansing Balm Plum

Deze limited edition cleansing balm met Davidson Plum kenmerkt zich door de zalmroze verpakking. De gebruikte pruimen groeien voornamelijk in Australië en zijn geliefd vanwege hun unieke smaak (een combinatie van zoet en zuur) en hun hoge gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten.

Alpha-H Melting Moment Cleansing Balm - Review

Deze pruimen geven ook hun geur aan de Cleansing Balm wat geresulteerd heeft in een subtiele, friszoet geurende reiniger.

Ingrediënten en gebruiksadvies

Op het verpakkingsdoosje staan (onder andere) de ingrediënten afgedrukt. Wat opvalt is dat er veel natuurlijke oliën in verwerkt zijn van druivenpitten, sandelhout en zwarte bes. Daarnaast zitten er een aantal essentiële oliën in.

Natuurlijk staat ook de Davidson-pruim erbij, te vinden onder Davidsonia Jerseyanan Fruit Extract. Dat vruchtextract bevat vitamine C en antioxidanten die helpen bij het verhelderen en beschermen van de huid. Dat beschermende effect wordt nog eens versterkt door Tocopherol (vitamine E) wat een krachtige antioxidant is. Het helpt bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen en het bevorderen van een gezonde huid.

Ingredienten en gebruiksadvies cleansingbalm

De cleansing balm is cruelty-free en geschikt voor veganisten. Hij is gemaakt in Australië en geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Heb je nog geen ervaring met cleansing balms? Dan kan het even wennen zijn om dit product te gebruiken. Je hoeft je huid niet eerst vochtig te maken. Je pakt een kleine hoeveelheid uit de pot (dat kan met een spateltje), brengt het aan op je huid en masseert dat met je vingers in. Vervolgens spoel je het af met warm water, dat kan bijvoorbeeld ook met een vochtig stoffen reinigingsdoekje.

Textuur cleansingbalsem met pruimextract

Heb je veel make-up op of wil je er zeker van zijn dat al het vuil weg is? Dan kun je dit nog eens herhalen. Vervolgens breng je jouw favoriete skincare producten aan, zoals bijvoorbeeld één van de Alpha-H vitamin serums en/of de High Tide Water Cream.

De Alpha-H Cleansing Balm in gebruik

Hieronder zie je de cleansing balm in een video:

Als je de inhoud van de pot zo bekijkt, lijkt het een grote, harde massa. Maar zodra ik mijn spateltje in de pot stop merk ik dat het eigenlijk best zacht is. Zeker wanneer de balsem in aanraking komt met de huid wordt het een soort olie die je eenvoudig kunt verdelen over je huid.

Textuur Alpha-H Cleansing Balm Plum

Al het vuil laat los (de foto laat ik jullie bespaard) en kun je zo van je gezicht halen met wat water (en een doekje). Wat overblijft is een zachte, gevoede huid met een heerlijke, subtiele geur. Een aanrader dus!

Meer informatie

Deze (en de andere twee) Melting Moment Cleansing Balm koop je via de Alpha-H website of bij één van de verkooppunten. Hij kost € 46,95 voor 90 gram.

Alpha-H producten zijn cruelty-free en bijna allemaal geschikt voor veganisten. De formule van de cleansing balms zijn veganistisch.

Gebruik jij wel eens een cleansing balm?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top