Amuse Dew Jelly Vegan Cushion Foundation || Review

Over de Amuse lipproducten kon je eerder al lezen, vandaag laat ik je de Dew Jelly Vegan Cushion foundation van het merk zien! Een foundation in deze vorm had ik nog niet eerder geprobeerd, dus ik was erg benieuwd hoe het zou bevallen. Kijk je mee?

Amuse cushion foundation

Het doosje van de Amuse cushion foundation is bijna saai te noemen. Een beige verpakking, met in glanzende letters de merknaam op de voorkant. Rondom en op de achterkant vind je informatie over het product.

Verpakking Korean Cushion Foundation vegan

De foundation bevat SPF 38 PF+++. Tegenwoordig geven merken hun Sun Protection Factor (SPF) aan, waarmee vaak zowel de bescherming tegen UVA als UVB stralen wordt bedoeld. Eigenlijk zegt de SPF alleen hoe goed een product je huid beschermt tegen UVB-straling (verbranding). De UVA-bescherming (tegen huidschade / -veroudering) werd, initieel in Japan, aangegeven met de PA-score.

In principe is PA+++ de hoogste bescherming op dit gebied, maar door recentelijke ontwikkelingen zijn er inmiddels ook producten met PA++++.

Meer lezen over SPF, UVA, UVB en zonnebrandcrèmes? Bekijk dan dit artikel: Alles wat je wil weten over zonnebrandcrème!
Amuse Dew Jelly Vegan Cushion

De vele informatie op de verpakking is voornamelijk in het Koreaans, maar gelukkig staat de lijst met ingrediënten in het Engels aan de binnenkant van het doosje! De belangrijkste zijn niacinamide, hyaluronzuur, ascorbinezuur en gestabiliseerd vitamine C (sodium ascorbyl phosphate). Ook nog eens fijn voor je huid dus!

Ingredienten Koreaanse dew jelly vegan

Het doosje is misschien wat saai, maar de verpakking zelf voelt ondanks de eenvoud erg luxe aan. Een stevige, ronde verpakking die goed in de hand ligt.

Verpakking AMUSE Dew Jelly Vegan Cushion foundation

Op de achterkant zit een sticker met de belangrijkste informatie: productnaam, kleurnaam en houdbaarheidsdatum. In dit artikel zie je de kleur 1.5 Clear. In totaal is er momenteel keuze uit 3 tinten, 1.5 is de middelste.

Vegan foundation in kleur 1.5 clear

De Amuse Dew Jelly Vegan Cushion foundation in gebruik

Als je de Amuse cushion foundation opent, zie je in de deksel meteen een goed beschermd spiegeltje. Ook ligt er een soort sponsje, klaar voor gebruik.

puff voor aanbrengen vegan dew jelly

Onder het sponsje vind je nog een dekseltje wat je omhoog kunt halen. Daaronder bevindt zich de foundation (voor het eerste gebruik even de sticker weghalen).

Sponsje voor aanbrengen cushion foundation

Je ziet al wat ‘losse’ foundation liggen, maar als je met het sponsje op de foundation drukt, komt er meer naar boven. Op deze manier heb je eigenlijk nooit teveel op je sponsje.

Amuse Dew Jelly Vegan Cushion foundation 1.5 Clear

Het aanbrengen daarmee gaat overigens prima. Ik dep de foundation op mijn huid en stond vooral de eerste keer versteld van de dekking!

Swatch Amuse Dew Jelly 1.5 Clear

Hieronder een close-up van mijn gezicht. Je ziet duidelijk waar ik de foundation heb aangebracht: naast / voor mijn oor. Ik heb veel sproetjes en pigmentvlekken in dat gebied, zoals je rechts in de foto ziet, maar onder de Amuse Cushion foundation zie je er helemaal niets meer van!

Dekking AMUSE Dew Jelly Vegan Cushion foundation

Zoals de naam van het product al doet vermoeden heeft de foundation een ‘dewy’ finish. Hij droogt niet helemaal mat op, maar houdt eigenlijk een vrij natuurlijk effect.

Ik ben erg onder de indruk van deze Koreaanse foundation. Naast de leuke verpakking, fijne dekking en mooie finish is hij ook nog eens vegan én beschermt hij je huid tegen de zon.

Meer informatie

De Amuse Dew Jelly Vegan Cushion foundation is verkrijgbaar bij Little Wonderland. Onlangs heeft deze webshop de deuren van haar eerste filiaal in Utrecht geopend. Je kunt dus ook daar even langsgaan om producten te bekijken. De Amuse foundation is verkrijgbaar in drie kleuren en kost € 30,99 voor 15 gram. Amuse is een cruelty-free merk, de producten zijn vegan en deze foundation valt onder de clean beauty standaarden.

Gebruik jij wel eens dit soort foundations?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top