Amuse Lipsticks en Lipgloss || Review

Chou Velvet, Dew Velvet, Dew Tint, ik haal ze steeds door elkaar. Maar deze Amuse lipsticks en lipgloss zijn wel een artikel waard en vandaag laat ik ze uitgebreid aan je zien. Ik probeerde ze alle drie uit dus kijk snel verder naar de verschillen in textuur en kleur.

Amuse Lipsticks Chou velvet dew tint

Amuse is een merk uit Seoul, Zuid-Korea. Het ontwikkelt vegan make-up en skincare. Haar missie is om good vibes te brengen en je dag positief te beïnvloeden. Van de verpakkingen word ik in ieder geval al erg blij dus ik was benieuwd naar de lipproducten zelf!

Meer lezen over de producten van dit merk? Bekijk dan ook het artikel wat ik schreef over de Amuse Dew Jelly Vegan Cushion Foundation!
Korean lipsticks van Amuse

Van links naar rechts zie je:

  • Chou Velvet in de kleur 03 Seongsudong. De Chou Velvet is verkrijgbaar in negen tinten, één daarvan is een limited kleur.
  • Dew Velvet in de kleur 08 Berry Velvet. Bij deze Dew Velvet kun je kiezen uit tien tinten.
  • Dew Tint in de kleur 02 Breeze. De meeste keuze heb je bij de Dew Tint: er zijn veertien tinten.

Al deze lippies zijn vegan en bevatten 4 gram product. De doosjes lijken allemaal hetzelfde, maar verschillen op details. Zo is de ene wat kleiner dan de ander en staat bij sommige de kleurnaam aangeduid op de onderkant (of bovenkant) en bij andere niet. Wel is er een eenheid in vormgeving, letters en kleurgebruik.

Vegan liquid lipsticks en lipgloss

Hetzelfde geldt voor de hulzen van de lipsticks en lipgloss. De ene is gematteerd transparant, de ander heeft een dichte huls. Ook verschillen ze in grootte.

Amuse lippenstiften in diverse kleuren
Van links naar rechts zie je de Amuse Chou Velvet, Dew Velvet en Dew Tint.

De Chou Velvet is het best te omschrijven als een liquid lipstick. De textuur is vrij dik. Daardoor is hij goed dekkend, maar wel wat lastiger om nauwkeurig aan te brengen.

De Dew Velvet is wat meer liquid wat als voordeel heeft dat je hem gemakkelijk aanbrengt. De dekking hiervan is een stuk minder dan de Chou Velvet en je moet wat extra aandacht besteden aan de egale dekking.

Als laatste is er de Dew Tint die je qua textuur het beste kunt vergelijken met een heel goed gepigmenteerde lipgloss.

Amuse Chou Velvet, Dew Velvet en Dew Tint

De applicators zijn ook allemaal verschillend, wat logisch is om dat de texturen ook divers zijn. De Chou Velvet heeft een langwerpige applicator met schuin afgesneden punt. De Dew Velvet is volledig rond en langwerpig. De applicator van de Dew Tint is driehoekig met een kleine opening in het midden.

Applicators Amuse Chou Velvet, Dew Velvet en Dew Tint
De verschillende Amuse Liptints hebben een andere applicator.

De Amuse liptints in gebruik

Eigenlijk zijn het alledrie dus verschillende soorten lipproducten, met allemaal hun eigen voor- en nadelen. De geur van de Dew Velvet spreekt me bijvoorbeeld niet aan, terwijl de Dew Tint heerlijk fris naar appels ruikt. Geen idee of dat bewust is overigens.

De Chou Velvet en Dew Velvet drogen mat op, terwijl de Dew Tint glossy blijft. Hieronder zie je een snelle swatch met alledrie de liptints naast elkaar.

Swatches vegan Korean lippies

Je ziet bij de linker (de Chou Velvet) de wat dikkere textuur die je goed moet verdelen over je lippen. Handig dat je deze aanbrengt met een schuin afgesneden applicator. Met die punt kun je toch nog een beetje nauwkeurig de kleur verdelen. Bij de Dew Tint (de rechtse) komt er wel veel product met de applicator mee, dus let even op bij het aanbrengen daarvan!

Amuse heeft dus producten voor lipsticks- en lipgloss-lovers in huis! Het grote voordeel van de Dew Velvet (de middelste) is dat hij smudgeproof is en dus lang blijft zitten. Wat overigens niet betekent dat de andere twee snel vervagen. Alle drie hebben ze iets van een liptint in zich waardoor de kleur lang zichtbaar blijft.

Amuse Chou Velvet Seongsudong
De Amuse Chou Velvet in de kleur Seongsudong.

De kleur Seongsudong van de Chou Velvet is een beetje peachy / koraal. Ik vind hem erg mooi! Je ziet dat je er een scherpe lijn mee kunt maken, de dekking is erg hoog.

Amuse Dew Velvet in Berry Velvet
De Amuse Dew Velvet in de kleur Berry Velvet.

Alhoewel de dekking van de Dew Velvet ook erg goed is, kun je hem goed vervagen. Die ‘Blurred Lips’ trend rock je met deze Dew Velvet! Hij droogt mat op en blijft vervolgens lang zichtbaar.

Amuse Dew Tint in Breeze
De Amuse Dew Tint in Breeze.

Voor glossy lips kies je voor de Dew Tint. Hierboven zie je hem in de kleur Breeze. Je ziet dat hij een stuk beter gepigmenteerd is dan een reguliere lipgloss. De kleur blijft ook wat langer zichtbaar.

Swatches Amuse liquid lipsticks
Met drie verschillende texturen en finishes is er altijd wel iets naar jouw wens!

Voor kleur, houdbaarheid en een textuur naar jouw wensen ben je dus aan het goede adres bij Amuse! Er is zoveel keuze dat er altijd wel iets van jouw voorkeur te vinden is!

Meer informatie

Deze Amuse lipsticks en lipgloss zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar! Je vindt ze bij Little Wonderland, een webshop met veel Koreaanse make-up en skincare. Sinds kort hebben ze ook een vestiging in Utrecht waar je de Amuse lippies eerst kunt bekijken en voor jou de juiste kleur kunt kiezen! Alle drie hebben ze dezelfde prijs: € 20,99 per stuk.

De teksten op de verpakkingen zijn veelal in het Koreaans, maar informatie zoals de ingrediënten zijn gelukkig wel in het Engels toegevoegd. Amuse is een cruelty-free en vegan merk.

Wat voor textuur vind jij fijn bij lipproducten?

— Meer lezen over andere producten van Amuse? Ik probeerde ook de Dew Jelly Vegan Cushion Foundation! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top