Anastasia Beverly Hills – Soft Glam 2

De Anastasia Beverly Hills paletten zien er altijd prachtig uit, toch had ik er tot kort geleden nog geen gekocht. Het was vooral de prijs die me tegenhield, want ze zijn niet goedkoop. Tot ik het Anastasia Beverly Hills Soft Glam 2 palette zag, een mini!

ABH Soft Glam 2 oogschaduwpalette verpakking

Het is dan wel een mini, maar alsnog kost hij € 32 (bij ICI Paris XL, bij Wehkamp € 30). Ik kocht hem tijdens de Black Friday sale voor wat minder, dus vond het een mooie deal. En een mooi moment om eindelijk eens kennis te maken met ABH als merk!

Anastasia Beverly Hills – Soft Glam II

Het ABH Soft Glam 2 palette is een afgeleide van het Soft Glam palette en ziet er ook grotendeels hetzelfde uit. Hij komt in een gele verpakking. Op de achterkant van dat doosje staat alle informatie over het palette. Je vindt er bijvoorbeeld de lijst met ingrediënten en het cruelty-free logo.

Anastasia Beverly Hills Soft Glam II achterkant informatie

Het palette zelf heeft een suède buitenkant, hij voelt heel zacht aan. Hopelijk wordt hij niet al te snel vuil, maar dat valt bij mijn originele Naked palette met dezelfde stof gelukkig ook mee. Door te kiezen voor de fluweelachtige stof, ziet het palette er chique uit.

ABH mini-palette met doosje

Op de achterkant van het palette zelf vind je geen uitgebreide informatie. Hij bevat alleen een sticker met de naam, inhoud en contactgegevens.

Soft Glam II cruelty free verpakking

De Soft Glam binnenkant

Hierboven kon je het al zien: het palette bevat 8 tinten. Hiervan komen er zes uit het originele Soft Glam palette van Anastasia Beverly Hills en twee uit het Norvina palette van hetzelfde merk. Die twee zijn Incense (bruin) en Dreamer (lichte shimmer).

Binnenkant mini-oogschaduwpalette ABH
Binnenkant Anastasia Beverly Hills mini palette
Close-up ABH kleuren oogschaduw

De kleuren in dit palette spraken me aan omdat er wat lichtere, neutrale tinten inzitten. En tegelijkertijd bevat hij ook wat donkerdere tinten om looks wat spannender te kunnen maken. Er zijn twee shimmers, Dreamer en Sultry, en zes matte oogschaduws. Ze zijn allemaal fullsize.

Daarnaast wilde ik ook graag een oogschaduwpalette van Anastasia Beverly Hills proberen, maar ik kon nooit echt goed kiezen en vond ze allemaal vrij duur. Dus toen deze mini kwam leek me dat een mooie kans!

Het ABH palette in gebruik

Ik lees altijd goede reviews over ABH paletten dus ik had hoge verwachtingen van dit palette. Laten we eerst eens kijken naar de swatches.

Soft Glam 2 swatches ABH
Swatches ABH mini palette oogschaduw

Die swatches zien er niet heel spannend uit, maar als je van deze kleuren houd (zoals ik) dan is dit een prachtig palette. De kleuren in het palette zijn heel draagbaar wat ik fijn vind. Ik maak immers niet iedere dag looks zoals ik die op Instagram plaats! Over het algemeen draag ik veel bruintinten met soms een gekleurde shimmer erbij.

De look hieronder maakte ik iets uitdagender door ook de donkerrode kleur erbij te betrekken. Met de zwarte oogschaduw heb ik de wing gezet.

Ooglook met ABH Soft Glam 2 oogschaduwpalette

Door de ondergrond van Dusty Rose, de oudroze kleur, lijkt het donkerrood wat meer paars te worden. Ik vind dat persoonlijk erg mooi, zeker voor de herfst en winter. Ik draag op deze look overigens nepwimpers van Lashes by Linnie in de stijl Dahlia.

De kleuren geven gemakkelijk pigment af, zowel bij de swatches als op het ooglid. Daarnaast blenden ze netjes in elkaar zonder dat er veel kleur verloren gaat. Er is enige fall-out in de pans, maar enkel minimaal. De kwaliteit heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Wat mij betreft is dit een top palette wat ik met veel plezier zal gebruiken.

Meer informatie

Het Anastasia Beverly Hills Soft Glam 2 palette is te koop bij ICI Paris XL voor € 32. Bij Douglas en Wehkamp is hij nog wat goedkoper (en vaak kortingen!). Ik zie dat het palette op beide plekken momenteel uitverkocht is. Bij Beautybay koop je hem voor € 35. Hij bevat 8 x 0,8 gram oogschaduw en is cruelty-free.

Ga je voor deze mini, of toch liever voor de grote Soft Glam uitvoering?

Heb jij oogschaduw van ABH? Wat is je favoriete palette?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner Wehkamp

3 reacties op “Anastasia Beverly Hills – Soft Glam 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top