Aphyta Face Cleanser & Make-up Remover || Review

Dit was de eerste keer dat ik een product van Aphyta uitprobeerde en er over schrijf. Hierdoor ontdekte ik veel pluspunten van dit merk, dus het gaat vast niet de laatste keer zijn dat je het hier ziet! Kijk mee naar de Aphyta Face Cleanser & Make-up Remover in één!

Aphyta Natural Skin Care Face Cleanser make-up remover

Over Aphyta Natural Skin Care

Aphyta is een opvallende naam die ik niet eerder gehoord had. Het is een samentrekking van twee woorden: Ava en Phyto. Het laatste woord, Phyto, staat voor plant. Toepasselijk, aangezien alle Aphyta producten plantaardig zijn.

De herkomst van Ava is niet helemaal eenduidig, maar wordt vaak de betekenis van ‘leven’, ‘levenskracht’ of ‘leven gevende’ toegedicht. Voor oprichtster Eva betekent het meer: haar eigen voornaam is namelijk afgeleid van Ava, en het was de naam van het merk voor het omgedoopt werd tot Aphyta.

Ingredienten plantaardige make-up remover en gezichtsreiniger

Aphyta Natural Skin Care is een Nederlands merk waarbij kwaliteit en de natuur hoog in het vaandel staan. De producten zijn 100% natuurlijk waarbij niet wordt bezuinigd op de hoeveelheid én kwaliteit van de natuurlijke (veelal biologische) ingrediënten. Het merk maakt geen gebruik van (vaak onnodige) toevoegingen als synthetische parfums, PEG’s, parabenen, microplastics, synthetische conserveringsmiddelen en dierlijke ingrediënten. Alle producten van Aphyta worden dierproefvrij ontwikkeld en geproduceerd.

Zoals je hieronder op de foto kunt lezen wordt zelfs bij het kiezen van de verpakkingen aan de natuur gedacht. De Aphyta Face Cleanser & Make-up Remover zit in een te recyclen glazen flesje met aluminium pompje. Het doosje is van recyclebaar landbouwafval.

Kenmerken Aphyta face cleanser

Deze reinigingsmelk is uitermate geschikt voor mensen met een droge, gevoelige en/of rijpere huid.

De Aphyta Face Cleanser & Make-up Remover

De belangrijkste ingredienten van de Aphyta Face Cleanser & Make-up Remover zijn macadamia notenolie en shea boter. Macadamianoten zijn rijk aan Omega-7 olie, een vet wat veel lijkt op ons huideigen vet. Daardoor voedt en hydrateert het de huid. Shea boter helpt de huid te hydrateren en zorgt ervoor dat de huid zacht en glad aanvoelt.

Naast deze twee toppers zijn onder andere jojobaolie en amandelolie toegevoegd.

Glazen flesje met gezichtsreiniger en make-up remover

Het zijn denk ik vooral de noten die ik ruik als ik deze facial cleanser van Aphyta gebruik. Die geur is overigens niet erg aanwezig en is al snel amper meer te ruiken als je de reiniger van je gezicht hebt gespoeld.

Door het aluminium pompje komt de reinigingsmelk verrassend goed uit het glazen flesje. Ik gebruik hem in combinatie met een wasbaar wattenschijfje of reinigingsdoekje. Een erg effectieve combinatie!

Aluminium pompje voor gezichtsreiniger

De vloeibare textuur zorgt ervoor dat je de melk goed kunt verdelen over de huid. Je brengt deze gezichtsreiniger twee keer per dag aan om je gezicht schoon te maken. Vervolgens masseer je hem in en spoel je hem af met (lauw)warm water. Je gezicht is nu klaar voor je verdere skincare routine, te beginnen met de Aphyta Moisturizing Toner.

Textuur Aphyta Facial Cleanser & Make-up Remover

Eigenlijk heb ik geen nadelen kunnen vinden aan deze natuurlijke gezichtsreiniger van Aphyta! Niet alleen wordt mijn gezicht goed gereinigd, maar ook make-up is geen probleem. Mijn dochter heeft hem (eenmalig) gebruikt om haar carnavalsmake-up en -schmink te verwijderen en ook dat ging moeiteloos zonder irritatie van de huid.

Er blijft geen vettig laagje achter en mijn huid voelt na gebruik schoon en gevoed aan. Wat mij betreft een aanrader!

Omdat deze Face Cleanser de pH-waarde van je huid wat uit balans brengt is het aan te raden hierna de bijbehorende toner te gebruiken om de balans te herstellen.

Meer informatie

De producten van Aphyta, waaronder deze Face Cleanser & Make-up Remover, zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten en online via de eigen Aphyta webshop. De reinigingsmelk kost € 24,50, het flesje bevat 125 ml. Hij is vegan en bevat geen siliconen, synthetische parfums, parabenen, minerale oliën en microplastics. Aphyta is een dierproefvrij merk.

Naast de Face Cleanser heeft het merk diverse andere skincare producten. Ook kun je via de website testers bestellen om de items te proberen.

Heb jij al eens producten van Aphyta geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top