Arctic Fox semi-permanente haarkleuring

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram tips voor een kleurtje in mijn haar. Ik kreeg o.a. de tip voor Arctic Fox semi-permanente haarkleuring en probeerde het uit!

Ik wilde graag een opvallende kleur in mijn haar. Het bruine en blonde had ik we gezien. Ooit heb ik wel eens wat dingen geprobeerd om roze haar te krijgen, maar dat werkte nooit echt goed (of voor langere termijn).

arctic fox periwinkle girls night

Mijn eigen haarkleur is donkerblond, lichtbruin misschien wel. Mijn kapster heeft een balayage erin aangebracht. Ik ken de details verder niet, maar het zijn een soort blonde highlights die lang blijven zitten. Ze verzekerde me dat een fel kleurtje op deze basis goed zou moeten pakken.

Toen ging ik dus op zoek naar een goed merk voor mijn wensen. Arctic Fox werd genoemd door één van mijn Instagram-volgers. Het is een cruelty-free merk zonder toegevoegde chemicaliën en rotzooi. Daarnaast zou je haar er zacht van blijven en de kleur houdt 8-10 wasbeurten.

Dus bestelde ik twee kleurtjes van Arctic Fox met het idee deze te mengen. Periwinkle is een blauwe tint en Girls Night een lila / paarse tint. Wat lichtere kleuren die dan een goede combinatie zijn met het donkerblond van mijn eigen haarkleur. Ik heb helaas geen goede ‘voor’-foto, maar onderaan het artikel krijg je een goed idee.

De flesjes zelf zijn handig in gebruik. Op de achterkant staat goed omschreven hoe je de haarkleuring het beste aan kunt brengen. De ‘verf’ ging goed uit de flesjes, alleen het laatste beetje was wat lastig.

arctic fox semi-permanente haarverf opening

Hoe semi-permanente haarkleuring aanbrengen

Dit was mijn eerste keer met semi-permanente haarkleuring, in ieder geval met zo’n fel kleurtje. Ik had me goed voorbereid dus was er vrij zeker van dat alles goed zou komen. Ik heb als eerste mijn haar gewassen en laten drogen, oude kleren aan getrokken en de huid langs mijn haargrens ingesmeerd met Vaseline. Zo krijg je geen felle kleur op je huid.

Vervolgens mengde ik de twee kleuren. Ik kocht twee flesjes van 118 ml en heb uiteindelijk voor één keer ongeveer van beide flesjes de helft gebruikt. Iets meer dan 100 ml dus. Na het mengen werd het een soort lichtblauw.

Arctic Fox Periwinkle en Girls Night gemengd

Vol goede moed begon ik (met handschoenen aan!) de haarkleur in mijn haar te smeren. Van achter op mijn hoofd tot steeds verder op mijn hoofd en de voorkant. Ik liet het ongeveer drie kwartier tot een uurtje intrekken en spoelde het vervolgens uit met koud water. Brrr!

Het resultaat? Mijn haar voelde inderdaad zacht aan, dus dat was al een positief resultaat. Mijn haar vertoonde lichtpaarse / lila details. Hieronder op de (niet een al te beste) foto kun je het resultaat zien. Op sommige plukken had de kleur goed gepakt, op andere stukken leek er amper verschil te zijn. De balayage-gedeelten waren wel minder gelig.

Arctic Fox Periwinkle en Girls Night resultaat

Niet echt het resultaat waar ik op hoopte en ik weet niet precies wat ik fout heb gedaan. Misschien is de basis toch nog te donker of heb ik er niet genoeg in gedaan? Daarnaast was dit effect er na één wasbeurt eigenlijk meteen wel uit. Jammer! Hieronder zie je mijn haren na 2 wasbeurten, dit is eigenlijk mijn haar zonder kleuring, dus je kunt hem ook zien als ‘voor’-foto! Door de verschillen in lichtinval lijkt mijn haar hieronder overigens een stuk donkerder dan het is.

Resultaat Arctic Fox Perwinkle Girls Night na twee keer wassen

En wat nu? Arctic Fox kan ik afstrepen: been there, done that. Inmiddels heb ik twee andere merken besteld die ik nog wil proberen. Ik heb daarbij een ‘pre-colour’ shampoo besteld die je gebruikt voor je je haar gaat kleuren. Ook heb ik inmiddels speciale shampoo en conditioner voor gekleurd haar in de hoop dat het effect na de volgende poging langer zichtbaar is.

Meer informatie

Ik kocht Arctic Fox semi-permanente haarkleuring bij Attitude Holland. Ik zie dat ze inmiddels wat minder keuze hebben qua kleuren. De kleinere flesjes van 118 ml die ik had kosten rond de € 15, de grotere (236 ml) kosten bijna € 30. De haarkleuring van Arctic Fox is cruelty-free en bevat geen chemicaliën, peroxide, PPD of ammoniak. Er zijn diverse kleuren beschikbaar!

Heb jij wel eens een fel kleurtje in je haar gehad?

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Arctic Fox semi-permanente haarkleuring

  1. Ik ben groot fan van manic panic kleuringen! Heeeeel goed en blijven veel langer mooi. Een echte aanrader om te proberen.

  2. Denk inderdaad dat je basis te donker was. Mijn zusje gebruikt volgens mij dezelfde verf en bij haar pakt het een stuk beter en blijft het langer zitten. Maar zij heeft echt heeeeel lichtblond als basis..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top