Balmain Leave-in Conditioning Spray || Review

Sinds mijn favoriete leave-in conditioner van Nature Box op is, was ik op zoek naar een fijne vervanger. In De Bijenkorf adventskalender van 2023 vond ik deze Leave-in Conditioning Spray van Balmain. Ik hoopte dat dit een waardige vervanger zou zijn, maar werd stiekem toch teleurgesteld. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Balmain Paris Leave-In Conditioning Spray Review

Balmain Paris

Producten van Balmain Paris had ik tot voor kort nog nooit geprobeerd, dus meteen een mooie gelegenheid om de achtergrond van het merk uit te zoeken.

Het merk is in 1945 in Parijs opgericht door de Franse ontwerpen Pierre Balmain. Hij speelde door zijn elegante ontwerpen een belangrijke rol in het herdefiniëren van de Franse mode na de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie was het namelijk een modehuis wat bekend stond om vrouwelijkheid, luxe stoffen en verfijnd vakmanschap. Daardoor waren ook beroemdheden en royals wereldwijd bekend met zijn werk.

Na zijn overlijden in 1982 hebben diverse andere ontwerpers het modehuis geleidt, waaronder Oscar de la Rente en Christophe Decarnin. Sinds 2011 is Olivier Rousteing creatief directeur en is het portfolio gemoderniseerd tot glamoureuze, opvallende ontwerpen.

Naast kleding en accessoires heeft Balmain inmiddels een uitgebreid assortiment haarproducten, waaronder dus ook deze Leave-in Conditioning Spray. Als haarverzorgingsmerk staan ze bekend om hun luxe uitstraling en hoogwaardige ingrediënten. De focus ligt op professioneel gebruik, maar de producten zijn ook beschikbaar voor consumenten. Je vindt ze bijvoorbeeld bij De Bijenkorf.

Balmain Leave-in Conditioning Spray | € 40

Die luxe uitstraling is tot op zekere hoogte aanwezig bij de leave-in conditioner. Het doorzichtige flesje met klassiek wit met zwart label en goudkleurige details doet chique aan. En alhoewel hij solide en stevig aanvoelt, blijft het uiteindelijk ‘gewoon’ een plastic sprayflacon.

Aan de voorkant van het label zijn meteen de ingrediënten te vinden. Voor de volledigheid en leesbaarheid vind je ze hieronder terug:

Ingrediënten Balmain Leave-in Conditioning Spray:
Aqua, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Argania Spinosa Kernel Extract, Silk Amino Acids, Panthenol, Niacinamide, Tocopheryl Acetate, Sodium Cocoyl Amino Acids, Potassium Dimethicone PEG-7 Panthenyl Phosphate.

Er zitten een aantal hydraterende ingrediënten in de spray, zoals glycerine, Argania Spinosa Kernel Extract (afgeleide van arganolie) en panthenol (pro-vitamine B5). Daarnaast zorgen niacinamide en Tocopheryl Acetate (een vorm van vitamine E) voor antioxidanten in de formule waardoor je haar wordt beschermd, onder andere tegen UV-straling.

Ingredienten leavein conditioner spray

De Balmain Conditioning Spray in gebruik

De sprayflacon is handig in gebruik. Ook met natte handen onder de douche is de spraykop eenvoudig in te drukken en komt er een mooie mist van conditioner uit.

Hij ruikt heerlijk, ik krijg hierbij wél meteen het luxueuze gevoel waar ik een beetje naar zocht bij het voelen van de verpakking.

Leave-In Conditioning Spray van Balmain Paris - review

Het was even zoeken naar de juiste afstand tot mijn haar en de juiste hoeveelheid die ik moest gebruiken. Mijn haar voelt na gebruik steeds gezond en gehydrateerd aan. Maar een ongelukkig bijeffect is dat mijn haar zwaar aan gaat voelen en daardoor wat levendigheid mist die het juist goed kan gebruiken.

Het lijkt dus geen goede match met mijn dunne, fijne haar. Vanwege de verzorgende eigenschappen zal ik de spray wel gebruiken de komende tijd, maar ik zal hem niet opnieuw kopen.

Meer informatie

Deze Balmain Leave-in Conditioning Spray vond ik in De Bijenkorf adventskalender van 2023. Heb je naast de adventskalender gegrepen, maar wil je deze spray ook proberen? Dan koop je hem bij Balmainhair.com of De Bijenkorf voor € 40 (200 ml).

Gebruik jij graag een leave-in conditioner?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top