Beauty Battle! Bloom vs. Born to Run palette

Vorige week schreef ik in mijn artikel over het Max & More Bloom oogschaduwpalette al dat dit een dupe van het Urban Decay Born to Run palette is. Vandaag zet ik ze voor je naast elkaar en lees je of ze echt zoveel op elkaar lijken!

Beauty battle Urban Decay Max & More vergelijking

Bloom vs. Born to Run: de feiten

Laten we eerst kijken naar de feiten. Het Bloom palette is van Max & More, een budgetmerk wat steeds betere kwaliteit make-up aflevert. Ik betaalde voor dit palette € 3,95 bij de plaatselijke Action. In het palette zitten 21 tinten oogschaduw met verschillende finishes. Ze zijn allemaal 1 gram, dus je krijgt 21 gram oogschaduw (19 cent per gram / kleur).

Het Urban Decay Born to Run oogschaduwpalette is wat meer high end en wordt verkocht voor € 51. Je krijgt hiervoor ook 21 kleuren, maar hierin zit 0,8 gram per stuk. Dit komt neer op totaal 16,8 gram oogschaduw, wat 3 euro per gram is (€ 2,42 per kleur). Het palette is al enkele jaren geleden uitgebracht.

Achterkant Born to Run en Bloom oogschaduwpalettes

Vergelijking van de palettes

De buitenkanten zijn totaal verschillend van elkaar. Het Max & More palette heeft een bloemige buitenkant, paarse tinten en ziet er fleurig uit. Het Urban Decay palette is bedekt met diverse foto’s van verschillende plaatsen. Daardoor is het een heel kleurrijk palette.

Bloom is van stevig karton, terwijl Born to Run van een sterk plastic is gemaakt. Die laatste is daardoor wel wat steviger, zwaarder en hoger. Bloom is dan weer wat groter. Beide paletten sluiten magnetisch en hebben een grote spiegel aan de binnenkant.

Bloom vs. Born to Run: de binnenkant

De kleuren zijn vrijwel identiek, er is geen twijfel mogelijk over de inspiratie voor Max & More’s Bloom palette. Het palette heeft wel een heel andere sfeer en de pans hebben een andere vorm. De kleuren zelf zien er vrijwel hetzelfde uit, al lijken ze soms in Born to Run wat intenser of dieper te zijn.

Vergelijking oogschaduwpalettes kleuren

Hieronder zie je nog wat vergelijkende foto’s. Daarin kun je zien dat bijvoorbeeld de Born to Run kleuren Baja en Punk veel intenser, donkerder zijn dan de vergelijkbare kleuren in Bloom.

Vergelijking kleuren Bloom en Born to Run

Ook hieronder zie je weer de bruine tint die een stuk donkerder is in Born to Run (Good as gone). Riff is een shimmertint die ook wat levendiger lijkt. De andere shimmers komen redelijk overeen qua kleur.

Vergelijking kleuren Max & More en Urban Decay

Beauty battle: de kwaliteit

Ik heb, toen ik de swatches van Bloom maakte, ook meteen de kleuren van Born to Run ernaast gezet. Let wel, de swatches van Bloom zijn met een stencil gemaakt waarbij ik de kleuren goed heb aangebracht. De kleuren van Born to Run zijn er daarna bij gezet met één ‘veeg’. De foto is dan ook niet per se representatief qua pigment, maar wel om de kleuren te vergelijken.

Kleurvergelijking oogschaduw budget vs high end

Tijdens het maken van de ooglooks merkte ik dat de Bloom kleuren wat sneller vervagen bij het blenden. Daar moest ik wat meer moeite doen om de kleuren zichtbaar te krijgen. Het blenden ging bij het Urban Decay palette beter.

Ik gebruikte als accentkleuren de groene shimmer en de gouden shimmer Stranded (en de Bloom-variant daarvan). Vooral in de groene zie je op het ooglid wel verschil in kleur, al is het niet veel. Op de foto’s hierboven zie je links Bloom en rechts Born to Run. Op de close-ups daaronder zie je eerst Bloom en vervolgens Born to Run.

Ooglook vergelijking Urban Decay en Bloom Max & More
Ooglook Max & More Bloom oogschaduwpalette
Ooglook Urban Decay Born to Run oogschaduwpalette

Bloom vs. Born to Run: Het eindoordeel

Zoals ik ook al in de review van het Bloom palette van Max & More zei, valt het pigment me niet tegen. De kleuren werken relatief gemakkelijk, je moet soms wel wat meer oogschaduw pakken of extra kleur aanbrengen bij het blenden. Het Born to Run palette is wat dat betreft wat makkelijker in gebruik.

De kleuren zijn vrijwel identiek, bij Bloom zijn ze in sommige gevallen iets minder intens. Het ieders persoonlijke keuze hoeveel geld je wil uitgeven aan een oogschaduwpalette. Bloom is met € 3,95 een goede budgettip, het is zeker geen slecht palette. Wil je wat meer luxe en degelijkheid dan is Born to Run wellicht een betere keuze.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

3 reacties op “Beauty Battle! Bloom vs. Born to Run palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top