Beauty Battle! Colourpop vs. Guicami (AliExpress) oogschaduw

Tijd voor een nieuwe Beauty Battle! Ook dit keer gaat het om een oogschaduwpalette. Ik vergelijk namelijk het Colourpop Blush Crush palette met hetzelfde palette van Guicami wat ik kocht via AliExpress. Ik moest er uiteraard even op wachten, maar was erg benieuwd! Kijk mee!

Colourpop Guicami Blush Crush palette vergelijking

De bedoeling was om hier eerst wat over het merk Guicami te typen. Er is echter weinig te vertellen. Het is een merk wat ik via AliExpress heb leren kennen. Voor zover ik kan beoordelen hebben ze alleen maar namaakartikelen. Dus bijna één-op-één gekopieerde producten van Colourpop, Huda, Urban Decay en meer. Vooral make-up, dus denk dan aan palettes, blushes en highlighters.

Er is een Instagram-account, maar daar wordt niet heel actief op gepost. Er is een website, maar die is niet bereikbaar. Dus wat de gedachte achter deze producten is (afgezien van geld?) geen idee. Daarnaast vraag ik me af hoe legaal het is om producten gewoon na te maken, maar daar heb ik me even niet verder in verdiept. Tijd voor een vergelijking!

De feiten

Het Colourpop Blush Crush palette kost $ 14 en komt vanuit de Verenigde Staten. Dus je hebt daarbij te maken met hoge verzendkosten en/of invoerrechten die je moet betalen. Het palette bevat 9,45 gram en is cruelty-free.

Het Guicami Blush Crush palette kocht ik via AliExpress voor € 6,57 (free shipping). Er zijn verschillende shops die het palette (of andere producten van Guicami) verkopen, dus de prijs kan iets afwijken per shop. Het palette bevat 9 gram en is volgens de verpakking cruelty-free (ik heb m’n bedenkingen daarover aangezien er ook ‘Made in China’ op staat).

Colourpop vs. Guicami: De verpakkingen

Zoals je hierboven al kunt zien zijn de verpakkingen vrijwel identiek. Het kleurschema van Guicami is net iets dieper. De achterkant van de doosjes wijkt af. Guicami heeft daar (in het buitenlands) informatie over het palette gezet, terwijl bij Colourpop vooral de kleurnamen erop staan en in het klein de ingredienten.

Colourpop vergelijking met Guicami achterkant doosje

De achterkant van het palette zelf is wel hetzelfde, bij beide palettes staan de(zelfde) kleurnamen erop.

Colourpop Guicami Blush Crush palettes achterkant

Er is in ieder geval vanaf de buitenkant geen twijfel over de dupe-factor. Ik moest steeds goed kijken of ik het origineel vast had, of de Guicami-variant!

De binnenkant van de palettes

De binnenkant van het palette is qua artwork hetzelfde. De kleuren van Guicami wijken wel iets af. Je ziet ook dat ze de shimmer kleuren niet zo verfijnd hebben kunnen namaken. Dit is beter zichtbaar op de close-up foto’s een stukje verderop in dit artikel.

Blush Crush palettes vergelijking aliexpress binnenkant

Het verschil is echter niet zo groot als bij het Morphe x Jeffree Star palette van AliExpress. Het palette ziet er ook van binnen gewoon netjes uit. Beide palettes voelen hetzelfde qua kwaliteit en ik was dan ook benieuwd naar de swatches van de oogschaduws.

Nog wel een klein detail waarbij Guicami de plank heeft misgeslagen (of misschien is het bewust?). Er is één kleurnaam verkeerd gespeld. De donkerste tint, rechts onder, heeft van Colourpop de naam Blush Wine gekregen. Bij Guicami heeft die kleur Blush Wihe. Hieronder kun je dan ook zien op de close-ups.

Close-up shimmer kleuren Colourpop Guicami
Close-up Blush Wine kleur

De oogschaduwpalettes in gebruik

Vervolgens was het tijd om wat kleuren te gaan vergelijken. Eerst heb ik swatches gemaakt van een aantal tinten. Je ziet steeds eerst Colourpop en rechts ernaast de Guicami variant.

Swatches Colourpop en AliExpress vergeleken

Dit stelde me echt niet teleur! Het is dat Guicami palettes namaakt, maar anders zou dit een prima budget-palette zijn. De kwaliteit is in ieder geval niet zo slecht als het Morphe namaak-palette. Je ziet wel dat de kleuren net een andere ondertoon hebben of iets minder presteren. Ook de shimmers zijn anders dan de originele kleuren.

Uiteraard wilde ik ze ook aan een echte vergelijking op mijn oogleden onderwerpen! Ik merkte dat ik voor de kleuren in het Guicami palette iets beter mijn best moest doen om het pigment goed tot zijn recht te laten komen en blenden was iets lastiger. Maar het was zeker niet slecht te noemen.

Op de foto’s hieronder zie je links de look met het Guicami palette en rechts dezelfde look met Colourpop Blush Crush. Je ziet een licht kleurverschil en verschil in diepte bij de kleuren. Op de onderste foto zie je mijn Colourpop look.

Vergelijking Colourpop Guicami Blush Crush palettes
Vergelijking Colourpop Guicami Blush Crush palette
Ooglook Colourpop Blush Crush palette

Colourpop vs. Guicami: Het eindoordeel

Je kon het al tussen de regels door lezen: het Guicami palette heeft me erg verrast. Ik had eigenlijk een fiasco verwacht zoals het Morphe namaakpalette, maar dit bleek een vrij goede dupe te zijn. Het getuigt van weinig creativiteit om paletten van andere merken één-op-één na te maken, dus daarom zal ik ze verder niet steunen. Maar aan de kwaliteit zelf ligt het niet.

Heb jij wel eens iets van Guicami geprobeerd? Of in de verleiding geweest een namaakproduct te kopen?

5 reacties op “Beauty Battle! Colourpop vs. Guicami (AliExpress) oogschaduw

  1. Wat is dit een goede dupe zeg, ook ik ben positief verrast. Beide ooglooks zien er prima uit, dat van colourpop is inderdaad wat intenser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top