Beauty Battle! MAC vs. NOTE nude lipsticks

Vandaag is het tijd om met twee nude lipsticks een beauty battle aan te gaan! In de MAC Adventskalender 2020 zat Velvet Teddy, een beroemde lipstick. Van NOTE ontving ik even later The Better Me Nude, ook een prachtige nude tint. Bekijk ze hier naast elkaar!

Beautybattle NOTE Cosmetique en MAC lipsticks vergelijking

Over beide lipsticks schreef ik eerder al een apart artikel. Deze kun je vinden via de volgende links:

Omdat de kleuren zoveel op elkaar lijken heb ik ze eens naast elkaar gelegd. Vandaag zie je alle foto’s en vergelijk ik de twee nude lipsticks in deze nieuwste beauty battle!

MAC vs. NOTE: De buitenkant

Beide lipsticks komen in een zwart doosje. Bij MAC zat die er echter niet bij omdat ik Velvet Teddy uit de adventskalender heb. Daarom zal ik de doosjes buiten beschouwing laten voor deze vergelijking.

NOTE The Better Me Nude en MAC Velvet Teddy lipsticks

De hulzen van beide lipsticks zijn zwart met zilverkleurige details zoals je hierboven op de eerste foto kon zien. De huls van de NOTE lipstick is volledig cilindervormig en wat breder dan de MAC lipstick. Niet zo gek, want deze lipstick is 4,5 gram. De fullsize MAC lipsticks zijn 3 gram.

De lipsticks in gebruik

De kleur van de lipsticks lijkt veel op elkaar, maar als je ze dicht bij elkaar zet is Velvet Teddy van MAC toch iets donkerder. Ook de vorm van de lipsticks verschillen van elkaar. Bij MAC zie je een puntige ‘voorkant’, de NOTE lipstick is volledig rond. Daardoor is het oppervlak waarmee je de lippenstift aanbrengt ook groter.

Vergelijking Velvet Teddy en Better Me Nude

Bij het aanbrengen van de lipsticks merk je dat verschil. Door de punt kun je de lipstick van MAC net wat nauwkeuriger aanbrengen aan de randen van je lippen. Bij NOTE lukt dat uiteindelijk ook, maar heb je er iets meer aandacht voor nodig.

Vergelijking lipsticks MAC Velvet Teddy en NOTE The Better Me Nude

Qua pigmentatie zijn de lipsticks wat mij betreft vergelijkbaar in kwaliteit. Beide hebben met één streep al een goede kleurafgifte zoals je hieronder op de foto kunt zien. Ook je lippen geven ze met gemak een kleurtje.

De NOTE lipstick is toch wat lichter dan MAC’s Velvet Teddy. Inmiddels heb ik een NOTE lipstick gevonden die beter aansluit, het is de kleur 02 Optimistic Rose. Je ziet hem in dit artikel: NOTE Cosmétique make-up getest!

Swatches nude lipsticks vergelijking
Lipswatches nude lipsticks vergelijking

MAC Velvet Teddy heeft net een wat minder shiny finish dan de NOTE The Better Me Nude lipstick. Het is maar net wat je voorkeur heeft, ook qua kleur. Ik merk weinig verschil tussen beide lipsticks qua draagtijd. Beide lippenstiften verminderen in kleur bij eten en drinken.

MAC vs. NOTE nude lipsticks: De conclusie

Qua kwaliteit zou ik zeggen dat beide lipsticks prima zijn! De kleur is toch anders, ook al zijn het beide nude tinten. MAC heeft uiteraard talloze kleuren en finishes om uit te kiezen, dus jouw perfecte nude lipstick zit vast in het assortiment. Voor een full size MAC lipstick betaal je € 20 (3 gram), je koopt ze via MACcosmetics.nl / MACcosmetics.be. NOTE Cosmétique is verkrijgbaar bij Kruidvat en heeft online daar momenteel 16 kleuren om uit te kiezen. Ze kosten € 9,90 per stuk (4,5 gram). In de prijs (zeker gezien de hoeveelheid) zit dus wel degelijk een verschil.

MAC lipsticks brengen iets fijner aan door de punt die aan de lipstick zit. Toch vind ik beide qua draagtijd en pigment goed overeenkomen. Wat mij betreft zijn het dan ook beide aanraders!

Heb jij de perfecte nude lipstick al gevonden?

Eén reactie op “Beauty Battle! MAC vs. NOTE nude lipsticks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top