Beauty Battle! Makeup Revolution vs. P. Louise oogschaduwbasis

Het heeft even geduurd, maar het is weer tijd voor een nieuwe beauty battle! Dit keer vergelijk ik de beroemde P. Louise oogschaduwbasis met de Makeup Revolution eye base. Benieuwd naar de verschillen en wil je weten welke mijn voorkeur heeft? Lees dan snel verder!

Vergelijking P. Louise en Makeup Revolution eye base

Over beide oogschaduw primers schreef ik eerder een review, je kunt ze lezen via de volgende links:

De Makeup Revolution Ultimate Eye Base kun je bij diverse webshops (bijvoorbeeld Boozyshop) kopen voor € 5,99. De P. Louise base is een stukje duurder, je betaalt daarvoor namelijk € 15,95 voor dezelfde hoeveelheid (15 ml). Bij Makeup Revolution heb je de keuze uit drie kleuren (Light, Medium en Dark), P. Louise heeft zeven kleuren beschikbaar (ik heb Rumour 02). Ik zal in dit artikel niet de kleuren vergelijken, want ik heb van P. Louise een iets donkerdere tint oogschaduwbasis gekocht zodat ik niet twee precies dezelfde producten heb.

Battle of the eye primers: de verpakking

Bij beide merken zit de oogschaduwbasis in een tube, die weer verpakt is in een rechthoekig doosje. Die van Makeup Revolution is strak vormgegeven: matzwart met rosé gouden letters. Door het transparante venster kun je meteen de kleur van de primer zien. De tube zelf is in dezelfde stijl gemaakt. Door het onderste transparante deel kun je de base zien. Zo weet je ook meteen zien hoe ver de primer op is.

Beauty Battle P. Louise en Makeup Revolution

Bij P. Louise is de verpakking juist erg kleurrijk met roze en wit. De details zijn in zwart en goud. De tube zelf is ook matzwart, maar dan met gouden details. Ook deze tube bevat een venster waardoor je de kleur kunt zien.

Ik heb persoonlijk een lichte voorkeur voor de Makeup Revolution tube, omdat ik iets meer van rosé goud houdt. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Objectief gezien zijn de tubes verder hetzelfde, ze lijken van dezelfde kwaliteit en ook de openingen zijn gelijk.

Beauty battle eye primer base

Makeup Revolution vs. P. Louise: het gebruik

De kleur is natuurlijk bij beide primers verschillend. Bij P. Louise heb je tevens meer keuze in kleuren. Dus als je op zoek bent naar een kleur die zo goed mogelijk bij je eigen huidskleur matcht, heb je meer kans een geschikte P. Louise oogschaduwbasis te vinden dan bij Makeup Revolution.

Textuur oogschaduwbasis Makeup Revolution en P. Louise

Ik heb met beide primers verschillende ooglooks gemaakt de afgelopen tijd. Ik merk in de textuur of in het gebruik weinig verschil. Beide zijn goed dekkend, uitstekend te verdelen over het ooglid, drogen relatief snel en zorgen voor een betere zichtbaarheid en intensiteit van de kleuren oogschaduw.

Vergelijking oogschaduwbasis P. Louise en Makeup Revolution

Mijn oogschaduw blijft met beide varianten oogschaduwbasis goed zitten. Mede daarom was het natuurlijk om een test van beide primers naast elkaar te doen. Ik maakte swatches van dezelfde kleuren naast elkaar. Links zie je steeds de kleur met de Makeup Revolution Ultimate Eye Base eronder, rechts met de P. Louise oogschaduwbasis. Voor de swatches gebruikte ik het Urban Decay Naked Wild West palette.

Resultaat swatches met oogschaduwbasis

Er is wel wat kleurverschil te zien, maar dit zal voor een groot deel ook komen omdat de eyeprimers beide een andere kleur zijn. Daardoor lijken de shimmers bijvoorbeeld ook wat donkerder te zijn op de P. Louise base.

De echte test volgt dan bij het verwijderen van de swatches. In de afzonderlijke reviews heb ik deze test al gedaan in vergelijking met swatches zonder basis. Dan zie je een groot verschil. Nu was er echter amper een verschil op te merken.

Swatches met eyeprimer na verwijderen

Makeup Revolution vs. P. Louise: Conclusie

Bij de looks die ik afgelopen tijd gemaakt heb, merkte ik eigenlijk geen verschil. Ik kan je de Makeup Revolution Ultimate Eye Base dan ook van harte aanbevelen, net als de P. Louise oogschaduwbasis. Puur op basis van prijs zou ik dan zeggen dat de Makeup Revolution variant een betere koop is. Tenzij je wat meer kleurkeuze wil, natuurlijk!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze vergelijking. Gebruik jij een oogschaduwbasis bij je looks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top