Beauty Battle! Mercury Retrograde vs. Total Eclipse

Je kon het eerder al lezen op deze beautyblog. Huda Beauty’s Mercury Retrograde heeft een dupe gekregen: Total Eclipse van W7 is op het eerste gezicht een vrijwel volledige kopie. Daarom riep ik de serie ‘Beauty Battle’ in het leven, waarin ik producten ga vergelijken.

In deze eerste ‘aflevering’ van Beauty Battle zijn dit de producten die de strijd met elkaar aan gaan. W7 Cosmetics Total Eclipse en Huda Beauty Mercury Retrograde. Over beide schreef ik al eens een review, die je kunt vinden door de linkjes te volgen.

w7 Total Eclipse vergelijking Hudabeauty Mercury Retrogate

De feiten: Mercury Retrograde vs. Total Eclipse

Eerst even de feiten op een rijtje. Mercury Retrograde is te koop voor € 67. Je krijgt daarvoor 16,1 gram product. Dit komt uit op € 3,72 per kleur van gemiddeld 0,89 gram.

Total Eclipse is te koop voor € 9,95 en bevat 18 gram. De snelle rekenaars zien dat dit 1 gram per pan is, de gemiddelde prijs per kleur is € 0,55. Dit is een behoorlijk verschil met Huda’s palette.

w7 Total Eclipse vergelijking Huda beauty Mercury Retrogate grootte

De verpakkingen hebben een zelfde vibe vind ik. Het Mercury Retrograde palette is kleiner, maar steviger. Het is van hard plastic en voelt zwaarder en degelijker aan De ‘special effects’ maken dit palette erg bijzonder om te zien. De bovenkant die er verschillend uitziet afhankelijk van hoe het licht erop valt en de doorzichtige lila binnenkant.

Total Eclipse is groter, maar bevat ook een kwastje. Dit palette is daarentegen een stuk lichter qua gewicht en gemaakt van karton. Het voelt overigens degelijk aan voor een kartonnen verpakking en hij is netjes afgewerkt. De binnenkant is van glanzend zilver wat ook verkleurt afhankelijk van het licht.

De binnenkant van beide palettes

Als je beide paletten opent zie je uiteraard verschil in kwaliteit qua materiaal, maar de gelijkenis qua kleuren is erg treffend. De namen zijn overigens verschillend, maar wel allemaal in ruimtelijke sferen. De enige naam die in beide paletten terugkomt is Galaxy. Dit is overigens in beide paletten een andere kleur!

Kleuren Mercury Retrogade vs Total Eclipse

Voor mijn gevoel zijn de kleuren van Huda iets verfijnder. De lila kleur is wat meer lila dan roze, de peachy kleur is wat meer oranje bij Total Eclipse. De paarse shimmer is echt paars in Mercury Retrograde en wat doffer in Total Eclipse. En de lichtroze links boven van W7 is wat donkerder. Maar toch, dit zijn minimale verschillen. Niemand kan ontkennen dat W7 geïnspireerd werd door dit palette van Huda Beauty!

Swatches

Okee, ze zien er vrijwel hetzelfde uit. Maar is dat ook het geval op de huid? Hoe is het pigment? Lijken de kleuren echt zoveel op elkaar? Ik heb vijf willekeurige matte kleuren oogschaduw geswatcht en vijf shimmers. Je ziet steeds links het W7 Total Eclipse palette en rechts het Huda Beauty Mercury Retrograde palette naast elkaar.

Vergelijking swatches matte w7 Total Eclipse Hudabeauty Mercury Retrogade

Bij deze matte tinten wordt het verschil in kwaliteit goed zichtbaar. Ook zie je dat een deel van de kleuren net een andere ondertoon heeft. Overigens vind ik de kwaliteit van W7 op zichzelf echt niet zo slecht.

Vergelijking swatches shimmers w7 Total Eclipse Hudabeauty Mercury Retrogade

Bij de shimmers is het verschil veel lastiger te ontdekken. Je ziet een beetje verschil in tinten, maar ze liggen heel dicht bij elkaar. Ik denk dat ik de roze en gouden shimmer van Total Eclipse zelfs wat mooier vind, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk!

Ooglooks

Als laatste vergelijk ik de paletten in een ooglook battle. Ik maakte met beide paletten dezelfde ooglook om te zien wat het verschil zou zijn. Ik zal je eerst zelf laten kijken voor ik je mijn ervaringen vertel.

Beauty battle: ooglook met Mercury Retrogade
Beauty battle: ooglook met Total Eclipse

De bovenste ooglook is met Mercury Retrograde gemaakt, de onderste met Total Eclipse. Wat ik vooral merkte was dat de donker rode tint (Huda Hot Mess vs. W7 Little Dipper) van W7 veel roder was en wat minder diep van kleur. Ook de matte groene oogschaduw is bij Huda wat meer helder.

Bij W7 vervaagde de kleur iets sneller tijdens het blenden, maar over het algemeen is het geen lastig palette om mee te werken. Bij de swatches leek het pigment wat achter te blijven, maar op mijn ogen viel dat gelukkig mee.

Mercury Retrograde vs. Total Eclipse: Conclusie

Voor € 9,95 is Total Eclipse echt een goed palette! Ik weet eerlijk gezegd niet of ik Huda Beauty Mercury Retrograde zou kopen als ik het W7 -palette eerst had gehad (en deze foto’s had gezien). Hij lijkt er zoveel op! En het prijsverschil met Huda is dan wel heel groot. Nu ik ze allebei heb zal ik Huda waarschijnlijk het meest blijven gebruiken. De matte kleuren zijn net iets verfijnder en dieper wat ik toch wat mooier vind.

Huda Beauty Mercury Retrograde koop je bijvoorbeeld bij The Beauty Editor. Het W7 Total Eclipse palette is verkrijgbaar bij diverse webshops.

Zou je meer van dit soort Beauty Battles willen zien? Laat je ideeën achter in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

6 reacties op “Beauty Battle! Mercury Retrograde vs. Total Eclipse

  1. Wow dit is echt awesomeeeee! Zo blij dat ik het palette van Huda niet gekocht heb! Echt nooit verwacht dat het zo op elkaar zou lijken!! Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top