Beauty Battle! Microvezel haarhanddoek: Action vs. Hema

Opeens zag je ze overal: de microvezel haarhanddoeken. Geen idee wat de officiële naam is, maar het zijn handdoeken waarin je gemakkelijk je haar kunt draaien nadat je het hebt gewassen. In dit artikel vergelijk ik een haarhanddoek van Action en van Hema, Lees mee!

Microvezel haarhanddoek Action Hema

Waarom een microvezel handdoek gebruiken voor je haar?

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van een microvezel handdoek. Ze schijnen ervoor te zorgen dat je haar minder pluist. Daarnaast vangen ze veel vocht op en zijn de handdoeken ook weer snel droog.

Ik vind het persoonlijk vooral fijn dat het echte nat uit mijn haren is zodat mijn shirt niet meteen doorweekt is. Bij mij valt dat nog wel mee, aangezien mijn haar vrij dun is. Maar zeker voor mijn dochter is dat een reden om deze handdoeken te gaan gebruiken, want zij heeft heel dik haar wat niet snel droogt.

De feiten: Action vs. Hema

Bij Action kocht ik deze Twisty hair towel voor € 0,89. Hij is er in wit en roze (wellicht nog in meer kleuren, maar die zag ik niet bij mijn Action).

Hema verkoopt één kleur Hair twist turban voor € 5,00 per stuk. Een behoorlijk verschil met Action voor op het eerste gezicht hetzelfde product.

Beide komen in één maat (one size fits all).

Microvezel haarhanddoek Action Hema verpakkingen

Beide haarhanddoeken zitten in een zelfde soort verpakking, met ongeveer dezelfde uitleg (en plaatjes!) op de achterkant. De Action verpakking is wat speelser, die van Hema wat meer classy, als je het mij vraagt.

De hair towels zelf

Kleurvoorkeuren zijn heel persoonlijk natuurlijk, maar ik vind de lichtroze mooier dan de harde roze. De stof zelf is hetzelfde, beide handdoeken zijn van microvezel (polyester) gemaakt en daardoor lekker zacht (ook na wassen). De afwerking ziet er bij beide goed uit.

Ze hebben vergelijkbare wasvoorschriften. Opvallend is dat op het label van Hema staat dat het maat M is, terwijl op de doos staat dat er maar 1 maat is.

label microvezel handdoek voor je haar Action en Hema

De Hema variant heeft een grote diamanten ‘knoop’ om de punt van de handdoek aan vast te maken. Deze leek me eerst onhandig groot, maar het lusje wat er omheen moet is heel flexibel dus ik ondervind daarmee geen problemen.

Vergelijking tulband handdoeken haar Action en Hema

De handdoek van Action heeft een grote witte knoop om het lusje omheen te doen om hem vast te zetten. Dit lusje is iets strakker, maar werkt alsnog prima.

Vergelijking tulband haarhanddoek sluiting Action en Hema

Beide handdoeken zijn vergelijkbaar van grootte. De lichtroze van Hema is hier hoger aan de brede kant. De hair towel van Action is iets langer. In het gebruik merk ik er eigenlijk niets van, ze passen beide goed op mijn hoofd.

vergelijking microvezel haarhanddoek grootte Action en Hema
Bevestiging sluiting knopen haarhanddoeken Hema Action

Plus- en minpunten

De pluspunten zijn voor beide de haarhanddoek van Action en Hema hetzelfde. De handdoeken zijn zacht, fijn in gebruik en drogen snel. Daarbij zijn ze relatief gemakkelijk te gebruiken voor mensen die niet zo handig zijn in het knopen van een normale handdoek.

Het enige minpunt wat ik aan de Action handdoek kon ontdekken was dat er iets van een vies plasticje op de handdoek geplakt zat toen ik hem uitpakte. De verpakking was nog netjes dicht met plakbandjes, hij leek niet eerder geopend. Toch zat er iets vaags in. Maar goed, dat was gemakkelijk te verwijderen dus of dit nou echt een minpunt is.

Hair towel Action uit verpakking

Na een paar keer de hair twist turban van Hema te hebben gebruikt, schoot de knoop een stuk losser. Dit voelt niet echt solide aan en ik vraag me af of hij bij het volgende gebruik helemaal losraakt. Uiteraard kun je de knoop er dan zelf wel weer aanzetten, maar toch vind ik het niet echt netjes dat een product zo snel (deels) kapot gaat. Ik zie in de reviews op Hema.nl dat meer mensen hier last van hebben. Hij zit ook maar met één draad vast, dus niet zo gek dat hij snel los laat.

Losgeraakte knoop hair turban handdoek Hema

Haarhanddoek Action vs. Hema: Conclusie

Als ik een product bij Action vind wat bij Hema meer dan 5x zo duur is ben ik toch altijd kritisch zoals ook bij deze haarhanddoek. Is het duurdere product dan echt beter? Is het dat geld waard? In het geval van de haarhanddoeken kan ik zeggen: nee, wat mij betreft niet. Zeker toen de Hema-knoop (deels) los schoot, wist ik dat ik dan liever de goedkopere van Action had.

Daarbij wil ik wel de kanttekening zetten dat als je vol, dik, lang haar hebt, de Hema hair towel wellicht een betere keuze is. Hierin is, door de net iets andere vorm, wat meer plaats voor je haar.

Ik laat het even aan mijn dochter over welke zij het liefste wil (ik gok op de diamant, en dat zou ook beter zijn met haar dikke haardos). De andere ga ik zelf gebruiken. Nu ik ze allebei hebt maakt het me namelijk niet uit!

Maak jij gebruik van een haarhanddoek?

— Vind je dit soort vergelijkingen leuk? Lees dan hier de beautybattle tussen het Mercury Retrogade vs. Total Eclipse oogschaduwpalette! —

Dit artikel bevat geen gekregen producten.

Tags: ,

4 reacties op “Beauty Battle! Microvezel haarhanddoek: Action vs. Hema

  1. Heb er een uit de goodiebox, maar ik vind het niet echt ideaal voor als je haast hebt.
    Ik heb met zo’n towel na een uur nog geen droog haar.. is dan nog steeds behoorlijk vochtig.. Dus vaak gaat er alsnog de föhn overheen helaas.

    Zonde dat die van Hema zo snel kapot gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *