Beauty Battle! Morphe vs. AliExpress (en waarom je dat beter niet kan kopen)

Ik ken alle nadelen van AliExpress make-up maar was toch benieuwd wat ik zou krijgen als ik via dat platform een namaak oogschaduwpalette zou kopen. Dus kocht ik via AliExpress een namaakvariant van de Morphe x Jeffree Star Artistry palette. Kijk mee naar de verschillen!

Beauty battle: Morphe x Jeffree Star palette vs Aliexpress

Het Morphe x Jeffree Star Artistry palette werd volgens mij goed ontvangen (voor het hele Jeffree Star drama begon). Ik kocht hem ook en was er positief over. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je mijn review hier lezen: Morphe x Jeffree Star oogschaduwpalette.

Op AliExpress was het palette te vinden voor zo’n € 13, nogal een verschil met de € 39 die het echte palette kost(te). Ik vraag me af of de typfouten in de titel er bewust in zitten. Op het palette zelf staan de namen goed (ook de oogschaduwnamen kloppen).

Jeffree Star AliExpress fake

De advertentie zelf bevat zowel foto’s van het echte palette als van hun eigen variant. Met uiteraard eerst de echte foto’s. De foto’s van het nep-palette zijn dan weer zo slim genomen dat het je niet meteen opvalt dat het niet het echte palette is als je er snel doorheen scrolt.

Morphe vs. AliExpress: De verpakking

Na ongeveer een maand kwam het pakket binnen. Je ziet aan de foto hierboven al dat de doos wat gekreukeld is, het pakket was uiteraard niet heel goed verpakt.

Vergelijking achterkant doos en palette Morphe Jeffree Star

Hierboven zie je onderaan de achterkant van de doos en bovenaan de achterkant van het palette zelf. Je ziet duidelijk dat de foto op de neppe variant van slechte kwaliteit is. Hij is ook vreemd uitgerekt. Op de echte verpakking staat een verhaaltje van Jeffree Star, op de neppe de lijst van ingrediënten (al is het altijd maar de vraag of die klopt). De ingrediëntenlijst van het echte palette staat overigens onderaan de doos, in de kleine lettertjes.

Tekst op achterkant neppalette en Jeffree Star Morphe

De missende tekst op de doos staat op de achterkant van het palette (de bovenste is nep), al is het wel een andere tekst. De voorkanten van beide palettes zijn hetzelfde als de voorkanten van de doosjes.

De binnenkant van de palettes

Het formaat van de palettes is verschillend en de binnenkant is eigenlijk ook totaal anders. De reflecterende binnenkant geeft een goedkope uitstraling en de oogschaduw ligt wel heel diep in het palette.

Vergelijking Artistry palette JS met aliexpress fake palette

De meeste kleuren zijn ook heel anders. Je ziet dat ze wel hebben geprobeerd om de echte kleuren te evenaren. Maar bijvoorbeeld de grijze tint (rechts onder, schuin boven de zwart) is in het neppe palette bruin. De laatste twee kleuren op de tweede rij zijn ook veel donkerder. Ook zitten er in tegenstelling tot het Morphe palette geen echte glitters of goede shimmers in het namaakpalette van AliExpress. Hieronder een paar close-ups van wat dezelfde kleuren zouden moeten zijn.

Vergelijking kleuren Morphe Jeffree Star 2
Vergelijking kleuren Morphe Jeffree Star 1

Morphe vs. AliExpress: Tijd voor swatches!

Okee, het palette ziet er matig uit, de kleuren zijn anders, maar misschien zijn de swatches wel net zo goed? Hah, ik verwachtte er eigenlijk niets van, maar was wel van plan er een ooglook mee te maken, zoals ik ook in de Beauty Battle tussen Huda’s Mercury Retrogade en W7 Total Eclipse heb gedaan.

Ik probeerde een aantal willekeurige shimmers en daarna een aantal matte tinten. Hieronder zie je steeds links het originele Morphe palette en meteen rechts ernaast het AliExpress palette.

Swatches vergelijking morphe jeffree star en aliexpress nep
Swatches vergelijking morphe jeffree star en aliexpress nep mette kleuren

Bij een aantal shimmers dacht ik nog: okee, dit is opzich prima. Maar bij de matte tinten kon ik er niet meer onderuit. De kwaliteit haalt het zeker niet bij het Morphe palette.

Het plan om er een ooglook mee te maken heb ik dan ook maar snel laten varen. Hieronder een funky ooglook met het echte Morphe x Jeffree Star Artistry palette om de pijn te verzachten.

Ooglook Morphe Jeffree Star Artistry palette

Waarom je geen AliExpress oogschaduw moet kopen

Okee, dit statement is een beetje te kort door de bocht. Er zijn namelijk merken die hun kwalitatief goede make-up verkopen via AliExpress. Een voorbeeld hiervan is Focallure. Maar wil je een palette waarvan je weet dat hij bij betrouwbare webshops een stuk duurder is dan kun je ervan uitgaan dat het nep is.

Nadelen zijn: je weet niet of het product veilige ingrediënten bevat die geen schade aanbrengen aan je ogen. De ingrediëntenlijsten zijn meestal niet betrouwbaar. Ze worden overgenomen van het originele palette terwijl de oogschaduw heel anders is samengesteld.

Daarnaast is de kwaliteit gewoon een stuk slechter, zoals je hierboven hebt kunnen zien.

Als ik voor mezelf spreek haal ik meer genoegdoening uit sparen voor een item wat ik graag wil en het dan uiteindelijk kunnen kopen, dan dat ik ga voor een namaakversie en teleurgesteld wordt door het product. Dus mijn advies zou zijn om eerst nog wat te sparen, of kijk naar een ander (betrouwbaar) merk wat een vergelijkbaar palette verkoopt voor lagere prijs. Er zijn tegenwoordig zoveel merken dat veel producten en paletten op elkaar lijken qua kleuren.

Heb jij wel eens een AliExpress ‘miskoop’ gedaan?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

6 reacties op “Beauty Battle! Morphe vs. AliExpress (en waarom je dat beter niet kan kopen)

  1. Hè wat stom zeg dat ze dit zo slecht hebben nagemaakt. Ik koop nooit bij AliExpres en zou er dus zeker geen makeup kopen. Je vergelijking is wel heel gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top