Beauty Battle: MUA Makeup Academy blushes

Dit keer in de beauty battle is de hoofdrol voor drie MUA Makeup Academy blushes! Ik bestelde online drie blushes van het merk en was benieuwd naar de kleuren, de kwaliteit en natuurlijk de verschillen tussen de drie. Ook benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

MUA Makeup Academy Blushed blushes

Bij Beautybay waar ik deze MUA Makeup Academy blushes kocht, kon ik op het moment drie soorten vinden. Allemaal hebben ze de naam Blushed om aan te geven wat voor producten het zijn. Je kunt kiezen uit een Matte Blush Powder met bloemenpatroon (4 tinten beschikbaar), een Powder Colour Duo waarin twee kleuren zitten (2 tinten beschikbaar) en een Liquid Cream Blush (6 tinten beschikbaar). Ik koos voor drie verschillende kleuren zodat ik meteen wat variatie in mijn blush-collectie heb.

Informatie powder en liquid blush van MUA

MUA Makeup Academy blushes – De feiten

MUA Makeup Academy is geen duur merk, je koopt de blushes voor een paar euro. De ‘bloemenblush’ kocht ik voor € 3, je krijgt daarvoor 7 gram poeder. Ik koos voor de kleur Papaya Whip, een wat meer oranje tint. Ik krijg een beetje ‘compact poeder’-vibes, maar hij is wat meer oranje. De andere drie verkrijgbare varianten van deze blush zijn meer peachy of roze.

Het blushduo was het duurste, deze kostte maar liefst € 3,50. De verpakking bevat 7,5 gram, verdeeld over twee kleuren. Ik koos Ginger, een duo met twee roze tinten. Het enige andere duo van dit merk bevat twee peachy kleuren.

Voor de liquid blush, waarbij ik de kleur Watermelon koos, betaalde ik tevens € 3. Hij bevat 10 ml. Andere kleuren zijn meer oranje / peachy of bijvoorbeeld dieper rood.

Alle blushes (volgens mij alle producten van MUA Makeup Academy) zijn tegenwoordig cruelty-free én vegan.

De eerste indruk

Alle blushes kwamen netjes gesealed binnen. De verpakkingen zien er eenvoudig uit, maar zijn tegelijkertijd toch stijlvol. Door dezelfde opdrukken zie je dat ze bij elkaar horen, al zijn ze toch allemaal net verschillend.

Makeup Academy Blushed Powder Colour Duo

Alle verpakkingen hebben bijvoorbeeld zwart als basis met zwarte letters. Enige uitzondering daarop is de witte tube van de liquid cream blush. Deze heeft een zwarte dop zodat hij toch niet helemaal uit de toon valt.

Makeup Academy Blushed Matte Blush Powder

De verpakkingen hebben een prima formaat. De poederblushes zijn groot genoeg om er een blushkwast in te dippen. Bij de duoblush loop je de kans dat je onbedoeld in beide kleuren zit, dus als je dat niet wil is het even opletten.

Verder zijn de verpakkingen allemaal eenvoudig te openen en sluiten goed af. Meenemen is dan ook geen probleem. Het kan wel eens lastig zijn om de dop op kleine tubes te draaien, maar ook dat verloopt allemaal goed.

MUA Blushed Liquid Cream Blush in Watermelon

Bij de poederblushes zijn het de patroontjes die ze nét even wat interessanter maken. De duo blush heeft een geometrisch motiefje terwijl de ronde blush een wat romantischer bloemenpatroon bevat. Persoonlijk vind ik ze allebei erg mooi om te zien.

Close-up Blushed Powder Colour Duo in Ginger
Close-up Blushed Matte Blush Powder Papaya Whip

De blushes in gebruik

De poeders voelen beide een beetje romig aan. Ik verwachtte bij allebei een zelfde formule en ook hetzelfde pigment. Omdat ik verschillende kleuren heb uitgekozen kan ik het niet helemaal objectief beoordelen, maar bij de swatches lijkt de duoblush wat achter te blijven qua pigment. Vooral bij de lichtste kleur moest ik wat moeite doen om hem goed zichtbaar te krijgen. Of dat aan de kleur ligt of aan de formule kan ik niet goed beoordelen.

De Liquid Cream blush… wow. Dat pigment is zéker wel aanwezig. Wat een mooie heldere rode tint is die Watermelon zeg! Op mijn arm hieronder zie je eerst een pure ‘swatch’. Helemaal rechts zie je nog een poging tot blenden, waarbij het meer een soort bruinrode plek lijkt te worden. Dat vind ik dan toch een beetje jammer.

Swatches MUA Makeup Academy Blushed blushes

Eigenlijk komen deze swatches overeen met de situatie op mijn gezicht. De ronde blush heeft een goede pigmentatie en je moet dan ook opletten dat je niet teveel op je kwast pakt. Bij de duoblush is dat iets minder het geval. Ik pak meestal beide kleuren tegelijk op mijn kwast door een ronddraaiende beweging te maken. Het resultaat is dan een mooie roze tint die voor een blush een prima pigment heeft. Je kunt hem opbouwen als je van een wat heftigere blush houdt.

De liquid blush is een verhaal apart. Het kan aan mijn onervarenheid met dit soort blushes liggen, dat sluit ik zeker niet uit. Maar ik krijg deze blush niet netjes geblend op mijn huid / basis make-up. Ik probeerde het zonder echt succes met een spons en een kwast. Het beste resultaat kreeg ik tot nu toe met mijn vingers. Ik ‘dep’ hem dan op mijn huid waardoor je hem als het ware vermengt met je basis. Hierbij is het advies om dit steeds met kleine beetjes cream blush tegelijk te doen, je hebt snel te veel te pakken. Ook dan valt de kleur een beetje tegen, net als bij de swatches. Wellicht krijg je met andere tinten uit deze reeks mooiere resultaten of is hij prachtig als je een andere huidskleur hebt.

Conclusies

Alhoewel een blush voor mij niet hoeft over te lopen van pigment is het wel fijn als de kleur op je wangen een beetje zichtbaar wordt. Bij de duoblush moet je daar iets meer moeite voor doen, bij de ronde poederblush moet je juist uitkijken dat het niet te heftig wordt. Gevoelsmatig zou ik dan kiezen voor de ronde blush met meer pigment. Rationeel gezien is de duoblush een betere keuze, de kleur opbouwen kan immers nog steeds.

In deze Beauty Battle bij de MUA Makeup Academy blushes heb ik ervaren dat de liquid variant niet echt iets voor mij is. Met wat oefening zijn ze denk ik wel werkbaar, maar ik pak voorlopig liever een poederblush omdat ik dat gewend ben.

Meer informatie

De drie blushes van MUA Makeup Academy die ik in dit artikel liet zien kocht ik bij Beautybay voor €3 – € 3,50 per stuk. Dit is een webshop in het Verenigd Koninkrijk, maar je betaalt geen extra invoerkosten of bealsting. Meer informatie daarover lees je in dit artikel: Extra kosten betalen door Brexit?

Producten van MUA Makeup Academy zijn tevens verkrijgbaar bij Douglas en Blisso, maar daar zie ik deze blushes niet terug. Gebruik jij wel eens producten van dit merk? Wat is jouw ervaring ermee?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top