Beauty Bay Matte Lipstick Bikini || Review

Een tijdje geleden kocht ik één van de Mystery Boxes van Beauty Bay en daarin vond ik een matte lipstick. Het was de frisse kleur met de naam Bikini. Benieuwd naar de formule en kwaliteit probeerde ik hem uit en vandaag lees je er alles over in dit artikel!

by Beautybay Matte Lipstick

Als je hem koopt ontvang je de lipstick netjes in een kartonnen verpakking. Die buitenkant is erg herkenbaar voor Beauty Bay make-up, veel items zitten in een zelfde zwarte doosje met witte B. Dat ziet er netjes uit, maar kan ook handig zijn omdat het niet meteen duidelijk is welk product het is. Je moet daarvoor de wat kleinere letters lezen.

Matte Lipstick van beauty bay

Op de achterkant van het doosje vind je wat meer informatie en de lijst met ingrediënten. We lezen hier ook drie kenmerken / beloftes van de Beauty Bay matte lipstick:

  • Ultra creamy
  • Intens gepigmenteerd
  • Smudgeproof

Dat vraagt om een test!

beauty Bay Matte Lipstick in Bikini

In tegenstelling tot het doosje is de huls van de lipstick wit met zilver. Hieruit is wel meteen op te maken dat je met een lipstick te maken hebt! Op de onderkant zit een gekleurde sticker met de kleurnaam.

Orange lipie in Bikini

Momenteel kun je de matte lipstick van Beauty Bay krijgen in twaalf tinten. De kleur die ik ontving heb ik niet zelf gekozen, het is de tint Bikini. Hij wordt omschreven als ‘A warm apricot peach shade’. Ik vind hem toch wat meer naar oranje neigen dan echt peachy, maar goed, het is belangrijker hoe hij er op de lippen uitziet!

De Beauty Bay Matte Lipstick in gebruik

Ik zou de kleur Bikini zelf niet zo snel uitkiezen, ik hou meer van nudekleurige lipsticks. Maar ik moet zeggen: het is een lekker zomers en fris kleurtje!

Close-up Lippenstift Bikini van Beautybay

De swatches beloven veel goeds. De formule is inderdaad erg creamy, dus daar heeft Beauty Bay niet over gelogen. ‘Intens gepigmenteerd’ lijkt ook te kloppen. Links zie je één veeg van de lipstick, rechts ben ik er meerdere keren overheen gegaan. Je ziet weinig verschil qua kleurintensiteit.

Swatches lippie Bikini Beautybay

Maar toen had ik misschien te hoge verwachtingen gekregen, want op mijn lippen viel hij heel erg tegen. Tijdens het aanbrengen al merkte ik dat hij in de lijntjes ging zitten. Daardoor kreeg ik een erg ongelijke dekking op mijn lippen. Ik heb het een beetje kunnen bijwerken, maar je ziet het vooral op mijn onderlip nog best goed.

Lipswatch Bikini Matte Lipstick by Beauty Bay

Het heeft wel te maken met de kleur zelf, die is opvallend, dus ook de ‘imperfecties’ vallen op. Ik vermoed dat je met een lipliner die je eerst aanbrengt al een deel van deze problemen kunt voorkomen, maar die had ik niet in een bijpassende kleur!

De laatste claim van Beauty Bay was dat hij smudgeproof was, dat heb ik helaas niet ervaren. Eenmaal opgedroogd geeft hij een mooi matte resultaat, maar regelmatig even bijwerken is nog steeds nodig.

Al met al een prima lipstick voor de prijs (€ 8,50), maar ik denk dat de nudetinten mooier zullen zijn qua dekking.

Meer informatie

Deze Matte Lipstick koop je natuurlijk op de Beauty Bay website. Hij kost € 8,50 (4 gram) en je hebt momenteel keuze uit twaalf tinten. In dit artikel zag je Bikini. Ook heeft het merk vijf tinten lipstick met een ‘cream sheen’ finish voor dezelfde prijs.

Alle lipsticks van Beauty Bay zijn vegan en cruelty free geproduceerd.

Wat is jouw favoriete kleur lipstick?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top