Beauty Of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel || Review

Deze Apricot Blossom Peeling Gel van het Koreaanse merk Beauty Of Joseon stond al een tijdje op me te wachten. Ik ontving hem afgelopen zomer van Stylevana, samen met nog wat andere fijne K-beauty producten. Maar vandaag staat deze peeling gel in de spotlights, kijk je mee?

Beauty of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel verpakking

Beauty Of Joseon

Beauty Of Joseon is een Koreaans merk wat in haar skincare gebruikt maakt van Hanbang. Hanbang (한방) betekent letterlijk “Koreaanse geneeskunde” in het Koreaans. Het is gebaseerd op de filosofie dat de mens en de natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat de gezondheid van de mens afhankelijk is van het evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving. De geneeskunde omvat onder andere het gebruik van verschillende planten en kruiden om gezondheidsproblemen te behandelen

Hanbang-geneeskunde heeft een lange geschiedenis in Korea en is nauw verbonden met de Joseon-dynastie (1392-1910), die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de traditionele Koreaanse geneeskunde. Daar komt dan ook de naam Beauty Of Joseon vandaan.

Beauty Of Joseon is een dierproefvrij merk en diverse producten, waaronder deze Apricot Blossom Peeling Gel, zijn vegan.

Ingredienten Koreaanse peeling gel

Deze peeling gel bevat maar liefst 19% Prunus Mume Flower Water, ofwel bloesemwater van de Japanse abrikoos. Een ander belangrijk ingrediënt (8%) is uit katoen geëxtraheerde (plantaardige) cellulose. Dit is het exfoliërende ingrediënt, dode huidcellen en onzuiverheden worden op milde wijze verwijderd.

Daarnaast bevat het extract van theeplantbladeren en appel.

Apricot Blossom Peeling Gel van Beauty of Joseon

Deze Koreaanse gezichtsscrub zit in een lichtroze doosje en dito tube van 100 ml. Op die tube is weinig informatie over het product te vinden. Het doosje biedt informatie in het Koreaans en Engels.

Close-up tube met k-beauty peeling

De Beauty Of Joseon Peeling Gel in gebruik

Je gebruikt deze Peeling Gel van Beauty Of Joseon op je gereinigde, droge huid. Je brengt hem aan en masseert hem voor ca. 20 seconden in de huid. Vervolgens spoel je hem af met lauwwarm water.

Gebruik de peeling gel niet te dicht bij je ogen, die huid is te dun en gevoelig. Over de rest van je gezicht kun je hem 1-2 keer per week aanbrengen.

Tube met peelinggel BoJ

De tube is erg flexibel waardoor de gel er eenvoudig uit komt. Stiekem hoopte ik op een frisse, fruitige geur, maar die is niet aanwezig. Eigenlijk ruik ik helemaal niets.

Textuur Beauty Of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel

De gel ziet er ehm.. bijzonder uit. Hij laat zich gemakkelijk uitsmeren en in de huid masseren. De cellulose-deeltjes zijn inderdaad mild voor de huid, ik ervaar geen ongemakken of irritatie tijdens of na gebruik. Na het afspoelen voelt mijn huid weer schoon en rozig aan.

Meer informatie

De Apricot Blossom Peeling Gel van Beauty Of Joseon wordt verkocht bij Stylevana, momenteel voor € 9,79. Vul vóór het afrekenen code INF10NEXTGIRL in voor 10% korting. Besteed je voor meer dan € 48, dan krijg je nog extra korting daar bovenop. De code geldt niet voor sommige aanbiedingen, dit zie je vanzelf als je de code toevoegt.

Liever winkelen bij een Nederlandse (web)shop? Kijk dan eens bij Little Wonderland, daar kost hij € 10,95.

Beauty Of Joseon is een cruelty-free merk en deze peeling gel is vegan.

Ben je fan van Koreaanse skincare of heb je er nog geen ervaring mee?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “Beauty Of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel || Review

  1. Zoals je de textuur omschrijft, ik snap wat je bedoelt, haha!
    Ik ben dol op Koreaanse merken al moet ik zeggen dat ik er weinig van getest heb. Maar ze hebben iets speciaals en al die Koreaanse vrouwen hebben ook zo een prachtige huid. Dan wil je die ook zo graag hebben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top