Beauty Battle! Vergelijking van Benefit mascara’s

In de Benefit adventskalender 2020 zaten een aantal mascara’s (mini’s) die ik graag wilde proberen. Tegelijkertijd wilde ik ze ook vergelijken met elkaar om er zo achter te komen welke voor mijn wimpers het beste werkt. Natuurlijk deel ik in dit artikel mijn ervaringen met jullie!

Vergelijking mascara's van Benefit Cosmetics

In dit artikel vergelijk ik de volgende Benefit mascara’s met elkaar:

  • Benefit Roller Lash mascaraeen intensief krullende mascara met gekrulde wimpers tot 12 uur lang.
  • Benefit BADgal Bang! Volume mascarageeft volume zonder de wimpers te verzwaren. Gemakkelijk aan te brengen in meerdere laagjes. Waterproof.
  • Benefit They’re Real! mascaramet lengthening effect en speciaal kammetje aan het borsteltje om de wimpers te separeren. Geeft de wimpers een lift.

Daarnaast heb ik ook de They’re Real! Tinted primer voor mascara geprobeerd. Een donkerbruine primer, waterproof, die je wimpers voorbereid op mascara.

Benieuwd naar Benefit’s nieuwste mascara? Ik probeerde hem uit! Lees er alles over in dit artikel: Review: Benefit They’re Real Magnet mascara.

Benefit They're Real tinted primer voor mascara

De verschillende applicators

De borsteltjes van de mascara’s zijn allemaal verschillend. Wat ze overeenkomstig hebben, is dat het allemaal siliconen borsteltjes zijn. Ik vind dat persoonlijk best fijn, maar de vorm telt ook mee! Hieronder zie je ze op een rijtje.

Roller Lash mascara Benefit borsteltje
BAD gal BANG! mascara Benefit borsteltje
They're Real! mascara Benefit borsteltje

De Roller Lash mascara heeft een licht gebogen applicator met aan de ene kant langere ‘haartjes’ dan aan de andere kant. De BADgal BANG! mascara heeft een lange, wat spits toelopende applicator. Aan de punt zijn de ‘haartjes’ wat korter dan aan het begin van het borsteltje. En de They’re Real mascara heeft een rechte applicator met ‘haartjes’ van verschillende lengtes en een opvallende punt. Daarop steken namelijk rondom haartjes uit.

De They’re Real tinted primer lijkt hetzelfde borsteltje te hebben als de mascara. Echter hebben de uitsteeksels aan de zijkanten één lengte en zijn ze fijner dan bij de mascara.

They're Real! tinted primer Benefit borsteltje

De Benefit mascara’s in gebruik

Ik wilde zowel de mascara’s als de tinted primer uitproberen. Zorgt hij echt voor meer kleur, scheidt hij de haartjes? De primer is donkerbruin, je zou hem ook als mascara kunnen gebruiken. Daarvoor is hij denk ik prima geschikt. Hij brengt aan als een mascara en geeft ook hetzelfde effect.

In dit artikel wilde ik de primer in combinatie met de drie mascara’s proberen. Daarom heb ik op de foto’s hieronder steeds op het oog links alleen een laag mascara op, op het oog rechts een laag primer met daarover een laag mascara. Als eerste de nulmeting: hoe zien mijn wimpers eruit zonder mascara:

blote wimpers zonder Benefit mascara's

Benefit Roller Lash mascara

De Roller Lash mascara geeft een mooi resultaat. De applicator werkt fijn, scheidt mijn wimpers mooi en ik zie een subtiele krul ontstaan. In combinatie met de primer (te zien rechts op de foto) is deze mascara eigenlijk prima. Wel lijkt het krullende effect minder te zijn.

Een laag Roller Lash mascara aangebracht

Benefit BADgal BANG! mascara

De BADgal BANG! mascara geeft en soortgelijk effect, maar is in combinatie met de primer niet zo’n goed idee. Op de foto’s zie je rechts dat mijn wimpers wat aan elkaar plakken. Ook vind ik het borsteltje wat minder fijn werken dan die van de Roller Lash.

Een laag BAD Gal BANG mascara aangebracht

Benefit They’re Real! mascara

Zeker bij deze mascara inclusief de primer had ik hoge verwachtingen. Ik ga er namelijk van uit dat de primer en mascara (met dezelfde naam) op elkaar zijn afgestemd. De They’re Real! mascara zelf (links op de foto) viel me een beetje tegen qua effect. Mijn wimpers lijken inderdaad wel wat langer te worden, maar een krullend effect heb ik wel nodig en dat ontbreekt bij deze. In combinatie met de primer ervaarde ik hier ook wat plakkende wimpers.

Een laag The're Real mascara aangebracht

Conclusie

Als ik een mascara zou moeten kiezen als favoriet, ga ik voor de Roller Lash mascara. Voor mijn wimpers is een krullend effect noodzakelijk. Daarbij vind ik de licht gebogen applicator het fijnste werken.

Uiteraard kunnen jouw wimpers net wat anders nodig hebben. Alle drie de Benefit mascara’s vind ik in principe goed werken, maar ze zijn niet allemaal een match met mijn wimpers. Wel worden ze in combinatie met de They’re Real tinted primer al snel wat teveel en te plakkerig.

Meer informatie

Voor deze vergelijking gebruikte ik de mini-versies van de Benefit Cosmetics mascara’s. De full sizes koop je (o.a.) bij Douglas, ze kosten allemaal € 29,38 voor 8,5 gram. Van de mascara’s kun je ook mini’s kopen voor € 14,43 (4 gram).

— Geïnteresseerd in mascara’s? Bekijk dan ook eens de volgende artikelen: Review LOOkX mascara’s – Welke past bij jou? en Review: PUPA VAMP! Sexy Lashes mascara! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top