BENZAC gel bij jeugdpuistjes || Review

Een tijdje geleden zag je hem ineens overal voorbij komen: BENZAC gel bij jeugdpuistjes. Ik ben niet meteen de doelgroep denk ik, maar heb alsnog wel regelmatig last van puistjes en onzuiverheden. Dus ik was dan ook erg benieuwd of deze gel mij ook kon helpen. Kijk je mee?

Benzac gel bij jeugdpuistjes review ervaringen

Hoe werkt de BENZAC gel?

De werkzame stof in de BENZAC gel bij jeugdpuistjes is benzoylperoxide. De gel bevat 50 mg van deze stof per 1 ml van de gel. Benzoylperoxide zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt en overmatige groei daarvan wordt verminderd. Dit heeft als effect dat poriën niet meer verstoppen. Daarnaast doodt het de bacterie die acne veroorzaakt.

In het verleden heb ik wel eens benzoylperoxide gel gebruikt tegen mijn puistjes. Dit leek toen erg goed te werken, maar ik merkte dat mijn huid heel erg droog werd waardoor ik er uiteindelijk mee gestopt ben. Als ik er nu op terugkijk denk ik dat ik de gel teveel of te vaak aanbracht én volgens mij waste ik ’s ochtends de gel er niet af. Die gel was wel de helft goedkoper dan BENZAC, dus ik was erg benieuwd of ik de BENZAC gel bij jeugdpuistjes zoveel fijner zou vinden.

Ingredienten en gebruiksadvies gel bij puistjes

Op het kartonnen doosje staat alle informatie die je nodig hebt in het kort. In het doosje zelf vind je nog een bijsluiter. Na het wassen van je huid breng je ’s avonds de BENZAC gel dun aan, alleen op de plekken waar je acne of puistjes hebt. Benzoylperoxide kán de huid irriteren, daarom moet je de gel niet inmasseren. Enkel dun aanbrengen, één keer per dag, is voldoende. Een dikke laag of vaker aanbrengen zorgt er niet voor dat het beter of sneller werkt. Was na het aanbrengen ook even je handen!

De gel was je er ’s ochtends weer af. Je kunt erna een dagcrème gebruiken. Het advies is om een dagcrème op waterbasis te gebruiken die je poriën niet verstopt. Ik denk dat het anders de werking van de gel tegengaat.

Benzac gel bij jeugdpuistjes tube

De BENZAC gel zit in een smalle tube van 40 gram. Hij ziet er net zo uit als het doosje: wit met paarse details en donkerblauwe letters. De tube is erg flexibel en sluit met een draaidop. Op de achterkant van de tube staat nogmaals informatie over het product.

Tube met crème tegen puistjes

De BENZAC gel bij jeugdpuistjes in gebruik

De BENZAC crème is vrij dun. Het advies is om hem dun aan te brengen en dat is zeker geen probleem. Het droogt snel op, dus geen zorgen dat hij afgeeft op je hoofdkussen bij het slapen. Als je echt een dun laagje aanbrengt zie je de gel na het drogen eigenlijk niet zitten. Doe je iets meer erop, dan ziet je huid er op die plekken wat matter uit.

Na het slapen zie je er eigenlijk niets meer van, maar het is toch verstandig om je huid even te reinigen (iets wat ik sowieso doe, dus wat dat betreft is het geen extra handeling).

Maar werkt het ook? Benzoylperiode heeft een aantal dagen nodig om effect te kunnen waarnemen. Bij wat zwaardere acne (wat ik niet heb) kun je eigenlijk pas na een aantal maanden de werking ervan beoordelen.

Hieronder de niet-zo-smakelijke foto’s van mijn probleem gebied. Vooral op en rondom mijn neus heb ik altijd puistjes en onzuiverheden. In wat slechtere periodes breidt het gebied zich uit naar mijn kin. Op de meest linkse foto zie je mijn huid voor ik met de BENZAC gel begon. De foto in het midden is mijn huid na 5 dagen en rechts het resultaat na 10 dagen. Ik heb de gel 1x per dag aangebracht.

Resultaat Benzac gel na aantal dagen en weken

Na 10 dagen zie je nog wel wat wondjes op mijn neus, voornamelijk omdat ik er slecht van af kan blijven. Er aan zitten is wel het laatste wat je moet doen, maar goed, ik ben ook maar mens! Ik merkte na een aantal dagen wel dat er niet meer iedere dag nieuwe puistjes en ontstekingen bijkwamen. Daardoor was mijn huid na een aantal weken ineens een stuk meer zuiver!

Ik heb bij mijn huid geen irritatie of overgevoeligheid voor de gel gemerkt, dit is natuurlijk voor iedere huid anders! Roodheid heeft mijn huid eigenlijk altijd, daar heeft de BENZAC gel niets aan veranderd (maar dat had ik ook niet echt verwacht). Maar tegen mijn puistjes helpt hij zeker, iets waar ik erg blij mee ben!

Meer informatie

De BENZAC gel bij jeugdpuistjes koop je voor € 15,59 (40 gram) bij bijvoorbeeld Kruidvat en Plein.nl (€ 14,72). Ik zie dat er ook een variant is met meer benzoylperoxide, maar die is niet te koop bij de drogist.

Ik kocht een aantal jaren geleden een andere gel die minder onder de aandacht gebracht werd, maar volgens mij net zo goed werkte. Het was de TEVA Benzoylperoxide, die kost nog geen € 5 bij bijvoorbeeld Drogist.nl (ook verkrijgbaar in 100 gram tube voor bijna € 10). Mocht je het eens willen proberen, weet dan dat er ook goedkopere alternatieven zijn.

Houd ook altijd in gedachten dat iedere huid anders is. Mijn huid reageert goed op benzoylperoxide, maar dat is geen garantie voor jouw huid! Je kunt uiteraard ook altijd advies vragen bij je huisarts of dermatoloog.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top