Bondi Sands zelfbruiner voor lichaam en gezicht

Bondi Sands heeft een uitgebreid assortiment met onder andere zelfbruiners waarvan er sinds kort ook een aantal bij Kruidvat verkrijgbaar zijn. Ik gebruik niet vaak zelfbruiners, maar als ik het doe wil ik niet het risico lopen om oranje te worden. Dus een gevestigd, bekend merk is dan mijn go-to. Kijk mee naar Bondi Sands!

Bondi Sands zelfbruiner review

Bondi Sands

Bondi Sands is een Australisch merk voor zelfbruiningsproducten dat in 2012 werd opgericht door Shaun Wilson en Blair James. Het merk is gevestigd in Melbourne, Australië. Bondi Sands staat bekend om zijn uitgebreide assortiment van zelfbruiners waaronder mousses, lotions, sprays en accessoires.

Het merk streeft ernaar om hoogwaardige producten te leveren die gemakkelijk aan te brengen zijn en een natuurlijk ogende, stralende teint bieden. Bondi Sands is altijd bezig met duurzaamheid en werkt aan het verminderen van zijn ecologische impact. De producten zijn allemaal veganistisch en het merk is dierproefvrij.

In dit artikel laat ik je een Bondi Sands zelfbruiner voor het gezicht zien en eentje voor het lichaam.

Self Tanning Face Mist – 1 Hour Express | € 19,99

Reguliere zelfbruiners, zoals degene die je verderop in dit artikel ziet, laat je vaak meerdere uren op je huid zitten voor je hem afspoelt. Maar soms wil je in kortere tijd een gebruinde huid. Daarvoor heeft Bondi Sands de 1 Hour Express Self Tanning Face Mist ontwikkeld.

Self Tanning Face Mist 1 Hour Express

In deze sprayflacon zit een lichtgewicht mist met een dubbelwerkende formule. Je krijgt er een diepe, langdurige bruining door en je huid wordt ook nog eens gehydrateerd.

Breng de spray aan op een schone, droge huid. Breng vooraf geen serums of crèmes aan. Schud de fles en spray 4-6 keer op de Self Tan Mitt (de handschoen die je bij de lichaamszelfbruiner hieronder ziet). Vervolgens ga je in cirkelvormige bewegingen over je gezicht en nek. Zorg ervoor dat je bij je nek een beetje blendt zodat er een natuurlijke overgang naar je eigen huidskleur ontstaat.

aanbrengen zelfbruiner op gezicht

Alhoewel het de 1 Hour Express Face Mist heet, kun je deze Bondi Sands zelfbruiner korter of langer dan een uur laten zitten. Voor een lichte tot medium bruine tint spoel je de mist na 30 minuten af. Voor een donkere tint spoel je hem na 1 uur af, je kunt hem tot zo’n 3 uur laten zitten als je een extra donker resultaat wil.

Bondi Sands Self Tanning Foam – Dark | € 22,99

Alhoewel Bondi Sands inmiddels zelfbruiners in allerlei soorten en formules heeft is de Self Tanning Foam denk ik één van de klassiekers. En ook van het zelfbruinende schuim zijn diverse varianten te vinden op de website.

Hieronder zie je de basis Self Tanning Foam in Dark. Hij is er ook in Ultra Dark en Light/Medium. Die laatste herken je aan de witte bus.

Bondi Sands Self Tanning Foam - Dark zelfbruiner

Ook voor het aanbrengen van deze Bondi Sands zelfbruiner gebruik je de handschoen. Zorg ervoor dat je huid goed geëxfolieerd is en je er geen vochtinbrengende producten zoals bodylotion op hebt gesmeerd.

Schuimkop voor aanbrengen selftanning foam

Pomp wat schuim op de handschoen en ga vervolgens met lange, vegende bewegingen over je lichaam. Ik probeerde het bij mijn benen en dat ging erg gemakkelijk.

Het schuim heeft een subtiele kokosgeur en is bruin van kleur. Daardoor kun je goed zien waar je al geweest bent en of er plekken zijn waar wellicht meer bruining zit dan op andere plekken.

Zelfbruiningsschuim Dark

Hieronder zie je steeds links mijn natuurlijke huidskleur en rechts het been wat ik met de zelfbruiner hebt ingesmeerd. Op de linkerfoto heb ik het schuim net aangebracht. Op de rechterfoto zie je het resultaat. Ik liet het schuim een half uur intrekken voordat ik het afspoelde.

Je kunt hem tot zo’n zes uur laten intrekken, maar dat durfde ik niet aan. Ik ga liever voor een wat natuurlijker resultaat dan dit. Zodat mijn benen net niet meer echt wit zijn, maar een licht tintje hebben. De volgende keer probeer ik een uur, dat is denk ik iets zichtbaarder.

Resultaat Bondi Sands zelfbruiner voor het lichaam

Wil je een écht donker resultaat, breng dan, zonder tussendoor afspoelen, na een half uur nogmaals een laagje schuim aan. Wel uiteindelijk afspoelen, anders kan het gaan afgeven op kleding of beddengoed!

Wat me opvalt is dat het resultaat er erg mooi én streeploos uitziet. De bruine tint heeft een natuurlijke uitstraling, dus voortaan hoef ik geen commentaar meer over mijn ultrawitte benen aan te horen!

Een zelfbruiner is géén beschermer tegen de zon! Smeer je altijd in met zonnebrandcrème.

Meer informatie

Ook een Bondi Sands zelfbruiner uitproberen? Voor instap-formaten (met bijbehorende prijs) kun je vanaf nu terecht bij Kruidvat. Het gehele Bondi Sands assortiment koop je via de website. Daarnaast wordt het merk verkocht bij onder andere Etos en Douglas.

Bondi Sands is een dierproefvrij merk, de producten hebben een veganistische formule.

Gebruik jij wel eens een zelfbruiner?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top