Bourjois Healthy Mix Foundation || Review

Het was alweer even geleden dat ik iets van Bourjois had geprobeerd. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik überhaupt ooit een foundation van Bourjois heb gehad. Vroeger kende ik het merk voornamelijk van de single oogschaduws. Des te leuker om vandaag deze review te kunnen schrijven, kijk je mee?

Vegan foundation van Bourjois Healthy Mix - review

Over Bourjois

Alhoewel ik het idee heb dat Bourjois in Nederland niet meer voor iedereen bekend is, bestaat het merk al erg lang. Het is van origine een Frans make-up merk dat in 1863 werd opgericht door de acteur Joseph-Albert Ponsin. Het merk staat bekend om zijn kleurrijke en stijlvolle cosmetica, met een focus op het creëren van trendy en vrouwelijke looks.

Een van de meest iconische producten van Bourjois is de “Little Round Pot” oogschaduw waar ik het in de intro over had. Gekleurde ronde, platte verpakkingen waarin single oogschaduw zit. Al sinds de oprichting van het merk worden ze verkocht, net als de blushes trouwens, in dezelfde kenmerkende ronde verpakking.

Foundation met vitaminen en natuurlijke ingredienten - review

Maar buiten dat hebben ze gedurende de jaren veel make-up producten uitgebracht en zijn ze die ook steeds blijven verbeteren. De Healthy Mix Foundation van Bourjois werd in 2009 gelanceerd. Inmiddels heeft hij een vernieuwde module. De hydraterende foundation bevat nog steeds de gezonde mix van vitamine C, B5 en E. Hij bestaat nu voor 85% uit natuurlijke ingrediënten, valt onder Bourjois’ Clean Beauty standaarden en is Vegan.

Ingredients Fond de Teint Eclatant - review

De foundation zit in een stevige glazen flacon met opvallende rode dop. Je herkent hem daardoor meteen!

Check nu ook de prachtige Bourjois adventskalender van 2023!

De Bourjois Healthy Mix Foundation in gebruik

Laat ik meteen beginnen met zeggen dat ik de Healthy Mix Foundation van Bourjois fijn vind in gebruik. De textuur is goed te verdelen over mijn huid, hij heeft een aangename, subtiele geur en heeft een natuurlijke finish.

De dekking is licht en op te bouwen tot medium, precies waar ik van houd. Zo zie je nog wat van je eigen huidtextuur er doorheen voor een natuurlijk resultaat. Daarbij voelt je hem amper zitten op de huid.

Textuur vegan natuurlijke gezichtsfoundation - review

Ik ontving kleur 49.5 Fair Ivory en dat is een perfecte match voor mijn huidskleur. Of nou ja, vooral in de winter dan. In de zomer wordt mijn gezicht net wat bruiner door de zon. Maar met behulp van wat bronzer is dat prima te matchen.

Hieronder zie je de swatch waarbij ik het onderste deel met een beautyblender heb uitgevaagd.

Swatch Bourjois Healthy Mix Foundation 49.5N

Mijn huid wordt gehydrateerd tijdens het gebruik en ik merk verder geen negatieve bijeffecten door het dragen van deze foundation. Mocht je nog een fijne foundation zoeken, dan is deze Bourjois Healthy Mix een prima optie! In principe is hij geschikt voor alle huidtypen, maar ik verwacht dat hij het beste voor je werkt als je een normale tot droge huid hebt.

Meer informatie

Waar kun je Bourjois make-up kopen? In drogisterijen zie je het merk niet zo snel meer liggen. Online kun je Bourjois kopen bij Plein.nl, Douglas, Bol.com en Wehkamp. De prijs ligt rond de € 18, maar verschilt per winkel door kortingsacties e.d.

De nieuwe Healthy Mix foundation bestaat voor 85% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is vegan.

Heb jij make-up items van Bourjois in jouw collectie?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

banner Wehkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top