BPerfect Shape Shifter facepalette || Review

BPerfect Cosmetics heeft niet alleen oogschaduwpaletten, maar ook een aantal paletten voor het gezicht. Recent probeerde ik het Shape / Shifter facepalette van BPerfect, wat eigenlijk bestaat uit twee afzonderlijke paletten. Eén voor contour en één met blushes en highlighters. Kijk je mee naar dit bijzondere item?

BPerfect Cosmetics Shape Shifter facepalette

BPerfect Cosmetics heeft het Shape / Shifter facepalette ontwikkeld in samenwerking met Zackary Vang en Cohlsworld. Beiden zijn makeup artists die via social media de laatste jaren bekendheid hebben verworven. Ik moet zeggen dat ik ze allebei niet kende, maar nu ik deze paletten zie ben ik wel erg benieuwd naar ze geworden!

Zoals ik al zei in de intro bestaat het product uit twee paletten. Dit is aan de buitenkant nauwelijks te zien. Er zit namelijk één hoes overheen die ze verbindt. Op de achterkant staat informatie zoals de ingrediënten en krijg je ook alvast een indruk van de kleuren. Daarbij zie je daar ook het PETA Approved logo, wat betekent dat het product niet op dieren getest is (cruelty-free).

Informatie BPerfect Cosmetics ShapeShifter facepalette

Wanneer je de kartonnen hoes eraf schuift zie je dat het twee paletten zijn. Ze klikken aan elkaar vast door middel van magneten en dat kan maar op één manier. Okee, je kunt ook één van de paletten omdraaien zodat je de achterkant ziet, maar dat is natuurlijk niet zo logisch.

Shape en Shifter Palette BPerfect

Beide paletten voelen stevig aan. Ze hebben een magneetsluiting en aan de binnenkant van de deksel zit een spiegel. Laten we ze eens wat nader bekijken!

BPerfect x Cohlsworld Shape palette

Cohl is verantwoordelijk voor het ‘Shape’ gedeelte: het contourpalette. Dit is de bovenste palette en bevat naast vier contourtinten ook 2 matte lichte tinten om onder je ogen aan te brengen.

BPerfect Cohlsworld Shape facepalette review

Op deze achterkant zie je ook weer een zwart vak met daarin informatie over het palette.

Info BPerfect Cohlsworld Shape facepalette

De twee undereye highlighting powders zijn geel en licht-/zalmroze. Daarnaast zijn vier bruintinten geplaatst, oplopend in donkerheid, waarbij de ene tint iets warmer is dan de ander.

Binnenkant Bperfect gezichtspalette bronzer contour

De tinten hebben ook allemaal een naam gekregen. Ik kan me voorstellen dat ze allemaal iets betekenen voor Cohl en hij ze met een reden heeft uitgekozen. Zonder hem te kennen ken ik die redenen echter niet.

Close-up contour bronzer kleuren shape palette BPerfect

Hieronder laat ik het Shifter-gedeelte van dit palette zien. Die ziet er vrijwel hetzelfde uit, maar heeft toch weer een heel ander kleurenpalet! Onderaan dit artikel zie je natuurlijk ook de swatches van beide delen.

BPerfect x Zackary Vang Shifter palette

Het Zackary Vang palette is de onderkant van het Shape / Shifter palette van BPerfect Cosmetics. Hij bevat vijf tinten, zowel highlighters als blushes. Hiervan zijn er drie shimmery en twee mat.

BPerfect Zackary Vang Shifter facepalette

Ook hier vind je op de achterkant van het palette weer de nodige informatie.

Informatie BPerfect Zackary Vang Shifter facepalette review

De twee linker pans worden gedefinieerd als highlighter. Voor mijn lichte huidskleur zal ik voornamelijk de eerste, champagnekleurige tint gebruiken. De tweede neigt voor mij al meer naar een shimmery blush.

Daarnaast zitten drie blushes, waarvan er twee mat zijn.

Binnenkant Shifter blush highlighter palette BPerfect

De kleuren zijn lekker opvallend en zullen ook bij een wat donkerdere huid mooi staan denk ik, vooral de meest rechtse tint. Ook in dit palette heeft iedere kleur weer een naam gekregen die ongetwijfeld iets betekent voor Zackary Vang.

Maar hoe zijn deze palettes in gebruik? Hieronder zie je de swatches van beide paletten samen.

BPerfect Cosmetics Shape / Shifter palette swatches

Zowel de shimmers als de matte tinten zijn vrij zacht en hebben een goede kleurafgifte. Dat is hierboven al te zien! De blushes zijn ook echt aanwezig, ook op je gezicht. Het zijn opvallende kleuren die je beter rustig kunt opbouwen dan meteen vol aanbrengen. Dan heb je al snel een té opvallende look!

De contourtinten lijken bij de swatches wat warmer dan in het palette en zijn voor sommigen misschien iets te warm van kleur. Dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Al met al kan ik zeggen dat de kleuren uit beide paletten fijn zijn om mee te werken en aan te brengen. Ze hebben een goed pigment met als risico dat je al snel teveel kleur hebt aangebracht. Rustig opbouwen is aan te raden.

Meer informatie

Het Shape / Shifter palette is onder andere te koop via BPerfect Cosmetics zelf. Hij kost € 34,95 en wordt dan verzonden vanuit Noord-Ierland. Hierdoor heb je geen problemen met invoerkosten. Je kunt het palette ook vinden bij Boozyshop (nu voor € 21,95!) en Beauty Bay (€ 36,75).

— Meer geïnteresseerd in oogschaduwpaletten van BPerfect? Bekijk dan eens deze reviews van het Manifest palette of Carnival IV – The Antidote! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top