Bullet Journal: Maandelijkse purchase trackers

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op mijn blog iets vertelde en liet zien over mijn Bullet Journal. Dat komt waarschijnlijk omdat ik er niet zoveel mee deed, behalve maandelijks mijn opgemaakte producten in trackers opschrijven. Kijk mee naar mijn leuke nieuwe ideeën!

Op Instagram zie ik bij veel mensen zogenaamde Purchase trackers voorbij komen. Dit is een maand-kalender waarin ze iedere dag bijhouden of ze iets hebben gekocht (nieuw of vervanging), of ze iets hebben opgemaakt, of hebben gekregen. Zo’n zelfde idee met trackers wilde ik ook in mijn Bullet Journal gaan doen.

Toen ik eenmaal ging zoeken naar ideeen voor pagina’s, kwam ik zoveel leuke tegen dat ik meteen inspiratie kreeg! In dit artikel laat ik de eerste vier maanden zien. En geef ik ook alvast een sneak peek van hoe ik dit jaar mijn empties zal bijhouden!

Januari

Op mijn maandelijkse pagina’s zal ik alleen bijhouden wat ik uitgeef op beauty-gebied (dus niet mijn empties of gekregen producten). Ik weet nog niet zo goed of ik het ga uitsplitsen in nieuwe aankopen, of producten die ik ter vervanging heb gekocht omdat iets op is. Ik denk dat het dan een beetje te druk of chaotisch wordt, maar wie weet!

Bullet Journal idee monthly spread januari
Bullet Journal idee monthly spread januari sneeuwvlokken

Voor januari maakte ik een winterse pagina. Een soort ‘snow globe’ idee, met sneeuwvlokken. Met blauwe en grijze tinten. Ik vind hem erg leuk geworden! Niet al te druk en toch een winters plaatje. Ook genoeg ruimte om bedragen op te schrijven in de vakjes, én een plekje om het totaalbedrag van de maand januari op te schrijven.

Februari

Voor februari dacht ik meteen aan Valentijnsdag! Ook al is dat maar 1 dag in die maand, het geeft wel vrolijke ideeën voor zo’n pagina. Deze is dus het tegenovergestelde van de koele januari geworden: warme roze kleuren en veel hartjes.

Bullet Journal idee monthly spread februari
Bullet Journal idee monthly spread februari kawaii cupcake

Ik wilde eerst een hart maken met van die grafische lijnen, maar dat werd toch niet heel leuk. Toen koos ik voor een lieflijke kawaii cupcake! (‘Kawaii’ is Japans voor ‘schattig’).

Maart

In maart kan het nog flink koud zijn, maar worden de eerste tekenen van de lente vaak ook al duidelijk! Daarom koos ik voor deze vrolijke pagina met narcissen en klavertjes.

Bullet Journal idee monthly spread maart
Bullet Journal idee monthly spread maart narcissen

Dit was wel even een werk met al die klavertjes, maar hij is uiteindelijk erg vrolijk geworden!

April

Voor april had ik niet heel veel inspiratie, maar ik vind Japanse bloesem altijd zo mooi. Dus probeerde ik dat te tekenen op mijn april-pagina!

Bullet Journal idee monthly spread april
Bullet Journal idee monthly spread april japanse bloesem

Voor het inkleuren van vooral de roze stukken koos ik niet voor de goede stiften, waardoor de overlopen niet heel mooi zijn geworden. Ik had het achteraf gezien beter met kleurpotlood kunnen kleuren.

Even een kleine disclaimer: de ideeën en afbeeldingen heb ik grotendeels van internet nagetekend, ik vond ze via Google en ze komen van verschillende sites.

Empties

Als laatste nog een stukje over de empties die ik dit jaar weer ga bijhouden. Voor 2020 had ik alle empties op 2 pagina’s gezet, 6 maanden per pagina. Voor dit jaar heb ik er drie pagina’s van gemaakt omdat ik soms wel in de knel kwam met de productnamen. Ik maakte voor iedere maand dezelfde lay-out. Simpel, maar effectief!

BuJo Empties spread pagina's voor bijhouden opgemaakte producten

Bekijk in dit artikel de volgende vier maanden: Bullet Journal: Purchase trackers mei – augustus!

Meer informatie

Mijn bullet journal kocht ik ongeveer een jaar geleden, hij is van MUS Creatief. Zij hebben sinds kort een eigen webshop met allerlei leuke dingen, heel gevaarlijk voor mij… Mijn pennen en stiften kocht ik grotendeels via Bol.com. Favoriet zijn de dual stiften van Tombow in pastel. Die kon je zien in een eerder artikel: Bullet Journal: Snack tracker en meer!

Dit waren de eerste vier pagina’s maandelijke trackers in mijn Bullet Journal! Wil je vaker iets zien over mijn ‘bujo’ ervaringen? Of heb je nog leuke ideeën om uit te werken? Laat het me dan weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “Bullet Journal: Maandelijkse purchase trackers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top