By Beauty Bay Pastels Palette || Review

Hij stond al een tijdje op mijn wishlist: het The Pastels Palette van By Beauty Bay. Ik las gemengde reviews, maar ging uiteindelijk toch overstag. En was dat een goede beslissing? In dit artikel laat ik je dit pressed pigment palette met pasteltinten zien en lees je over mijn ervaringen!

By Beauty Bay Pastels oogschaduwpalette

Ik moet eerlijk zeggen: de verpakking had ik wel iets minder saai verwacht. Het is overigens wel meteen duidelijk dat je met een palette met pasteltinten te maken hebt. Op de achterkant staat wat korte tekst en de lijst met ingrediënten. Die vind je overigens ook op de Beauty Bay website.

By Beauty Bay The Pastels Palette review

Het palette zelf vind ik iets aantrekkelijker en had ik al vaker gezien, dus dit was geen verrassing! De pasteltinten komen hierop terug en het is meteen duidelijk met welk palette je te maken hebt.

Op de achterkant staat dezelfde tekst als op de kartonnen verpakking. De ingrediënten vind je op het palette zelf niet terug. Wel is heel klein het cruelty-free en vegan icoontje te vinden, rechtsonder in de hoek.

By Beauty Bay informatie Pastels palette

Het palette voelt stevig aan en is erg praktisch qua formaat. De binnenkant ziet er al net zo vrolijk uit als de buitenkant. Acht toch wel vrij intense kleuren springen je tegemoet. In de deksel zit een spiegel.

Binnenkant palette met pastel tinten oogschaduw

Het Beauty Bay Pastels palette in gebruik

Uit elke kleurgroep zit er wel één of meerdere tinten in dit palette. Je zou er dus prima een regenbooglook mee kunnen maken! Ook kun je een enkele kleur gebruiken om een wat hardere kleur (uit een ander palette) te blenden.

The Pastels palette Beautybay

Alle kleurtjes hebben een naam gekregen die ik niet in alle gevallen kan relateren aan de kleur, maar er zit vast een gedachte achter.

Pastelkleuren in BeautyBay Pressed Pigment palette

Ik kon niet wachten om al deze vrolijke kleuren te gaan gebruiken! Eerst heb ik ze natuurlijk swatches op mijn arm aangebracht zodat de kleuren goed te zien zijn.

Swatches Pastels palette By Beauty Bay

Ik heb eerder wel reviews gelezen van mensen die vond dat het palette weinig pigment had. Daar kan ik me niets bij voorstellen! De kleuren kwamen heel goed over op mijn huid. Ik gebruikte bij deze swatches de XX Revolution Eye FiXX primer die erg sticky is, dat heeft zeker bijgedragen aan de uitkomst.

Het Pastels palette van Beauty Bay is een zogenaamd Pressed Pigment palette, wat inhoudt dat je hem het beste kunt gebruiken met een goede oogschaduwbasis zoals ik bij de swatches al deed. Na de primer breng je de kleur al ‘drukkend’ aan op je ooglid, vervolgens kun je de kleuren blenden. Dat is ook hoe ik onderstaande look opbouwde!

Valentine's look Beauty Bay Pastels palette

Het is een Valentijnslook geworden waarvoor ik de paarse en roze tinten uit het palette gebruikte: Lovesick, Euphoria en Day Dream. Om de look af te maken gebruikte ik hartjes van Shein, BPerfect Love Tahiti lashes en een roze MUA Pink Shimmer highlighter.

Als oogschaduwbasis koos ik dit keer voor de Makeup Revolution Ultimate Eye Base, waarmee deze pasteltinten ook prima op mijn oogleden terecht kwamen! Wat mij betreft is dit een erg fijn palette, met mooie kleurtjes. Ik zie mezelf het palette vaak pakken om een kleur uit te blenden of net wat meer kleur te geven.

Meer informatie

Het Pastels palette van By Beauty Bay is al een tijdje op de markt en als gevolg daarvan is het palette ook regelmatig in de aanbieding! De originele prijs is € 12, dus ook dat is al niet veel als je naar de kwaliteit kijkt. Vaak kun je het voor 8-9 euro krijgen, dus hou vooral de BeautyBay website in de gaten! Het palette is cruelty-free en vegan.

Heb jij al oogschaduwpalettes van By Beauty Bay? Ik sluit niet uit dat ik er meer koop nu ik heb ervaren hoe de kwaliteit is!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Eén reactie op “By Beauty Bay Pastels Palette || Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top