Catrice 5 in a Box oogschaduw + primer getest!

Bij de bekendmaking van de Catrice herfst / winter 2020 assortiment update konden we deze twee producten al zien: de 5 In A Box Mini oogschaduwpaletten en de Waterproof Eyeshadow Primer. Ik testte beide items voor je uit en vandaag lees je er alles over in dit artikel!

Catrice 5 in a box oogschaduwpalette en oogschaduwbasis

Catrice Waterproof Eyeshadow Primer

Als ik eerlijk ben voelt de oogschaduwbasis van Catrice op het eerste gezicht een beetje goedkoop aan. Hij komt in een simpele plastic huls en voelt licht aan.

Catrice waterproof eyeshadow primer mattifying

Tegelijkertijd is het een opvallende verpakking die tegelijkertijd efficiënt is. De gebruiksinformatie over de oogschaduwbasis vind je op de huls zelf. Op de verpakking kan ik geen ingrediënten vinden, minpuntje. Op de dop de kleurnaam 010 Matte Rose Nude. Voor zover ik weet is er momenteel overigens maar één variant.

Oogschaduwbasis Catrice herfst winter 2020

Je brengt de Catrice oogschaduwbasis aan met de sponsapplicator. Wat mij betreft een effectieve manier. Soms breng ik hiermee wat aan op mijn oogleden en verdeel het verder met mijn (schone!) vingers, andere keren gebruik ik de applicator zelf om het te verdelen. Wat me bij het verdelen opvalt is dat hij vaak wat van die ‘rolletjes’ veroorzaakt. Dit gebeurt vaak als je teveel skincare aanbrengt of juist heel diverse producten wil combineren. Ik ervaar het echter ook op mijn ‘blote’ oogleden, misschien zijn ze te vet voor deze primer?

Applicator Catrice oogschaduwbasis

Lees verderop in dit artikel meer over de werking van deze waterproof eyeshadow primer!

Catrice 5 In A Box mini oogschaduwpalette

Catrice brengt deze herfst vier mini oogschaduwpaletten uit met de naam 5 In A Box. Dit slaat op de vijf kleuren die ieder palette bevat. Er zijn inmiddels meerdere varianten waarvan er een aantal warme tinten bevatten en een aantal koeler zijn. Ik kocht 030 Warm Spice Look. Warme tinten trekken me meestal wat meer aan en gebruik ik dan ook vaker.

In de Catrice assortimentsupdate van de herfst / winter 2023 komt een peachy variant uit onder de nieuwe naam WOW In A Box!
Catrice 5 in a box mini oogschaduwpalette

Het palette komt in een kleine plastic verpakking met doorzichtige bovenkant. Mocht je er meerdere hebben, dan weet je meteen welk palette je vast hebt. Op de achterkant vind je alle informatie over het palette zoals de ingrediënten.

Catrice 5 in a box 030 Warm Spice Look

Ieder 5 In A Box palette bevat twee shimmers en drie matte oogschaduws (licht, medium en donker gekleurd). In deze variant zitten voornamelijk warme bruintinten waarmee je neutrale looks kan maken. Dat is iets wat ik doordeweeks vaak doe, dus perfect wat mij betreft!

Close-up oogschaduw Catrice herfst / winter 2020
Catrice 5 in a box mini oogschaduw close-up

De primer en het palette in actie

De swatches van het Catrice oogschaduwpalette heb ik anders aangepakt, omdat ik ook meteen de werking van de primer wilde proberen. Hieronder zie je dan ook van iedere kleur twee swatches. Links is steeds de oogschaduw op de blote huid, rechts zie je dan de swatch met de primer als basis.

Swatches 030 Warm Spice Look met en zonder oogschaduwbasis

De drie matte oogschaduws presteren beter met de eyeshadow primer als basis. De kleuren worden wat dieper en intenser. De shimmers daarentegen lijken wat glans te verliezen als ze op de basis worden aangebracht. De kleur zelf wordt intenser, maar de shimmers erin worden er niet beter van.

Vervolgens heb ik met een vochtig reinigingsdoekje de swatches van mijn arm geveegd. Wat na één veeg overbleef waren de swatches die op de primer waren gezet. Wat dat betreft lijkt de basis dus zeker bij te dragen aan de draagtijd van de oogschaduw.

Swatches verschil met en zonder oogschaduwbasis

Uiteindelijk wilde ik beide producten natuurlijk ook gebruiken bij een ooglook. De kleuren blenden redelijk goed uit en geven voldoende pigment af om een mooie look mee te kunnen maken.

Ooglook Catrice 5 in a box Warm Spice Look

In de look hierboven heb ik de oogschaduw gecombineerd met KISS wimpers en de oranje liquid lipstick uit de Jeffree Star Equality set (Flamethrower).

Meer informatie

Deze 5 In A Box oogschaduwpalette en Waterproof Eyeshadow Primer zijn vanaf half oktober verkrijgbaar bij de bekende Catrice verkooppunten. De palettes kosten € 3,99 per stuk, de oogschaduwbasis koop je voor € 3,59. Sinds kort kun je de producten van Catrice ook online shoppen bij Boozyshop!

Heb jij al iets geprobeerd van het nieuwe Catrice assortiment?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Catrice 5 in a Box oogschaduw + primer getest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top