Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow || Review

In de nieuwe lente / zomer 2024 assortimentsupdate zaten heel wat leuke nieuwe items. De Deep Matte Liquid Eyeshadows van Catrice vielen me meteen op! Ze zijn verkrijgbaar in vijf zomerse kleurtjes waaruit ik eigenlijk niet kon kiezen. Uiteindelijk is het de lila variant geworden. Kijk snel verder om te zien wat voor effect hij geeft!

Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow - review

Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadows

Deze vloeibare oogschaduw van Catrice belooft om water- en transferproof te zijn. Ze hebben een matte finish. Zoek je juist een product om een glossy effect op je oogleden te creëren? Kijk dan eens naar de Catrice High Gloss Liquid Eyeshadow!

De vijf Deep Matte kleuren zijn:

Deep Matte Eyeshadow in Very Violet

In dit artikel zie je natuurlijk 030 Very Violet. Een niet-alledaagse kleur (maar dat zijn ze geen van alle), maar wel lekker zomers! Dacht ik.

Very Violet matte waterproof vloeibare oogschaduw

Jammer genoeg is de oogschaduw zelf een stuk donkerder dan de huls. Dat had ik kunnen weten, want bij Boozyshop staan ook steeds de swatches afgebeeld. Dus mijn eigen schuld! Maar goed, dat mag de pret niet drukken.

Paarse oogschaduwbasis waterproof

Je brengt de oogschaduw aan met de sponsapplicator. Of, als je wat nauwkeuriger wil werken, met een eigen kwastje.

Sponsapplicator Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow Violet

De Catrice Liquid Eyeshadow in gebruik

De liquid eyeshadow is niet erg dun, maar nog steeds wel vloeibaar. Je kunt hem gemakkelijk aanbrengen op de huid en Very Violet heeft een goede kleurafgifte. Hieronder zie je één veeg met de sponsapplicator. Het onderste gedeelte heb ik wat geblend. Dan zie je wel dat de kleur al snel een stuk minder intens wordt. Het is mogelijk om de kleurintensiteit op te bouwen door meerdere laagjes aan te brengen.

Swatch Deep Matte Very Violet

Wat me bij de swatch al opviel en later ook bleek nadat ik een eerste ooglook had gemaakt: als de liquid oogschaduw eenmaal is opgedroogd, heb je een goede make-up remover nodig om hem te verwijderen. Transfer- en waterproof is zeker geen loze belofte.

Bij de look hieronder gebruikte ik de Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow als basis. Er overheen bracht ik een shimmery mauve tint aan uit het al wat oudere Essence I Like To Mauve It, MAUVE It! oogschaduwpalette. In de buitenste ooghoek zie je Very Violet zonder oogschaduw eroverheen. Ik heb hem geblend waardoor de kleur niet zo donker meer is.

Ooglook met Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow Violet

Bij deze look zie je ook de gele Rainbow eyeshadowstick van INGLOT en Catrice Faked kunstwimpers.

Is de Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow geschikt als eyeliner? Voor een simpele wing voldoet hij prima. Door de matte finish en leuke kleurtjes krijg je een opvallend effect. Om echt graphic liner ooglooks te maken vond ik hem wat minder geschikt. De formule is daarvoor net iets te dik waardoor je niet goed hele dunne lijnen kunt zetten.

Meer informatie

Je koopt de Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadows vanaf februari 2024 bij je lokale verkooppunt. Online kun je ze kopen bij Boozyshop. Ze kosten daar € 3,95 per stuk (adviesverkoopprijs is € 3,99).

Catrice is een cruelty-free merk en het gehele assortiment is veganistisch. De Deep Matte oogschaduw bevat geen parfum.

Lijkt deze liquid eyeshadow je wat?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 1 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

4 reacties op “Catrice Deep Matte Liquid Eyeshadow || Review

  1. Ik vind je ooglook heel geslaagd, heel knap wat je ermee kunt doen. Dat doe ik je niet na 😊. Ik denk dat het al snel heel vlekkerig zou worden wanneer ik het uit zou proberen dus ik waag me er maar niet aan 🙈.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top