Catrice Go Pastel Top Coat || Review

In de Catrice herfst / winter 2022 assortimentsupdate werd hij gelanceerd: de Go Pastel Top Coat. Een semi-transparante topcoat die van elke kleur nagellak een pasteltint maakt. Dit had meteen mijn interesse, dus ik besloot hem te bestellen. In dit artikel lees je of hij doet wat hij belooft!

Catrice Go Pastel Top Coat nagellek

De trend met pasteltinten die we afgelopen jaren zagen mag van mij nog wel even blijven. Ook op mijn nagels vind ik pasteltinten eigenlijk altijd mooi. Daarom leek deze Go Pastel top coat van Catrice me wel wat. Tegelijkertijd was ik ook benieuwd hoe hij zou ‘werken’. Zou het bijvoorbeeld op alle kleuren een goed effect geven?

Catrice Sassy Lassy topcoat

De topcoat ziet eruit zoals we van Catrice nagellak gewend zijn: een rechthoekig flesje, dit keer met witte dop. Op de achterkant zien we de ‘kleurnaam’: 01 Sassy Lassy. De Go Pastel top coat van Catrice is vegan.

Lichtroze topcoat voor pastel effect

Het kwastje is vrij breed en flexibel, ik ervaar hem als fijn om mee te lakken. De topcoat zelf is lichtroze van kleur en ik zie er verder niets bijzonders aan. Het lijkt eigenlijk gewoon een lichtroze nagellak met weinig dekking.

De Catrice Go Pastel Top Coat in gebruik

Deze speciale topcoat zou intense kleuren transformeren in pastels. Ik wilde het natuurlijk op zoveel mogelijk tinten uitproberen, dus ik pakte een aantal kleuren uit mijn nagellak-lade.

Ik gebruikte voor mijn eerste test de volgende lakjes:

Gekleurde manicure met gedeelte van nagel pastel topcoat

Hierboven zie je op elke nagel een andere kleur. Ik heb met de Go Pastel Top Coat steeds de linkerkant van de nagel bedekt. Bij de roze nagellak valt dat niet eens op, waarschijnlijk omdat de pastel topcoat ook lichtroze is. Bij de blauwe is het bijna té opvallend. Ik vind het effect eigenlijk niet eens echt mooi. Hieronder zie je de nagels vanuit een andere hoek gefotografeerd.

Go Pastel topcoat over diverse kleuren nagellak

Voor mijn uiteindelijke oordeel besloot ik de topcoat te gebruiken op één kleur, in plaats van een willekeurige kleurcombinatie. Daarom zie je hieronder de topcoat over de donkerpaarse Essence – Play It Again nagellak (deze komt uit de collectie die begin 2022 te koop was). Op de ringvinger heb ik de topcoat niet aangebracht, zodat je het verschil goed kunt zien.

Donkerpaarse nagellak met pastel topcoat van Catrice

Ik ben niet meteen enthousiast. De topcoat is lastig volledig egaal aan te brengen en het effect vind ik, mede daardoor, niet echt eruit springen. Het is leuk om wat afwisseling aan te brengen. Maar ik denk dat ik dan toch liever met verschillende kleuren nagellak werk dan met deze topcoat. Jammer!

Meer informatie

De Catrice herfst / winter 2022 update, waar de Go Pastel Top Coat deel van uitmaakt, is inmiddels verkrijgbaar bij je lokale Catrice verkooppunt. Ik kocht deze topcoat bij Boozyshop. De adviesverkoopprijs is € 3,89, bij Boozyshop betaal je € 3,79. De lak is vegan en Catrice is een cruelty-free merk.

Wat vind jij van het resultaat van deze topcoat?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 2 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top