Charlotte Tilbury Glowgasm Beauty Light Wand || Review

De Beauty Light Wand van Charlotte Tilbury is er in diverse uitvoeringen. In De Bijenkorf adventskalender van 2023 vond ik deze Glowgasm ‘High Blush’ in de kleur Pinkgasm. Na er al veel over gezien en gelezen te hebben was het dan ook eindelijk tijd om hem zelf uit te proberen! Kijk je mee?

Charlotte Tilbury Glowgasm High Blush - review

Over Charlotte Tilbury

Alhoewel Charlotte Tilbury waarschijnlijk weinig introductie nodig heeft, vertel ik je toch nog graag even iets over het merk.

Charlotte Tilbury is opgericht door de gelijknamige Britse make-upartieste. Haar cosmeticamerk staat sinds de oprichting in 2013 bekend om het streven naar het creëren van een moeiteloze, tijdloze, glamoureuze uitstraling die voor iedereen toegankelijk is.

Wat Charlotte Tilbury onderscheidt, is haar toewijding aan het vereenvoudigen van make-up en schoonheidsproducten, terwijl ze toch professionele resultaten opleveren. Ze heeft zich laten inspireren door haar uitgebreide ervaring in de modewereld en heeft een reeks producten ontwikkeld die intuïtief te gebruiken zijn, ook voor mensen zonder uitgebreide make-upkennis.

Bekend zijn enkele iconische producten, zoals de Magic Cream, een hydraterende crème die veel lof heeft gekregen, en de Pillow Talk lipstick (en andere producten met dezelfde naam), een wereldwijd geliefde tint. Daarnaast hecht Charlotte Tilbury veel waarde aan inclusiviteit, met een breed scala aan kleuren en formules voor verschillende huidtinten en -typen.

Charlotte Tilbury Beauty Light Wand Glowgasm - Review

De Beauty Light Wand van Charlotte Tilbury

De Beauty Light Wand van Charlotte Tilbury is er in diverse kleuren en uitvoeringen. Zo is er de Hollywood-lijn met daarin een champagnekleurige liquid highlighter met de kleurnaam Spotlight. Er zijn een aantal kleuren in de Pillow Talk-reeks: Original en Medium.

Momenteel is er een samenwerking tussen Charlotte Tilbury en Disney, in die collectie zijn drie varianten van de Beauty Light Wand opgenomen (Spotlight, Pink & Gold).

En dan zijn er de Glowgasms, waarvan je er eentje ziet in dit artikel. In totaal zijn er momenteel vier varianten met ieder hun eigen tint:

  • Goldgasm
  • Peachgasm
  • Pinkgasm
  • Pinkgasm Sunset

Dit zijn, misschien met uitzondering van Goldgasm, eigenlijk allemaal tinten die je ook als shimmery blush kunt zien. Zelf noemt Charlotte Tilbury het een ‘High Blush’ (combinatie van highlighter en blush). In dit artikel zie je Pinkgasm.

Ingredienten CT makeup liquid blush highlighter

Voor de volledigheid zie je hierboven de ingrediënten van de Glowgasm Beauty Light Wand. Ze staan op de achterkant van de verpakking.

De Pinkgasm liquid blush in gebruik

In het doosje zit dan vervolgens de tube waarin de liquid blush van Charlotte Tilbury zit. Opvallend is de applicator: een soort sponskopje waardoor de vloeistof naar buiten komt. Niet de meest hygiënische oplossing, maar wel handig als je hem bijvoorbeeld ‘onderweg’ wil opdoen of bijwerken.

Het sponsje voelt zacht aan en je kunt de vloeistof meteen ermee in je huid blenden. Persoonlijk breng ik enkele stipjes aan op mijn huid en blendt het verder in met een beautyspons.

Sponsapplicator voor het aanbrengen van liquid blush

Verder is er wel over nagedacht: je kunt de tube namelijk open en dicht draaien (de sponskop met plastic gedeelte kun je draaien). Als hij op ‘off’ staat, is de tube zelf luchtdicht afgesloten en kan er dus ook geen vloeistof naar buiten komen.

Charlotte Tilbury Glowgasm in Pinkgasm - review

De kleur is… intens! Een prachtige shimmery koraalroze tint komt uit de kop tevoorschijn. Het is (gelukkig) geen knalroze, zoals je met een naam als Pinkgasm misschien zou verwachten, maar deze liquid high blush is zeer goed gepigmenteerd.

Swatch Charlotte Tilbury Glowgasm in Pinkgasm - review

Eenmaal geblend in de huid is het een vrij natuurlijke kleur, al is de shine goed zichtbaar. Subtiel, niet overdreven, maar zeker aanwezig. Hierboven zie je een snelle swatch & blend. Breng je hem aan op het gezicht dan zul je waarschijnlijk iets minder product gebruiken. Je krijgt dan een nog mooiere tint en shimmer.

Ik vind hem prachtig! Vooral het feit dat het geen opvallende kleur is, een subtiele shimmer heeft en ook nog eens mooi in de huid (foundation) opgaat zijn grote pluspunten als je het mij vraagt.

Meer informatie

Je koopt deze Glowgasm Beauty Light Wand via de eigen Charlotte Tilbury website of bij De Bijenkorf. Hij kost € 38 en bevat 12 ml. In dit artikel zag je de kleur Pinkgasm. Heb je De Bijenkorf adventskalender van 2023, dan hoef je deze High Blush niet meer te kopen!

Het merk Charlotte Tilbury is dierproefvrij, een groot deel van het assortiment is geschikt voor veganisten.

Heb jij al make-up van Charlotte Tilbury?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top