Clay and Glow Avocado Masker || Review

Het lijkt nog maar pas dat ze de Cooling Eye Cream uitbrachten, maar het is alweer tijd voor een nieuwe release! Clay and Glow lanceerde onlangs hun nieuwste skincare product: het Avocado Moisturizing Masker. Natuurlijk probeerde ik hem uit en vandaag lees je er alles over in dit artikel!

Clay & Glow Avocado Mask en application brush 2022

Tegelijkertijd met het Avocado masker kwam Clay and Glow ook met een siliconen applicator om hem mee aan te brengen. Beide laat ik vandaag aan je zien. Laten we beginnen met het masker!

Clay and Glow Avocado Masker

Zoals we inmiddels van Clay and Glow gewend zijn, zit ook het Avocado Moisturizing Masker in een mooie, degelijke verpakking. Een vierkant doosje van stevig karton waarbij gekozen is voor de herkenbare roze tint met lichtblauw. Aan alle kanten van de verpakking staat informatie over het gezichtsmasker.

Clay & Glow Avocado Masker

De pot zelf is van stevig matglas gemaakt waardoor hij semi-transparant is. De dop is weer in de lichtblauwe tint die we op het doosje al zagen. Hij onderscheidt zich daardoor van de andere producten in het assortiment die vaak vooral roze hebben als belangrijkste tint.

Clay & Glow Avocado Moisturizing Mask

Omdat op de verpakking al veel informatie staat is de pot zelf wat minder informatief. Al vind je daarop nog steeds de power ingredients en top benefits van het masker. De ingrediënten en andere informatie kun je overigens ook vinden op de Clay and Glow website.

Vegan gezichtsmasker glowgang

Het Avocado Moisturizing Masker in gebruik

Bij het opendraaien van de pot zie je als eerste een beschermend dekseltje die je gemakkelijk kunt oppakken aan het hendeltje. Het dekseltje zorgt ervoor dat je masker langer ‘vers’ blijft en daardoor te gebruiken is. Daarbij wordt de echte deksel niet vies en vind ik het ook wat hygiënischer overkomen.

Masker in pot met deksel

Het masker heeft een subtiele, zachte geur die ik niet goed kan thuisbrengen. Ik ruik er niet meteen avocado in, maar dat is logisch met diverse soorten oliën en andere ingrediënten.

Het masker lijkt een hele lichte groene tint te hebben. Eenmaal aangebracht op de huid zie je daar niets meer van en lijkt hij vooral wit.

Inhoud van pot met vegan Avocado masker

Het is een voedend masker wat ervoor zorgt dat je huid zacht en gehydrateerd wordt. Later in dit artikel zal ik je vertellen over mijn ervaringen met het masker. Nu eerst naar de applicator!

Silicone Application Brush

Het bekende roze kleimasker (en ook andere gezichtsmaskers in een pot) bracht ik tot nu toe aan met de reguliere applicator (kwastje) van Clay and Glow. Maar tegelijkertijd met het Avocado masker bracht Clay and Glow ook een siliconen applicator uit.

Clay & Glow Silicone Application Brush

De verpakking van deze applicator heeft de bekende roze tint. Net als de brush zelf overigens, maar dat zie je zo! Op de achterkant van het doosje vind je informatie. Zo is te lezen dat deze application brush vegan en cruelty-free is (net als het masker) en dat je hem kunt schoonmaken met warm water.

Informatie over de applicatie kwast van Clay & Glow

Zowel de steel als het uiteinde van de brush is lichtroze, ik vind hem erg leuk! Het uiteinde is vrij flexibel zodat hij goed de vorm van je gezicht zal volgen.

Siliconen applicator voor gezichtsmaskers

Deze siliconen applicator heeft een fijne lange steel waardoor je hem goed vast kunt houden bij het aanbrengen van je gezichtsmasker.

Silicone applicator brush

Het Clay and Glow Avocado Masker in gebruik

Tijd om zowel de siliconen applicator als het avocado masker te proberen! Op de foto hieronder kun je de textuur van het masker nog wat beter zien. Hij heeft een luchtige, crème-achtige structuur.

Textuur Clay & Glow Avocado Mask

Het gebruiksadvies van het masker is om een dunne laag aan te brengen, vervolgens spoel je hem na 10-25 minuten weer er af. Je gebruikt het masker 2 keer per week voor optimaal resultaat.

De applicator is gemaakt om een dun en egaal laagje van het masker aan te brengen. Ik moet er zelf nog even wat beter mee leren werken, want egaal is het niet.

Avocado moisturizing masker aangebracht

Het nadeel van de siliconen application brush in vergelijking met de ‘normale’ application brush is dat ik het idee heb dat ik hiermee bepaalde delen van mijn gezicht minder goed kan bedekken. Je ziet hierboven bijvoorbeeld het plooitje van mijn neusvleugel wat niet / minder goed bedekt is. Wel vind ik het fijn dat hij een wat langere steel heeft en is hij goed schoon te maken.

Het masker zelf bevalt me erg goed. De textuur is erg licht van gewicht. Na een paar minuten heb ik al niet meer door dat ik een masker op heb (met het risico dat je nietsvermoedend aan je gezicht zit). Na ongeveer 20 minuten spoel ik het masker er af en voelt mijn gezicht zacht en gevoed aan. Wat mij betreft is dit masker dan ook een blijvertje! En die siliconen applicator? Daar moet ik nog wat vaker mee werken, maar dat komt ook vast goed.

Meer informatie

Wil je dit fijne Avocado Moisturizing Masker van Clay and Glow zelf proberen? Dat kan via voorgaande link. Het masker kost € 29,95 voor 80 gram. Koop je via de Clay & Glow webshop dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode NEXTGIRL15 voor 15% korting op het gehele assortiment! Kijk trouwens ook zeker eens naar de sets die ze aanbieden in de shop, bijvoorbeeld het avocado masker in een pakket met het roze kleimasker of met het Vitamin C serum.

De Silicone Application Brush koop je voor € 6,95. Clay and Glow is een vegan en cruelty-free merk. De producten worden geproduceerd in Nederland.

Meer lezen over de producten van Clay and Glow? Bekijk dan eens deze artikelen:

Wat voor brush gebruik jij het liefst om een gezichtsmasker aan te brengen? Laat het me weten in een reactie!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top