Clay and Glow Retinol Serum || Review

Het moest er natuurlijk eens van komen: een Clay and Glow serum met retinol! Het wonder-ingrediënt waar je de laatste tijd veel over hoort is nu het hoofdbestanddeel van het nieuwe Night Serum van het merk. Ik probeerde hem uit en bespreek in dit artikel alle voor- en nadelen met je. Dus lees snel verder!

Clay and Glow Retinol Night Serum review

Het was misschien wel het meest aangevraagde product bij Clay and Glow: een serum met retinol kon niet in het assortiment ontbreken. En natuurlijk moest hij wel voldoen aan de visie en hoge standaarden van het merk. Hij is dan ook ontwikkeld en geproduceerd in Nederland, vegan, dierproefvrij en met oog voor duurzaamheid en het milieu.

Het anti-aging serum bevat 0,3% pure retinol, niacinamide, vitamine E en glycerine. Deze combinatie zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt, de collageenproductie gestimuleerd wordt en fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn.

Voordelen van retinolserum voor de huid - review

Goed om te weten: retinol en niacinamide (ofwel: dit Clay and Glow serum) kun je beter niet combineren met producten met vitamine C. Die combinatie kan namelijk zorgen voor irritatie en roodheid van de huid. Dit serum is bedoeld voor de nacht, als je jouw vitamine C skincare dan gebruikt in de ochtend zit je veilig!

Informatie over gezichtsserum voor de nacht

Er is maar liefst 1,5 jaar besteed aan het perfectioneren van de formule. En met resultaat! Dit anti-aging serum van Nederlandse bodem bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor alle huidtypen.

Wel kan het nodig zijn om het gebruik op te bouwen. Zeker als je een gevoelige huid hebt is dat aan te raden. Gebruik het eerst 1 tot 3 keer per week en bouw het op tot je het iedere avond kunt aanbrengen.

Het Clay and Glow Retinol Serum in gebruik

Het serum is niet verpakt in een lichtroze flacon, maar er is gekozen voor lila. Deze kleur staat voor self-care, kalmte en ontspanning en past iets beter bij een avond skincare-routine dan helder roze. Helemaal passend bij het product dus!

Clay and Glow Retinol Night Serum - review

Voor je het serum ’s avonds op je gezicht aanbrengt zorg je eerst voor de nodige reiniging, bijvoorbeeld met de Straw-jelly face wash of Foaming Make-up Remover.

Breng vervolgens een paar druppels aan op je droge gezicht. Ik gebruik drie kleine druppels waarmee ik mijn hele gezicht kan insmeren. Het serum heeft een subtiele, frisse geur en trekt vrij snel in.

Textuur Clay and Glow Retinol Serum

Nadat de huid het anti-ageing serum heeft geabsorbeerd breng je jouw favoriete moisturizer aan en klaar!

Bescherm overdag altijd je gezicht met een zonnebrandcrème zoals de Clay and Glow Sunscreen.

anti-aging serum met retinol

In de paar weken dat ik het serum nu gebruik heb ik nog niet echt waarneembare verbeteringen gezien, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit nog gaat komen bij langer gebruik. Zulke veranderingen in je huid kosten tijd.

Het serum is fijn in gebruik waardoor het geen moeite kost om het ’s avonds aan te brengen. Ik kan dan ook eigenlijk geen nadelen ontdekken. Let goed op je huid als je met het serum begint en bouw het gebruik op indien nodig. Dan ga je zeker de voordelen ervaren!

Meer informatie

Het Clay and Glow Retinol Serum kost € 49,95 (30 ml). Je koopt het via Boozyshop of de Clay and Glow website. Vergeet bij die laatste niet code NEXTGIRL15 in te vullen voor 15% korting op je bestelling, je betaalt voor het serum dan slechts € 42,45.

Clay and Glow is een vegan en dierproefvrij merk. Het Retinol Serum bestaat voor 97% uit natuurlijke ingrediënten.

Heb jij al retinol toegevoegd aan je avond-skincare-routine?

— Meer lezen over de producten van Clay and Glow? Klik dan door via de link! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top