Clay and Glow Sunscreen SPF30 || Review

In hun uitgebreide assortiment met skincare mistte een zonnebrandcrème voor het gezicht nog. Nu kun je echter bij Clay and Glow ook een Sunscreen vinden met SPF30. Fijn voor zomerse dagen, maar ook nodig op bewolkte of koude winterse dagen. Kijk je mee hoe hij me bevalt?

Clay and Glow Sunscreen SPF30

De Clay and Glow Sunscreen beschermt je niet alleen tegen UVA en UVB stralen, maar ook bevat hij een blue light filter om je te beschermen tegen blauw licht van bijvoorbeeld je smartphone of laptopscherm. Nog een reden om deze zonnebrandcrème niet alleen op zomerse dagen te gebruiken, maar ook op de dagen dat je alleen maar achter je computer zit.

Informatie en ingredienten Clay & Glow zonnebrandcreme

’s Ochtends gebruik je hem als laatste stap van je skincare routine. Voor het aanbrengen even goed schudden. Na het aanbrengen laat je hem goed intrekken zodat hij geen problemen geeft bij je make-up.

Clay & Glow Sunscreen met SPF30 zonnebrand voor gezicht

Deze sunscreen is waterproof al wordt wel aangeraden om hem regelmatig opnieuw op te doen. Vooral als je veel zweet of hebt gezwommen.

Vegan zonnebrandcreme voor gezicht SPF30

Zoals we inmiddels gewend zijn van Clay and Glow is ook deze Sunscreen met SPF30 vegan en cruelty-free ontwikkeld en geproduceerd.

De Clay and Glow Sunscreen in gebruik

De afgelopen tijd heb ik de meeste andere producten van Clay and Glow ook uitgeprobeerd. Eigenlijk was dat altijd een positieve ervaring. Daarom was ik ook erg benieuwd naar deze nieuwe toevoeging aan het assortiment.

Clay & Glow Sunscreen SPF30 pompflacon

Uiteraard is ook deze zonnebrandcrème voor het gezicht omhuld in een roze verpakking. Hij zit in een pompflacon wat ik persoonlijk een groot pluspunt vind. Het werkt net iets fijner dan een tube en de sunscreen is dun genoeg om gemakkelijk uit het pompje te komen. Het heeft namelijk niet zo zeer de textuur van een crème, maar van een fluïde.

Ik gebruik ongeveer 2 pompjes over mijn gehele gezicht en meestal kan ik dan ook mijn nek en/of hals nog insmeren. Eigenlijk moet je zonnebrandcrème niet te dun uitsmeren, maar een dikke laag voel je vaak zo snel zitten. Dan smeer ik liever iets vaker op de dag!

Textuur zonnebrandcreme voor gezicht

Door de dunne textuur is hij gemakkelijk te verdelen over de huid en zit je niet meteen met een dikke laag. De geur is trouwens erg fijn. Je ruikt er wel iets van de karakteristieke zonnebrandgeur in, maar toch is hij aangenamer dan dat. Na het aanbrengen ruik je hem niet meer.

Meestal gebruikte ik ’s ochtends een SPF50(+) voor mijn gezicht dus ik vond een SPF van 30 aan de lage kant. Het voordeel van de Clay and Glow Sunscreen zit voor mij vooral in de bescherming tegen blauw licht. Ik denk dan ook dat ik hem vooral zal gebruiken op dagen dat de zon wat minder fel aanwezig is, maar ik wel achter mijn computerscherm zit om te werken.

De afgelopen weken heb ik deze zonnebrandcrème voor het gezicht in ieder geval met plezier gebruikt en ik kan hem dan ook iedereen aanraden!

Meer informatie

Deze Protecting Face Sunscreen met SPF30 koop je natuurlijk via de Clay and Glow website. Ook zijn de producten tegenwoordig te koop via Boozyshop en ICI Paris XL (ook in België). Alle producten zijn vegan en cruelty-free ontwikkeld en geproduceerd. De zonnebrandcrème zit in een pompflacon van 50 ml en kost € 29,95. Koop je via de Clay and Glow webshop dan kun je gebruik maken van mijn kortingscode NEXTGIRL15 voor 15% korting op het gehele assortiment!

Gebruik jij dagelijks zonbescherming voor je gezicht?

— Meer lezen over de producten van Clay and Glow? Via de link vind je ze allemaal op een rijtje! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top