Cocoa Brown by Marissa Carter zelfbruiner

Sinds kort is deze Cocoa Brown by Marissa Carter zelfbruiner verkrijgbaar bij Kruidvat. Ik probeerde hem uit, vertel je in dit artikel over het aanbrengen en mijn ervaringen daarmee en laat jullie natuurlijk het resultaat zien! Kijk snel verder om er alles over te lezen!

Cocoa Brown Marissa Carter zelfbruiner en handschoen mitt

Laat ik voorop stellen dat ik geen doorgewinterde zelfbruiner ben. Ik heb het lang geleden eens geprobeerd met een soort olie, maar dat was niet zo’n groot succes geloof ik. Toch leek het me leuk om deze bruiningsmousse te testen. Vooral mijn benen zijn altijd witter dan wit en weigeren bruin te worden, hoe veel ik ook in de zon kom. De laatste jaren probeer ik het dan ook maar gewoon niet meer. Deze zelfbruiner van Cocoa Brown leek me dan ook een handige oplossing!

Er zijn van Cocoa Brown drie verschillende tinten zelfbruiner: Medium, Dark en Extra Dark. Geen idee eigenlijk of er heel veel verschil zit tussen de tinten, ik heb de middelste gebruikt.

Cocoa Brown Marissa Carter zelfbruiner

De speciale applicatiehandschoen is aan de ene kant van een roze, dunne, rekbare stof. De andere zijde is een witte, dikkere, zachte kant.

Het aanbrengen van de Cocoa Brown zelfbruiner

Ik moest me even inlezen, want ik heb dus weinig ervaring. Net voor het aanbrengen scheren is not done, want dan kan de zelfbruiner zich ophopen bij de haarpuntjes. Dit doe je een aantal dagen van tevoren (of erna eventueel). Wat je wél doet voor het zelfbruinen is scrubben en hydrateren. Door het scrubben verwijder je dode huidcellen en creëer je een gladde huid (gebruik een scrub zonder olie, want dat kan zorgen voor een ongelijkmatige bruining). Vervolgens hydrateer je de huid met een bodylotion voor een mooi egaal resultaat. Op droge stukjes op de huid zal de zelfbruiner namelijk donkerder uitvallen.

Eigenwijze ik had al deze informatie natuurlijk niet vooraf gelezen, dus mijn eerste tanning sessie was iets minder succesvol. Maar de tweede ging al een stuk beter!

De mousse zit in een spuitflacon zoals je van een mousse gewend bent. Uiteraard even schudden voor gebruik en dan komt de mousse goed uit de fles.

Schuimkop voor zelfbruinings mousse kruidvat
Zelfbruiner mousse Marissa Carter
Deze foto is van mijn tweede zelfbruiningssessie, de handschoen is niet helemaal goed schoon gegaan na sessie 1.

Het resultaat is een bruinige mousse. Dit is handig, want zo kun je zien waar je geweest bent en of de zelfbruiner enigszins gelijkmatig verdeeld is. Ik moet zeggen dat het aanbrengen me (vooral de tweede keer) erg gemakkelijk afging, ik voelde me bijna meteen een pro! Je moet het wel even zorgvuldig doen zodat je geen strepen of vlekken krijgt. Maar het uitsmeren ging heel gemakkelijk en ik heb eigenlijk geen problemen ondervonden.

De mousse laat je ongeveer een kwartiertje intrekken voor je weer kleding aan kan doen. Ik zou alsnog geen witte / lichte kleding erover doen, maar ik heb eigenlijk niet gemerkt dat het afgegeven heeft.

Na het aanbrengen kun je de mousse 1, 2 of 3 uur laten zitten, afhankelijk van hoe donker je wil worden. Na 3 uur is de werking eruit, dus als je hem de hele nacht wil laten zitten is dat geen probleem.

Het resultaat!

De eerste keer heb ik hem na 1 uur afgespoeld. Het leek me de veilige optie om even te kijken hoe bruin het zou worden en hoe het zou gaan. Ik zag een subtiel verschil, maar te weinig om überhaupt op een foto te kunnen zien. Het witte was er net af.

De tweede keer heb ik het de volle drie uur laten zitten. Toen was het verschil een stukje duidelijker (al is het nog steeds lastig om voor- en nafoto’s te maken, omdat je wel dezelfde belichting enzo wil). Maar voor het idee hierbij mijn voor- en nafoto:

Voor en nafoto zelfbruiner Cocoa Brown by Marissa Carter

Omdat dit de middelste bruiner is had ik misschien verwacht dat deze iets donkerder zou uitvallen. Maar misschien omdat de basis extra licht is, dat het ook niet zo donker wordt?

Na ongeveer een weekje begint de kleur steeds wat meer te vervagen waarna het effect uiteindelijk weg is.

Al met al ben ik eigenlijk heel tevreden over deze zelfbruiner. Ik heb weinig vergelijkingsmateriaal, maar voor een nieuweling op dit gebied werkt hij erg gemakkelijk en heb je snel resultaat!

Meer informatie

Deze Cocoa Tan by Marissa Carter is verkrijgbaar bij Kruidvat in drie tinten (Medium, Dark, Extra dark). Ze kosten € 8,99 per bus (normaal € 12,95). De applicatorhandschoen kun je kopen voor € 5,99 (normaal € 6,95). Deze zelfbruiner is niet getest op dieren.

Gebruik jij wel eens zelfbruiner?

— Ben je beginnend tanner en wil je ‘veilig’ beginnen? Bekijk dan eens dit artikel: Review: Dove DermaSpa Tanning Mousse! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

4 reacties op “Cocoa Brown by Marissa Carter zelfbruiner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top