Collageen van SANA Amsterdam || Review

Recent maakte ik kennis met het collageen van SANA Amsterdam. Dit Nederlandse merk ontwikkelde collageen in poedervorm én in handige kant-en-klare shots. Het innemen was nog nooit zo makkelijk! Maar waarom zou je eigenlijk collageen nemen en hoe bevallen deze SANA producten me? Je leest het allemaal in dit artikel, dus kijk snel verder!

SANA Amsterdam kortingscode collageen poeder & shots

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat van nature wordt geproduceerd in ons lichaam, het vormt een onderdeel van het bindweefsel. Het is verantwoordelijk voor de structuur, stevigheid en elasticiteit van weefsels waaronder de huid (maar ook botten, pezen, gewrichtsbanden en kraakbeen).

Waarom collageen innemen? Omdat de productie van collageen afneemt naarmate je ouder wordt. Hierdoor worden rimpels zichtbaarder, de huidelasticiteit minder en kunnen bijvoorbeeld ook gewrichtsproblemen ontstaan. Om je huid (en lichaam in het algemeen) in optimale conditie te houden kun je jouw lichaam helpen door collageen in te nemen.

Over SANA Amsterdam

SANA Amsterdam is in COVID-19 tijd opgericht door Naira. De onzekerheden van de pandemie (effecten van stress) en de onvermijdelijke tekenen van veroudering (verminderde stevigheid van de huid, dunner wordend haar, roodheid in het gezicht) wezen haar erop dat ze meer aandacht moest besteden aan haar algehele welzijn.

De zoektocht naar een betrouwbaar, smakelijk en effectief collageensupplement eindigde bij de oprichting van SANA Amsterdam. De naam is een acroniem voor ‘Secret to an Attractive Nourished Appearance’.

Naast die drie genoemde kenmerken zijn de supplementen smaakvol, gemakkelijk te gebruiken was en vol met alle noodzakelijke vitamines en mineralen om de effectiviteit te vergroten. Het actieve ingrediënt is zeer effectief gehydrolyseerd marine collageen uit MSC-gecertificeerde duurzame Noorse visserij.

Inmiddels omvat het assortiment van SANA Amsterdam Beyond Collagen en Power Collagen, beide verkrijgbaar in poedervorm als in shots. En zowel in abonnementsvorm (‘Subscribe And Never Age’) als in losse hoeveelheden te koop. De collageen shots van SANA Amsterdam zijn in 2022 tijdens de Dutch Beauty Awards verkozen tot beste cosmeceutical product van Nederland.

Beide shots en het Beyond Collagen poeder probeerde ik uit, hieronder lees je alles over mijn ervaringen!

Beyond Collagen

Waar Power Collagen bijdraagt aan sterke botten, spierherstel en een gezond metabolisme ondersteunt Beyond Collagen het verbeteren van je huid, haar en nagels.

Beyond Collagen poeder en shots - review

Zowel het poeder als de shots bevatten een hoge concentratie (10.000 mg) Noors gehydrolyseerd zeecollageen, afgebroken tot biologisch beschikbare peptiden. Dit wordt verrijkt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten: vitamine C, zinc, viotine en co-enzym Q10 voor optimaal absorptie van het collageen.

Beyond Collagen poeder en shots review

De doos met shots bevat 10 flesjes en er zitten 30 zakjes poeder in een doos. Zowel de shots als de powdersachets zijn gemaakt van 100% recyclebaar materiaal. De flesjes zijn van glas, afgesloten met een aluminium dop. Je draait ze gemakkelijk open.

De poederzakjes zijn iets lastiger te openen, maar het scheurrandje helpt erbij.

SANA Beyond Collagen collageen poeder in sachets

Het poeder is lichtgeel van kleur en meng ik in een klein glaasje water. Even goed roeren zodat er geen klonters in zitten en het is klaar om te drinken!

Collageenpoeder in sachet mengen met water

Het drankje is verrassend lekker. Het heeft een frisse smaak die neigt naar citrus. De shots zijn een stuk zoeter en wat voller van smaak en textuur. Mijn voorkeur ligt toch bij de zakjes, al zijn de shots wel erg gemakkelijk in gebruik!

Na veertig dagen het Beyond collageen van SANA Amsterdam gebruikt te hebben kan ik nog niet heel veel zichtbare verbeteringen aanwijzen. Dit is meestal pas na 8 tot 12 weken. Mijn huid is momenteel wel in goede conditie en voelt fijn aan.

Power Collagen

Het Power Collagen is van de buitenkant niet heel anders dan het Beyond Collagen. Op deze verpakkingen prijkt een ‘2’ en een ander icoontje wat je hieronder ziet.

SANA Amsterdam Power Collagen Shots - review

De formule van de shots wijken wel af van de Beyond-shots. Elke Power-shot bevat 5000 mg enzymatisch gehydrolyseerd collageen, afgebroken tot biologisch beschikbare peptiden. Dit collageenshot is verrijkt met ginseng, groene koffieboon-extract, calcium, zink, rode bieten-extract, vitamine B12, wei-eiwit & vitamine D voor optimale absorptie van het collageen.

Door deze combinatie worden natuurlijke processen in het lichaam ondersteunt wat leidt tot sterkere botten, spierherstel en een gezond metabolisme. Hieronder zie je het verschil qua ingrediënten tussen Beyond (links) en Power (rechts).

Verschil samenstelling SANA Power & Beyond Collagen

Na veertig dagen Beyond Collagen heb ik tien dagen van de Power Collagen shots mogen genieten. Alhoewel, genieten… De smaak van deze shots is wezenlijk anders dan de Beyond-shots. Ik vond ze niet lekker en ik weet niet zo goed waarom. Ik houd het dus maar gewoon bij het Beyond Collagen!

Meer informatie

Kan jouw huid en lichaam ook wel wat hulp gebruiken in de vorm van collageen? Dan kun je de collageen producten van SANA Amsterdam met korting uitproberen. Gebruik daarvoor code THENEXTG1RL bij het afrekenen en ontvang maar liefst 20% korting!

Heb jij wel eens collageensupplementen gebruikt?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top