COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ || Review

Toen de zonnebrandcrème voor mijn gezicht bijna op was besloot ik de COSRX Aloe Soothing Sun Cream met SPF50+ te kopen. Ik hoorde erg veel goede verhalen en was benieuwd of het ook wat voor mij zou zijn. Lees snel verder om daar achter te komen!

COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+

Volgens mij hoef ik niet meer te vertellen hoe belangrijk het is om zonnebrandcrème te gebruiken, ook op dagen dat de zon niet (zichtbaar) schijnt. Zelfs achter het glas kunnen zonnestralen schade aan de huid aanbrengen. UVB-stralen worden grotendeels tegengehouden, maar UVA-stralen komen er gewoon doorheen. Voor beide typen straling wil je jouw huid natuurlijk beschermen, dus kies dan voor een zogenaamde breedspectrum zonnebrandcrème, zoals deze van COSRX.

Meer weten over straling van de zon en de noodzaak om zonbescherming te gebruiken? Lees dan ook dit artikel: Alles wat je wil weten over zonnebrandcrème.
Informatie over de Koreaanse zonnebrand voor het gezicht

De COSRX Aloe Soothing Sun Cream heeft een beschermingsfactor tegen UVB van SPF50+ en een PA+++ waarde voor de bescherming tegen UVA (dit was tot voor kort het hoogst mogelijke). Daarnaast bevat deze zonnebrand ook nog een aloë vera waardoor je huid gehydrateerd wordt.

Ingredienten COSRX zonnebrandcreme

Ook bij dat soort hoge beschermingswaarden wordt aangeraden iedere twee tot vier uur opnieuw je zonnebrandcrème aan te brengen.

Zoals je op de foto’s hierboven ziet, vind je alle benodigde informatie op het doosje. In die verpakking zit de tube zelf. Hij is bijna wit van kleur en bevat 50 ml.

COSRX zonnebrandcreme met aloe vera

Het doosje en de tube hebben ongeveer hetzelfde uiterlijk, waardoor de zonnebrandtube goed herkenbaar is.

COSRX Soothing Sun Cream voor het gezicht

Gelukkig was er op het doosje veel te lezen, want tenzij je Koreaans kent, word je van de tube niet zoveel wijzer. Al staat het belangrijkste er ook in het Engels op: verdeel de zonnebrandcrème gelijkmatig over je gezicht en vermijd daarbij de huid rondom je ogen.

Achterkant tube Koreaanse SPF50+

De COSRX Soothing Sun Cream in gebruik

Voor het eerste gebruik draai je even de dop van de tube om de seal te verwijderen. Nu is hij klaar voor gebruik!

Opening tube COSRX zonnebrandcreme voor het gezicht

Door de opening in de dop komt de zonnebrand in crème-vorm eenvoudig uit de tube. Hij is wit en is gemakkelijk te verdelen over de huid.

Witte COSRX Soothing Sun Cream met SPF50

Hij voelt aan als een lichtgewicht crème die je gemakkelijk uitsmeert. De eerste paar keer had ik al teveel zonnebrand gepakt waardoor er een subtiele witte waas op mijn gezicht te zien was. Maar bij de juiste hoeveelheid en goed verdelen over de huid is dat niet het geval! Overigens voorkomt dat ook dat hij plakkerig blijft. Een dun laagje trekt vrij snel in en blijft niet echt plakken.

Close-up textuur zonnebrandcreme

Pluspunt van deze COSRX Soothing Sun Cream is dat hij niet naar standaard zonnebrandcrème ruikt, maar een fris geurtje heeft. Daar draagt de Aloë vera aan bij! Verder voert hij zijn taak als huidbeschermer prima uit. Ik kan dan ook niet anders dan het eens zijn met de andere reviews: een aanrader!

Meer informatie

Benieuwd geworden naar deze COSRX Soothing Sun Cream? Het is een breedspectrum zonnebrandcrème voor je gezicht die beschermt tegen UVA en UVB stralen. Je vindt hem bij webshops als Boozyshop en Little Wonderland. Hij kost ca. € 14,95. Deze zonnebrand is vegan, cruelty-free en bevat geen kunstmatige kleuren, parfum, parabenen, sulfaten of minerale oliën. Hij is geschikt voor alle huidtypen, ook voor de gevoelige huid.

Gebruik jij iedere dag een zonnebrandcrème voor je gezicht?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top