CTZN Code Red Lipstick || Review

Regelmatig koop ik een mysterybox met make-up omdat ik van het verrassingselement houd. Net als bij adventskalenders eigenlijk. In de Cosmania Summer Beauty Box vond ik deze Code Red lipstick van het met merk CTZN Cosmetics. Benieuwd naar de tint? Kijk dan snel verder!

CTZN Code Red matte lipstick

Over CTZN Cosmetics

Ik had wel eens van CTZN gehoord, maar wist er verder niet zoveel van. Het merk blijkt opgericht te zijn door drie zussen die inclusiviteit en kwaliteit als belangrijkste speerpunten hebben. Iedereen heeft bijvoorbeeld een andere perfecte nude-tint voor de lippen. En ook niet iedere tint rood staat goed bij elke huidstint.

De verpakkingen zijn zo genderneutraal mogelijk gehouden, zodat niemand zich buitengesloten voelt op basis van het product. De CTZN lipproducten zijn voor iedereen die ze graag draagt.

Cruelty-free vegan Code Red lipstick

Daarbij zijn alle producten cruelty-free, vegan en zijn de Code Red lipsticks glutenvrij.

De Code Red collectie is een ‘call to action’: 8% van de verkopen gaat naar gratis menstruatie-kits en informatieverstrekking in landen waar dat nodig is. Dit jaar ligt de focus daarvoor op India en Pakistan.

CTZN Code Red lipstick in PULA

De CTZN Code Red lipstick is er in zes tinten rood. Beginnend bij een helder oranjerode tint en eindigend bij een donkerrood. De kleur die in mijn Cosmania box zat is PULA: de op één na donkerste tint van de collectie.

CTZN Cosmetics red lipstick in PULA

Niet meteen een kleur die ik zou uitkiezen, felle lipsticks zijn meestal niet mijn ding. Maar het merk spreekt me aan dus ik besloot hem toch uit te proberen.

Dieprode matte lipstick

Hij ziet er in ieder geval prachtig uit in de matzwarte, vierkante huls. Bijna zonde om hem te gaan gebruiken!

CTZN Code Red PULA lipstick
Close-up dieprode lippenstift

De kleur is inderdaad vrij donker rood, zoals ik verwacht had. Maar het stickertje op de huls leek iets meer naar bruin te neigen. En toen ik de swatches maakte zag ik daar juist een meer roze ondertoon in. Een lipstick vol verrassingen dus!

Swatches rode lippenstift van CTZN Cosmetics

Links zie je één ‘veeg’ met de lipstick, rechts heb ik hem wat dikker aangebracht.

Op mijn lippen ziet hij er ook prachtig uit, als is hij toch wel iets te donker voor mijn huidskleur. Maar smaken verschillen natuurlijk, sommige mensen kunnen een wat donkere rood prima hebben met een lichte huidstint!

Swatch CTZN Code Red PULA lipstick

Ik ben blij dat hij ook op de lippen wat meer naar roze neigt, in plaats van de bruine ondertoon die het kleurstickertje op de huls heeft. De lipstick brengt gemakkelijk aan, heeft een goed pigment en trekt niet in de lijntjes. Hij draagt fijn, wat mij betreft een aanrader.

Meer informatie

Deze CTZN Cosmetics Code Red lipstick koop je, net als de andere tinten, bij bijvoorbeeld Douglas of Cosmania voor € 28 (3,5 gram). De lipsticks zijn vegan, crueltyfree, glutenvrij en bevatten geen parabenen en parfum.

Heb jij al eens een lipproduct van CTZN Cosmetics geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top