De beste zonnebrandcrèmes van 2022!

Ik heb de afgelopen tijd een aantal zonnebrandcrèmes voor mijn gezicht geprobeerd en vandaag leg ik de toppers van 2022 naast elkaar! Wat zijn voordelen, hebben ze nadelen en waar kun je ze kopen? Ook voor je lichaam heb ik nog een aantal opties. Je leest het allemaal in dit artikel!

De beste zonnebrandcreme van 2022

Meer lezen over UV-stralen, hoe vaak en hoe veel je het beste kunt smeren, lees je in onderstaand artikel.

De beste zonnebrandcrèmes van 2022 voor het gezicht

Dit jaar probeerde ik een aantal zonnebrandcrèmes uit voor het gezicht. In principe zit er weinig verschil tussen zonnebrand voor het gezicht en het lichaam. Vaak zijn de lichaamsproducten net wat romiger en trekken de gezichtsproducten wat sneller in. Fijn als je make-up wil gebruiken. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer dagcrèmes waar een SPF aan toegevoegd is, zoals de Louis Widmer crème met UV50.

PAYOT Sunny SPF50

De Payot zonnebrandcrème met SPF50 gebruik ik al een tijdje. Eigenlijk al te lang, want de beschermingsfactor is waarschijnlijk al een stuk minder dan 50. Gelukkig is hij bijna op en hoef ik hem niet ongebruikt weg te doen!

PAYOT Sunny SPF50 Crème Savoureuse

Deze zonnebrand zit in een tube, is er gemakkelijk uit te krijgen en goed smeerbaar. Nadeel is wel dat de crème zich na verloop van tijd gaat ophopen rondom de opening van de tube. Je ruikt dat je met een zonnebrandcrème te maken hebt, maar die typische geur is niet overduidelijk aanwezig. Je koopt deze tube met 50ml bij Douglas voor ca. € 23,96, hij beschermt tegen zowel UVA als UVB straling.

COSRX Sun Cream

Na veel positieve verhalen kocht ik dit jaar de COSRX Aloe Soothing Sun Cream met SPF50+. Als je een zonnebrandcrème zoekt die niet ruikt naar zonnebrandcrème, moet je deze van COSRX hebben. Hij ruikt namelijk heerlijk fris.

COSRX Sun Cream voor je gezicht

Hij zit ook in een tube, maar ik heb hierbij nog niet gemerkt dat de crème zich ophoopt. Hij beschermt tegen zowel UVB stralen (SPF50+ als tegen UVA stralen (PA+++). Voor 50ml betaal je ca. € 14,99 bij bijvoorbeeld Boozyshop, Little Wonderland of Stylevana (voor momenteel € 9,39!). Wat mij betreft een aanrader!

Clay & Glow Sunscreen

Laatst maakte ik kennis met het gloednieuwe aanwinst van Clay & Glow: de Face Protecting Sunscreen! Hij beschermt je huid tegen UVA en UVB stralen en als bonus ook nog tegen blauw licht van schermen zoals je telefoon en laptop. Hij heeft SPF30, maar zoals je hebt kunnen lezen is het verschil met SPF50 vrij klein. Juist door het blauwe licht filter is hij bij uitstek geschikt om te dragen op dagen dat je veel achter je computer zit.

Clay & Glow Face Protecting Sunscreen SPF30

Deze sunscreen zit in een pompflacon, ik merk dat ik dat erg fijn vind. De geur is fris, met een kleine hint naar zonnebrandcrème. Je koopt hem voor € 29,95 (50ml). Via de knop bestel je hem meteen via Clay & Glow, vergeet niet vóór je afrekent code NEXTGIRL15 in te vullen voor 15% korting!

Andere opties

Natuurlijk zijn er veel meer opties voor je gezicht zoals bijvoorbeeld de nieuwe Biodermal Zonnefluïde met SPF50+ of La Roche Posay Anthelios SPF50+ (te koop via De Online Drogist). Zoek je het liever in de Koreaanse hoek, dan zijn er naast COSRX ook geschikte producten van bijvoorbeeld Purito, Frudia, AXIS-Y, Innisfree en Etude House. Dit soort merken koopje bij webshops als Little Wonderland of Stylevana. Van sommige heb ik een sample geprobeerd, maar ik heb geen ervaring met de zonnebrandproducten van de meeste van deze merken.

Welke zonnebrandcrèmes voor je gezicht in 2022

De beste zonnebrandcrèmes van 2022 voor je lichaam

Net als voor het gezicht zijn er ook voor je lichaam ontelbare opties! Met twee wat kleinere kinderen vliegen de flessen er hier doorheen, dus ik heb het meeste ervaring met merken die goed verkrijgbaar zijn zoals Etos eigen merk, Kruidvat Solait of Nivea. Vaak is er wel één van die merken in de aanbieding, waar ik dan dankbaar gebruik van maak. In mijn ervaring zit er ook weinig verschil in de werking van de producten. Soms ruikt de ene net wat beter, maar smeren moet je toch.

Zonnebrandcrèmes voor het lichaam 2022

Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF50+

Qua verpakking heb ik stiekem wel mijn voorkeuren: zo’n spuitflacon vind ik handiger met vette handen dan een sprayfles. Toch is deze Biodermal Hydraplus zonnespray SPF50+ wel een favoriet. Mijn uitgebreide review lees je via de link. Hij smeert gemakkelijk, trekt snel in en ruikt ook nog eens goed. Niet gek dus dat deze zonnebrandcrème als beste uit de test kwam bij de Consumentenbond in 2022! Dat is wel een speciale vermelding waard.

Biodermal Hydraplus Zonnespray SPF50+

Australian Gold producten

Een ander merk waar ik ook goede ervaringen mee heb is Australian Gold. Ik probeerde vorig jaar een aantal producten, daarover lees je meer in dit artikel.

Hopelijk kun je met deze informatie en aanraders in 2022 de zonnebrandcrèmes vinden die het best bij jou passen!

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top