De leukste cadeautjes om te geven (en krijgen)

Iemand een hart onder de riem steken? Een cadeautje kopen voor een verjaardag (op afstand), of zoek je alvast iets voor Valentijnsdag? Het kan een ellende zijn om een leuke cadeautjes te vinden om te geven. Daarom vandaag een aantal cadeautips om je te helpen!

Veel mensen kunnen in deze corona-periode met allerlei beperkende maatregelen wel een steuntje in de rug gebruiken. Zo stuur ik net wat vaker een kaartje, heb ik met Kerstmis wat cadeautjes naar vrienden gebracht, stuur ik mijn oma af en toe een bloemetje en bedenk ik alternatieve manieren om mensen op hun verjaardag te kunnen verrassen met iets leuks.

Maar eerlijk is eerlijk, soms kom ik ook niet op een leuk idee. Misschien helpt dit overzicht je bij jouw keuzestress of black-out op cadeaugebied.

Persoonlijke cadeaus

Het leukste om te geven (en krijgen vind ik) zijn persoonlijke cadeaus. Iets waarmee je laat weten iemand te kennen. Het is lastig om daar tips voor te geven omdat dit natuurlijk steeds anders is. Maar er zijn wel een paar opties.

1. Fotocadeaus

Zoek een leuke foto van jullie samen, het huisdier van die persoon of een vakantiefoto met herinneringen. Daarmee kun je tegenwoordig echt van alles. Een foto afdrukken op canvas is al lang niet meer origineel (wat niet wil zeggen dat dat geen leuk cadeau is!). Je kunt ook denken aan een gepersonaliseerde legpuzzel voor je oma, een mok voor je thuiswerkende vriendin of een muismat voor je gamende buurman. Google is je vriend hierbij, er zijn namelijk erg veel websites waar je dit soort cadeaus kunt bestellen.

2. Hobby’s of activiteiten

Een andere tip is om je cadeau af te stemmen op hobby’s van de ontvanger. Of denk aan activiteiten die jullie samen ondernomen hebben of nog willen gaan doen. Van hieruit kun je uiteenlopende dingen bedenken zoals een hondenriem, bullet journal spulletjes of een bordspel.

Hobby bullet journal cadeauideeen

3. Sieraden

Vooral bij vrouwen doen sieraden het vaak goed. Maar ook steeds meer mannen zijn er blij mee! Hierbij is het wel handig om te weten of iemand het liefst goud of zilver draagt en wat de stijl van de ontvanger is. Bij veel winkels en online shops kun je sieraden laten graveren om ze zo te personaliseren. Maar ook zonder dat extraatje zijn sieraden altijd goed, wat mij betreft!

Sieraden als cadeautje voor valentijn

Algemene cadeaus

Bij gebrek aan een betere naam noem ik dit ‘algemene cadeaus’: dingen die voor meer mensen van toepassing zijn. Dit hoeft natuurlijk niet slecht te zijn. Mijn oma maak ik bijvoorbeeld nergens blijer mee dan met bloemen, dus ik kies altijd de mooiste bos voor haar uit. Dat is dan meteen ook de eerste tip in deze categorie.

4. Bloemen of een plantje

Een bos bloemen, daar kun je menig vrouw (en soms ook man) blij mee maken! Je hebt tegenwoordig ook boeketjes (of bloemzaadjes) die door de brievenbus passen, zoals bij BloomPost.

Wat ik ook leuk vind om te doen is om een plantje cadeau te geven. Dat kan bijvoorbeeld een pannenkoekenplantje zijn (komend van mijn eigen pannenkoekenplanten) of iets anders leuks. Dit is wel wat makkelijker als de tuincentra open zijn, dan kun je er ook meteen een leuke pot bij uitkiezen!

Plantjes zijn altijd leuk als cadeautje

5. Drankjes

Misschien iets meer passend bij een feestje, maar ook om iemand een hart onder de riem te steken zijn drankjes leuke cadeautjes om te geven. Een flesje wijn of speciaalbiertjes zijn voor de ontvanger een fijne manier om even te kunnen ontspannen of om iets te vieren. Je kunt dit natuurlijk combineren met nootjes, kaas, chocolade of iets anders om te eten. Bij dit cadeau is het natuurlijk wel van belang dat je weet waar de ontvanger van houdt.

6. Snacks

Kun je echt geen cadeautjes verzinnen om te geven? Dan kun je gaan voor iets als Merci of een reep chocolade. Er zijn overigens ook plekken waar je zelf de wikkels kunt ontwerpen voor een persoonlijke touch (wat ook geldt voor de drankjes).

Wil je het echt origineel houden? Kijk dan eens voor bijvoorbeeld mystery pakketjes met Japanse snacks. Of bestel buitenlandse smaken chips of chocolade. Iets wat je niet zomaar in de winkel kan kopen geeft je sowieso punten voor originaliteit!

Koop bijzondere snacks als cadeau voor iemand

7. Parfum / verzorgingsproducten

Voor een vrouw (en soms ook mannen!) zit je vaak goed als je gaat voor parfum of verzorgingsproducten. Zelf vind ik het leuk om bijvoorbeeld een Rituals-pakketje te krijgen of een giftset van een ander merk.

Rituals giftset als cadeautje geven

Parfums daarentegen zijn wel erg smaakgevoelig, dus het is handig als je weet wat de ontvanger lekker vindt. Weet je dat niet, dan kun je altijd nog gaan voor een cadeaubon van bijvoorbeeld Douglas of ICI Paris XL. En dat brengt me bij de laatste tip!

8. Cadeaukaart

Als je de ontvanger vrijheid wil geven, kies dan voor een cadeaubon. Vaak wordt dit gezien als ‘onpersoonlijk’ of weinig creatief. Ik ben er zelf echter altijd blij mee! Als ik geld krijg gaat dat ongemerkt mee op aan bijvoorbeeld de wekelijkse boodschappen. Maar met een cadeaukaart kies ik altijd iets uit wat ik zelf echt leuk vind.

Je kunt voor een cadeaukaart van een bepaalde winkel zoals Douglas, ICI Paris XL of zelfs Action. Maar je kunt ook een bon kopen die je in meerdere winkels kunt besteden, zoals DE Cadeaukaart. Die koop je bij Jumbo, ANWB, Lidl of Primera, of je bestelt hem online! Het saldo bepaal je zelf en de kaart is maar liefst 3 jaar geldig. De ontvanger kan hem zowel in fysieke winkels (als ze weer open gaan) of online besteden. Er is voor ieder wel een leuke winkel te vinden zoals Xenos, De Bijenkorf, Wehkamp, Decathlon, Vero Moda, Blokker, Zalando en zelfs de Hornbach doet mee. Zo kun je toch nog persoonlijke cadeautjes geven.

DE Cadeaukaart: het leukste cadeautje om te geven
Heb jij wel eens een cadeautje gekregen wat je het liefste meteen terug zou brengen?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Eén reactie op “De leukste cadeautjes om te geven (en krijgen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top