De vijf beste haarsupplementen

Ontdek de top 5 haarsupplementen die je haar een boost geven! Deze haarvitaminen bevatten biotine, vitamine A, C, E, zink en omega-3 vetzuren om gezonde haargroei te ondersteunen. Leer waarom deze supplementen essentieel zijn voor sterker, glanzender haar en hoe je ze effectief kunt integreren in je dagelijkse routine voor maximale resultaten. Kijk snel verder!

De beste haarsupplementen

Waarom haarsupplementen?

Natuurlijke haarvitaminen en -supplementen, zoals hairgummies, zijn populaire keuzes geworden voor als je streeft naar gezonder, sterker en glanzender haar. Deze supplementen bevatten vaak een mix van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van je haar. Daarbij zijn ze vaak ook effectief in het verbeteren van je huid en nagels.

Wat doen deze haarvitaminen eigenlijk? Ze leveren voedingsstoffen die je haar nodig heeft om te groeien en gezond te blijven. Hier zijn enkele belangrijke ingrediënten die vaak in haarvitaminen worden gevonden en wat ze voor je haar kunnen betekenen:

  1. Biotine: Ook bekend als vitamine B7. Biotine speelt een cruciale rol bij het bevorderen van gezonde haargroei en het versterken van de haarstructuur.
  2. Vitamine A: Deze vitamine helpt bij de productie van talg, wat de hoofdhuid hydrateert en de haargroei bevordert.
  3. Vitamine C: Essentieel voor de productie van collageen, dat de haarzakjes versterkt en haarbreuk helpt voorkomen.
  4. Vitamine E: Een krachtige antioxidant die de haargroei bevordert door de bloedsomloop naar de hoofdhuid te verbeteren.
  5. Zink: Ondersteunt de haargroei en herstelt beschadigd haar door het stimuleren van de celvernieuwing.

Haarvitaminen kunnen je helpen als aanvulling op een gezond dieet. Vooral als je merkt dat je haar broos, dunner of beschadigd is. Belangrijk bij het nemen van supplementen: consistente gebruik! Het kan enkele maanden duren voordat je de volledige voordelen van haarvitaminen opmerkt, dus wees geduldig en blijf consequent.

Hieronder vind je vijf van de beste haarsupplementen die momenteel verkrijgbaar zijn in Nederland. Er zijn er ongetwijfeld meer, dus laat jouw aanraders achter in een reactie!

Skin For Skin Hair Supplement | € 25,95

Met de Skin For Skin Hair Supplements heb ik misschien wel het best zichtbare resultaat behaald. Je kunt de voor- en nafoto zien in dit artikel: Skin For Skin Hair Supplement || Review. Het zijn capsules die je inneemt met water. Ze hebben niet echt een smaak en zijn eenvoudig door de slikken.

De ingrediënten zijn volledig natuurlijk. De capsules bevatten:

  • 400% van de ADH van biotine.
  • Skin for Skin viscollageen.
  • Vitamine A, B en C en actieve mineralen.
Skin For Skin Hair Supplement

Je neemt 1 capsule per dag. Voor € 25,95 krijg je dus capsules voor 30 dagen. Koop je voor meerdere maanden tegelijk? Dan krijg je korting.

Meer informatie en bestellen doe je via de Skin For Skin website.

Yummygums Hair | € 24,95

Yummygums is een steeds populairder Nederlands merk met diverse soorten vitaminen. Eerder probeerde ik de Energy vitamine gummies die me prima bevielen. De Hairgummies hebben een frambozensmaak, zijn suikervrij en bevatten onder andere Biotine, Selenium, bamboe extract, foliumzuur, vitamine C, zink, vitamine B3 en vitamine B12.

Yummygums hair supplementen

Van deze gummies neem je er twee per dag. Met een pot van 60 stuks voor € 24,95 kun je dus 30 dagen doen. Je kunt ook kiezen voor een abonnement waarbij je minstens 3 potten afneemt, dan krijg je korting.

Meer informatie en bestellen doe je eenvoudig via de Yummygums website. Naast hairgummies vind je daar ook andere vitamines.

Hairlust Hair Formula Gummies | € 32,95

De Hairlust haarvitaminen waren de eerste hair gummies die ik probeerde en ze smaken goed. Je leest er meer over in dit artikel: Hairlust Hair Growth Formula Gummies. Er heeft inmiddels een rebranding plaatsgevonden, maar de samenstelling is hetzelfde gebleven.

De vitamine snoepjes zijn suikervrij, veganistisch en bevatten de volgende hoofdingrediënten: bamboe extract, biotine, foliumzuur, jodium, vitamine A, vitamine B12, vitamine B6, vitamine C, vitamine D, vitamine E en zink.

Hairlust haarsupplementen voor vrouwen

Ieder potje bevat ca. 90 gummies. Je neemt er drie per dag, dus voor € 32,95 heb je genoeg voor 30 dagen. Koop je voor meerdere maanden tegelijk, dan krijg je zo’n € 10 korting op het totaalbedrag.

Meer informatie vind je natuurlijk op de Hairlust website. Naast deze gummies hebben ze ook capsules en beide varianten voor heren.

Kruidvat Oh My Hair | € 7,99

Ook deze Kruidvat Oh My Hair Gummies probeerde ik uit, via de link lees je meer over mijn bevindingen. Ze zijn niet duur en smaken naar bessen. Heerlijk als je van zoet houdt. Ze zijn niet duur (in vergelijking met de andere varianten in dit artikel) maar daar staat tegenover dat ze veel suiker bevatten!

Verder is de formule veganistisch en bevatten ze biotine en zink. Daarnaast zijn andere vitamines en mineralen toegevoegd zoals ook bij de Yummygums en Hairlust gummies.

Kruidvat Oh My Hairgummies

Je neemt twee gummies per dag. Met een potje van 60 stuks voor € 7,99 kun je dus 30 dagen doen. Je vindt de de Oh My Hair Gummies natuurlijk bij Kruidvat. Daar vind je overigens ook andere vitamine gummies en supplementen.

Vitakruid Biotine | € 19,90

Deze laatste variant probeerde ik niet zelf. Biotine is één van de hoofdbestanddelen van alle haarsupplementen in dit artikel, het draagt dan ook bij aan normale haargroei en houdt haren sterk en glanzend. In deze Vitakruid Biotine supplementen vind je dat bestanddeel in de puurste variant.

De capsules bevatten geen suiker en zijn veganistisch.

Vitakruid haarvitaminen biotine

De capsules bevatten 2500 mcg biotine. Je neemt er 1 per dag. Voor € 19,90 heb je dan ook genoeg voor 90 dagen. Ben je op zoek naar alleen biotine, dan is dit de goedkoopste en puurste variant.

Meer informatie vind je op de Vitakruid website. Je kunt ook kiezen voor SilSolutions, op basis van silicium. Of vraag een advies op maat aan. Gebruik kortingscode THENEXTG1RL voor 10% korting op je bestelling!


Hopelijk helpt dit artikel je om een keuze te maken voor de haarsupplementen die het beste bij je passen.

Gebruik jij haarsupplementen? Heb je een voorkeur voor capsules of gummies?

hairlust banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top