Directions colourkit: Flamingo Pink haarkleuring

Al een tijdje twijfelde ik over roze haar. Nadat de Arctic Fox haarkleuring niet zo goed pakte, wilde ik ook andere merken gaan proberen. Zo kwam ik bij de haarkleuring van Directions en kocht de colourkit in de kleur Flamingo Pink. Klik voor het resultaat!

Directions Colour kit Flamingo Pink

Het merk La Riche Directions vond ik al snel en leek me erg interessant. Goede reviews en lekker felle kleuren, dus mijn interesse was gewekt. Ik twijfelde een beetje over welke kleur ik zou kopen. Wat donkerder roze, wat meer pastel, of toch gewoon lekker fel? Toen ik deze colourkit zag in Flamingo Pink wist ik dat dat hem moest worden!

De vorige keer had ik namelijk mijn haar niet goed voorbereid op het kleuren en ook de nazorg had beter gekund. Ik las dat de Directions colourkit een totaalpakket was voor haarkleuring met alles wat je nodig hebt voor het beste resultaat. Hij is er overigens in 8 kleuren, terwijl Directions zelf véél meer kleuren los verkoopt.

Directions Colour kit Flamingo Pink achterkant

Inhoud Directions colourkit

Wat zit erin? Om te beginnen een zogenaamde Pre colour shampoo die je uiteraard gebruikt vóór je de haarkleuring aanbrengt. Voor de verzorging van je haar ná het kleuren bevat de kit twee producten: een Colour protecting shampoo en conditioner.

La Riche Directions Colour kit inhoud 2

Verder zitten er benodigdheden voor het kleuren zelf. Handschoenen, een haarverf kwast, een plastic soort douchemuts en natuurlijk de kleur zelf! Die ‘douchemuts’ zet je op nadat je de kleur hebt aangebracht. Het houdt je haar (en de kleuring) warm waardoor het beter in je haar trekt, geloof ik.

La Riche Directions Colour kit inhoud 1

De haarkleuring in gebruik

Okee, genoeg over het pakket zelf, tijd om verslag te doen van het ‘verven’ zelf! Nadat ik mijn haar had gewassen met de Directions Pre Colouring shampoo en mijn haar had laten drogen (zo goed als, want ik had natuurlijk weinig geduld) was het dan eindelijk zo ver. Voor de volledigheid nog even een ‘voor’-foto.

Resultaat Arctic Fox Perwinkle Girls Night na twee keer wassen

Voor ik begon met kleuren heb ik uiteraard weer mijn huid tegen de haargrens ingesmeerd met vaseline en de handschoenen aangedaan.

La Riche Directions Flamingo Pink

Ik had ook nog een los potje Flamingo Pink gekocht, want ik wist niet zeker hoeveel ik nodig zou hebben. Ik ben begonnen met de inhoud van één potje in mijn ‘verfbakje’ te doen. Voor de oplettende kijker: dat is eigenlijk een lege bodybutter-pot van Nivea.

Roze haarkleuring Directions Flamingo

En ja, deze roze haarverf is dus echt zo fel! Of eigenlijk moet ik ‘semi-permanente haarkleur’ zeggen, het is geen echte verf.

Ik werd toch een beetje huiverig om het in mijn haren te doen. Maar goed, wie A zegt moet ook B zeggen en ik hoefde voorlopig toch niet naar kantoor omdat de corona-periode net was begonnen. Dus ik ging aan de slag. Dit was de eerste keer dat ik haarkleuring aanbracht met een kwast, dus het was even wennen. Al snel lukte het aardig en ik had het idee dat je met een kwast de kleuring net wat beter over alle haren verdeelt dan met je vingers.

Textuur felroze haarkleuring Directions Flamingo Pink

Ik bleek aan één potje ruim voldoende te hebben om mijn hele haar te doen. Hieronder zie je hoe lang mijn haar is, zodat je kunt inschatten hoeveel jij nodig hebt. Ik heb overigens erg dun haar, dus houd daar rekening mee.

Na ongeveer 40 minuten met de zogenaamde development cap op mijn hoofd te hebben rondgelopen heb ik de Directions haarkleuring uitgespoeld met koud water.

Het resultaat!

Eerlijk: ik schrok toch wel een beetje van het resultaat! Het was wel érg fel en ik kreeg er dan ook verschillende opmerkingen over op straat. Overigens wel alleen maar positieve opmerkingen! Na het kleuren was dit namelijk het resultaat:

Flamingo Pink Directions felroze haarkleuring

Mijn haar voelde erg zacht en verzorgd aan, ik heb niet het idee dat deze kleuring slecht was voor mijn haar. Wat minder positief ben ik over de Colour protecting shampoo en conditioner. Mijn haar werd er nog pluiziger van dan anders en voelde al snel vettig aan. Ik heb mijn haar er vier keer mee gewassen voordat ik overgestapt ben op normale shampoo en conditioner (de HASK argan oil shampoo en conditioner). Hieronder zie je het kleurverloop van mijn haar (en hoe pluizig het is).

Directions Flamingo Pink na wasbeurten

Mijn excuses voor de rare slag in mijn haar steeds. Ik doe meestal al snel een elastiekje in mijn haar, dus dan krijg je dat. Na één keer wassen vond ik de kleur denk ik het mooiste. Net na het kleuren was het toch íets te fel. En je ziet, na vier keer wassen met de speciale shampoo en conditioner is er al niet veel kleur meer over. Het meeste roze zit nog boven op mijn hoofd, vooral als ik een scheiding in mijn haar heb kun je de kleur nog zien.

Directions Flamingo Pink na 4 wasbeurten

Het wordt zo langzamerhand tijd om de volgende kleuring uit te proberen denk ik! Ik heb nog grijze en violet staan van een ander merk. Naar welke ben jij het meest benieuwd? Laat het me weten in de reacties!

Meer informatie

De haarkleuring van La Riché Directions is te koop bij onder andere Haarshop.nl en Haarspullen.nl. Een potje van 88 ml kost € 8 – €10, afhankelijk van het verkooppunt. Bij Hairandbeautyonline.com betaal je bijvoorbeeld maar € 5,75, de Flamingo Kit koop je er voor € 12,89. Directions haarkleuring is vegan en proefdiervrij en bevat geen ammoniak, PPD of peroxide.

— Geïnteresseerd in haarkleuring? Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina voor semi-permanente haarkleuring! —

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat geen ter review ontvangen producten.

banner haarshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top