Dr. Hauschka Melissecrème en Gezichtslotion

Dr. Hauschka is een merk waar ik goede dingen over gehoord had, maar nog nooit zelf had gebruikt. Via het Douglas testpanel mocht ik o.a. deze Dr. Hauschka melissecrème en gezichtslotion proberen. Lees snel verder!

De crème en lotion vallen in de Clean Beauty lijn van Dr. Hauschka. Dit betekent dat de producten van natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. Ze bevatten bijvoorbeeld geen siliconen, parabenen, sulfaten en minerale oliën. Deze productlijn kun je herkennen aan de witte verpakkingen met oranje band erom. Ook het uiterlijk van deze producten ziet er ‘clean’ uit vind ik!

Dr. Hauschka Melisse crème en gezichtslotion

Dr. Hauschka Melissecrème

In het doosje van de gezichtscrème zit een bijsluiter en een tube. In de bijsluiter vind je meer informatie over het product. Deze tube is ook weer gekenmerkt met een oranje streep en een opdruk met de naam.

Dr. Hauschka Melisse crème verpakking

De tube zit voor het eerste gebruik netjes ‘gesealed’. Je kunt hem open drukken met de bovenkant van de dop waarna je de crème kunt gebruiken. Tip: knijp even een paar keer in de tube voor je hem voor het eerst open maakt, zodat alle ingrediënten weer kunnen vermengen. Bij mij kwam er eerst wat olie mee uit (dit kun je op de swatchfoto hieronder een beetje zien). Bij de tweede keer gebruiken was dat overigens alweer weg.

Dr. Hauschka Melisse crème gesloten tube

Deze gezichtscrème is bedoelt voor de gevoelige, gemengde huid. Hij zou de huid kalmeren en de natuurlijke balans herstellen. De geur van melisse en andere bloemen en planten komt je tegemoet als je de tube opent. De geur is vrij aanwezig, maar ik vind hem niet storend. Je moet er wel van houden denk ik, want je blijft het wel even ruiken als je de crème hebt opgedaan.

Dr. Hauschka Melisse crème swatch

De Melissecrème is een lichte, zachte crème. Hij smeert goed uit en ligt niet dik op de huid. Hij trekt vrij snel in, maar je merkt wel dat er iets van bescherming op je huid ligt. Ik vind het een fijne crème in gebruik.

Dr. Hauschka Gezichtslotion

Ook de gezichtslotion komt in een doosje, inclusief bijsluiter. De sprayfles is van glas. De lotion komt er uit als een echte ‘mist‘ wat ik heel erg fijn vind. Zo kun je ook goed bepalen hoeveel je op je gezicht sprayt.

Dr. Hauschka Gezichtslotion hydraterend

Het is de bedoeling om de lotion na het sprayen in je huid te deppen. Deze spray gebruik je vóór de crème. Hij trekt dan ook snel in, zodat je meteen door kan met smeren. Ook deze geur is weer bijzonder te noemen. Het is niet echt bloemig, maar iets zwaarder dan dat. Geuren vind ik altijd lastig uit te leggen!

Dr. Hauschka Gezichtslotion

Ik vind ook de lotion fijn om te gebruiken. Het geeft me een goed gevoel dat ik mijn huid goed verzorg, en dat alleen door een paar keer sprayen! Het effect op de langere termijn heb ik nog niet ontdekt, ik gebruik beide producten nog maar enkele weken. Maar de eerste indruk is zeker goed!

Meer informatie

Deze Dr. Hauschka Melissecrème en Gezichtslotion uit de Clean Beauty lijn zijn te koop bij o.a. Douglas, Big Green Smile en Plein.nl. De crème koop je voor € 27,30 (30 ml), de lotion heeft dezelfde prijs van € 27,30 (100 ml).

Heb jij wel eens iets van Dr. Hauschka geprobeerd?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Dr. Hauschka Melissecrème en Gezichtslotion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top