Dr Organic Calendula haarverzorging || Review

Een tijdje geleden schreef ik over het Dr Organic assortiment en het feit dat alle producten vanaf 2023 COSMOS gecertificeerd zijn. Er zijn natuurlijke productlijnen voor elk huid- en haartype beschikbaar. Ik probeerde de Dr Organic Calendula shampoo en conditioner die geschikt zijn voor de gevoelige hoofdhuid. Kijk je mee?

Dr Organic Calendula shampoo en conditioner haarverzorging

Het COSMOS Organic icoon prijkt al op deze verpakkingen van de Dr Organic Calendula haarverzorging. Daarnaast zien we ook het vegan-label en blijkt dat de verpakkingen van gerecycled materiaal gemaakt zijn.

De Calendula reeks bestaat momenteel uit vijf producten: shampoo, conditioner, douchegel, dagcrème en bodylotion. De items zijn herkenbaar door de afbeelding van de gele bloemetjes.

De zachte bloem heeft herstellende eigenschappen die worden gebruikt om op milde wijze de huid te verzorgen, zelfs de gevoelige (hoofd)huid. Alle items in de Calendula reeks zijn vrij van parfum, alcohol en kleurstoffen.

Dr Organic Calendula Shampoo

De Calendula Shampoo van Dr Organic is een geurloze shampoo voor een gevoelige hoofdhuid. Hij heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen. Niet alleen door de calendula, ook door de toegevoegde aloë vera.

Calendula shampoo van Dr. Organic

Mijn haar kon wel wat extra liefde en herstel gebruiken, dus deze shampoo (en conditioner) kwam op een goed moment. De shampoo kan misschien even wennen zijn als je normaal een heerlijk geurende, flink schuimende variant gebruikt.

Deze Dr Organic shampoo heeft namelijk geen geur. Wel bevat hij Ammonium Lauryl Sulfate, maar ondanks dat schuimt hij amper als je hem inmasseert.

vegan shampoo voor de gevoelige hoofdhuid en fijn haar

Het effect na het uitspoelen van de shampoo is daarentegen goed merkbaar. Mijn haar voelt stroef aan, alsof al het vuil en oliën zijn weggevaagd. Gelukkig is er de Calendula Conditioner om van mijn haar weer een zacht geheel te maken!

Dr Organic Calendula Conditioner

De Calendula Conditioner van Dr Organic is een verzachtende conditioner voor de gevoelige hoofdhuid. Je herkent hem aan de witte fles, al moet ik toegeven dat ik toch altijd nog even moet lezen welke fles de shampoo is en welke de conditioner.

Calendula conditioner van Dr. Organic

De verpakkingen van Dr Organic worden gemaakt van gerecycled plastic wat uit de (randen van de) oceaan gehaald is. Op de achterkant van de flessen vind je informatie over de producten zoals de ingrediënten. Natuurlijk is het belangrijkste ingrediënt ook bij deze conditioner de biologische calendula!

vegan conditioner voor de gevoelige hoofdhuid en fijn haar

De formule is zoals je van een conditioner verwacht. Hij is vrij dik, maar komt goed uit de fles als je hem in duwt.

Deze shampoo en conditioner zijn wat mij betreft aanraders, ook bij een gevoelige hoofdhuid! Ik heb niet gemerkt dat mijn haar sneller vet lijkt te worden of andere nadelen heeft.

Dr Organic vegan haarverzorging met calendula

Overstappen op natuurlijke haarverzorging

Als je overstapt van ’traditionele’ haarverzorging naar volledig natuurlijke haarverzorging kan het in eerste instantie lijken alsof je haar sneller vet wordt. Dit komt omdat je haar en hoofdhuid moeten wennen aan de nieuwe producten. Traditionele shampoos bevatten vaak synthetische ingrediënten waardoor je haar schoon aanvoelt. Maar ze kunnen ook de natuurlijke oliën op je hoofdhuid verwijderen.

Omdat natuurlijke shampoo niet zoveel van deze oliën verwijdert, kan je haar er iets vetter uitzien dan je gewend bent. Dit ligt niet aan de kwaliteit van de shampoo, maar aan het feit dat je haar en hoofdhuid even aan de nieuwe producten moeten wennen. Het is een tijdelijk effect!

Meer informatie

Deze Calendula shampoo en conditioner van Dr Organic koop je bij Kruidvat of online via Holland & Barrett en Plein.nl. De adviesverkoopprijs van beide producten is € 7,99. De flessen bevatten ieder 265 ml.

Alle producten van Dr Organic zijn vegan. Ze worden dierproefvrij ontwikkeld en geproduceerd en hebben het COSMOS Organic keurmerk.

Heb jij al eens producten van Dr Organic geprobeerd voor je huid of haar?

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 5, gebaseerd op 2 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top