Empties en aankopen van december 2021

Wow, het jaar is voorbij! 2021 was een jaar waarin er veel is gebeurd én waarin ik mijn empties en aankopen bijgehouden heb. In dit artikel lees je over mijn empties van december, laat ik de berg empties van heel 2021 zien en blik ik nog even terug op de aankopen. Lees je mee?

Empties van december 2021

De empties van december waren eigenlijk niet zo spannend. Wel opvallend dat er twee conditioners opgingen. Dat komt vooral omdat er al te lang eentje (die van Andrélon) in de douche stond die eigenlijk al bijna op was. Eindelijk toch maar eens werk van gemaakt! De Urtekram Wild Lemongrass conditioner vond ik fijn. Een frisse geur en mijn haren werden er lekker zacht van.

Over de 111SKIN Eye patches schreef ik eerder al een artikel, daar was ik erg tevreden over! Wel zijn ze iets te duur naar mijn zin, dus ik zal ze niet snel zelf kopen. Hetzelfde geldt voor het Honey Mask van I’m From: hij is erg fijn, maar wel wat aan de prijzige kant. Daarnaast heb ik nog een heleboel andere maskers, dus ik zit voorlopig nog niet zonder!

Daarnaast gebruikte ik het badtablet uit de PUPA Adventskalender 2021 en heb ik eindelijk de Benefit Roller Liner ingeruild. Ik ben erg tevreden over deze zwarte eyeliner. Maar ook deze vind ik iets te duur. Ik sluit overigens niet uit dat ik hem toch nog eens zal kopen, maar voorlopig heb ik nog genoeg alternatieven.

Overzicht empties van december 2021

In totaal heb ik voor € 86,12 producten opgemaakt in december. Dit is met dank aan het masker wat al bijna de helft van dat bedrag is.

Aankopen in december 2021

De aankopen in december waren wel wat hoger dan normaal. Ik wilde aan het einde van het jaar toch nog wat ‘cadeautjes’ voor mezelf kopen. Ik bestelde nieuwe maskertjes voor mijn FOREO UFO Mini bij Lookfantastic. En dat terwijl ik eigenlijk alle (sheet)maskers die ik nog heb liggen wil opmaken in 2022. Maar goed.

Aankopen van december 2021

Daarnaast plaatste ik een vrij dure order bij Boozyshop, vooral omdat ik de Karla Cosmetics pigmenten eens wilde uitproberen! En die zijn best prijzig (ongeveer 23 euro per stuk). Ik kan in ieder geval weer even vooruit!

Empties en aankopen van heel 2021

Ik heb niet alleen per maand opgeschreven wat ik heb opgemaakt. Vorig jaar zag ik op verschillende Instagram-accounts mensen die al hun empties van het hele jaar hadden bewaard. Dat vond ik tof om te zien, dus heb ik dat ook gedaan in 2021! En eigenlijk vond ik het best wel schokkend, zoveel producten en afval wat ik heb geproduceerd de afgelopen 12 maanden.

Overzicht van alle empties lijst 2021

Als ik goed geteld heb zie je hieronder op de foto:

 • 29 make-up producten, waarvan 12 mascara’s
 • 14 maskers, waarvan 1 verpakking met eye patches en 2 potjes
 • 21 haarproducten (shampoo, conditioner, haarmasker, verf)
 • 2 zonnebrandcrèmes
 • 10 bad-/douchegels en bodyscrubs
 • 8 bodycare producten (bodylotion, deodorant)
 • 10 gezichtsproducten (serum, oogcrème, tonic)
 • 7 handverzorgingsproducten (crème, zeep)
 • 8 ‘overige’ (tissues, reinigingsdoekjes, wattenschijfjes)
 • 7 samples
alle empties van januari tot december 2021

Eindbedragen empties en aankopen

Als ik de bedragen van al mijn empties, van januari tot december 2021, optel kom ik op bijna 500 euro! Om precies te zijn: € 492,39. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik ook zoveel geld heb uitgegeven, maar als ik terugdenk zijn er wel een paar ‘dure’ maanden geweest.

Het totaalbedrag van beauty-gerelateerde aankopen in 2021 komt op… tromgeroffel… € 1054,77. Oeps. Dit komt neer op een gemiddelde van 88 euro per maand. Wel even goed om zo met mijn neus op de feiten gedrukt te worden! Want alhoewel ik veel producten gebruik, is bijna 90 euro per maand misschien wel iets teveel.

Wat mij betreft dus een goede ervaring om dit allemaal een jaartje bij te houden. Ik zal voortaan toch misschien wat strenger voor mezelf zijn bij nieuwe aankopen. Heb ik het wel echt nodig?

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan beauty-gerelateerde producten denk je?

Eén reactie op “Empties en aankopen van december 2021

 1. Wat goed dat je dit zo bij houdt, kan inderdaad misschien wel een beetje confronterend zijn 😂. Ik heb er denk ik niet de discipline voor om het zo goed bij te houden. Je hebt ook flink veel opgemaakt afgelopen jaar, 12 mascara’s: wow! Ik heb dus echt geen idee hoeveel ik er in een jaar verslijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top