Empties en aankopen van januari 2021

Een nieuw jaar om mijn opgemaakte producten bij te houden! En dit jaar houd ik ook bij wat ik uitgeef aan beauty-gerelateerde producten. Ben je benieuwd? Bekijk dan in dit artikel welke empties van januari 2021 ik heb verzameld en voor hoeveel geld ik dingen kocht.

Alle empties januari 2021

Laten we beginnen met alle empties. Ik moet zeggen dat ik best onder de indruk was van de stapel lege verpakkingen deze maand. In totaal zijn het 15 producten, wat een record is. Ik heb ze uiteraard weer onderverdeeld in categorieën.

Haar

Afgelopen maand heb ik drie producten voor mij haar opgebruikt. Over twee ervan schreef ik ook een artikel: I Heart Revolution Rainbow Tones haarkleuring en het Action Colour Protect haarmasker. Beide waren geen heel groot succes.

Haarverzorging opgemaakt januari 2021

Over het derde product: een Mango haarmasker wat ook van Action komt, volgt de review binnenkort. Ik heb namelijk ook de Cactus-variant die ik meteen wil uitproberen.

Gezicht

Voor mijn gezicht maakte ik weer een pakje Biocura reinigingsdoekjes (gekocht bij Aldi) op. Ondanks mijn zelfgemaakte wattenschijfjes gebruik deze doekjes om mijn Instagram-looks (grotendeels) te verwijderen. Ik heb nog een voorraad liggen (ander merk) dus ik zal ze gewoon mee opmaken.

Empties gezichtsverzorging masker serum doekjes

Het Kruidvat Peel Off masker lag al een tijd lang in de kast. Het waren er twee en de eerste keer beviel dit masker me niet. Ik besloot om de ander toch ook maar eens op te maken.

Als laatste in deze categorie maakte ik het Catrice Pore Minimizing Serum met niacinamide op, erg fijn! Ik zou hem zeker opnieuw kopen, ware het niet dat ik graag nieuwe producten uitprobeer. Voor nu heb ik dan ook het Yuja Niacin serum gekocht om te testen.

Make-up

Ik heb niet vaak 6 producten in de make-up categorie, meestal blijft het bij een paar mascara’s. Dit keer zijn dat drie LOOkX mascara’s die ik al ruim 3 maanden in gebruik had. Ik wilde ze eigenlijk nog niet wegdoen, omdat ik ze erg fijn vond, maar na 3 / 4 maanden moest het dan toch. Inmiddels heb ik de Benefit mascara’s in gebruik, dus deze mascara’s van LOOkX mochten in mijn empties-bakje.

Empties januari 2021 make-up mascara eyeliner concealer

Ook zie je een té oude Essence Stay All Day concealer, die eigenlijk nog prima rook en werkte. Ik heb hem nu vervangen door de Catrice True Skin concealer waar ik binnenkort een review over zal plaatsen.

Als laatste twee producten uit de Max & More adventskalender van 2020: de mascara en eyeliner. De eyeliner is erg fijn in gebruik, maar was nu toch echt op (na ongeveer 4 maanden gebruiken). De mascara is prima voor een subtiel kleurtje op je wimpers, verwacht er geen wonderen van. Je kunt beide producten in actie zien in dit artikel: Nieuwe Max & More oogmake-up getest!.

Overige empties januari 2021

De laatste categorie is ‘Overig’. Als eerste een zakje bath fizzers van I Heart Revolution. Hierin zaten kleine witte en groene hartjes. Leuk voor in bad, wel wat aan de dure kant als je het mij vraagt (€ 4,99 per zakje).

Opgemaakt deodorant urtekram handzeep bath fizzers

De Urtekram hand wash kon je zien in het artikel over het volledige Urtekram Spicy Orange Blossom assortiment. Handzeep gaat er snel doorheen deze maanden. En als laatste maakte ik een deodorant van 8×4 op. Prima geur en deodorant, ik heb er nog een paar op voorraad.

Weggegooid afgelopen maand

Ik gooide twee producten weg. Als eerste de Lush Bubblegum lipscrub. Ik heb dit potje al veel te lang (hij is bijna 10 jaar geleden gemaakt… oeps) en gebruik hem nooit. Als ik hem 5x gebruikt heb is dat veel. Hij ruikt verder nog lekker zoet en ziet er nog goed uit, maar ik ga hem niet meer gebruiken, dus hij moet nu maar eens weg.

Weggegooid januari 2021 lush bubblegum lipscrub en creme

Het tweede is een Tea Tree crème die ik kocht bij SkinPlus+ voordat ik überhaupt wist wat dropshipping was. Ik voelde me erg stom toen bleek dat ik ervoor gevallen was. Ik heb namelijk veel te veel betaald (wel met een gewonnen cadeaubon geloof ik) voor iets wat voor een paar euro op AliExpress te koop is. Ik durfde het daarna dan ook niet goed te gebruiken, je weet toch niet wat er in zit qua ingrediënten. Nu mag hij echt weg!

Het hele verhaal kun je hier lezen: Skincare producten van SkinPlus+. Ik zie in dat artikel dat ik twee items bestelde, die andere zal ik ook eens opzoeken om weg te gooien!

Totaal empties

In totaal had ik van januari 2021 15 empties, een record zoals ik al zei! Het zijn eigenlijk allemaal kleine prijzen, behalve de drie LOOkX mascara’s die samen rond de € 65 uitkwamen. Dat heeft het totaalbedrag flink omhoog geholpen.

Empties januari 2021 overzicht

In totaal maakte ik voor € 99,56 producten op deze maand. Dat is dan weer geen record, vorig jaar zat ik namelijk een keer rond de 117 euro.

Totaalbedrag empties januari 2021

Aankopen in januari

Ik heb afgelopen maand voor het eerst een zogenaamde purchase tracker bijgehouden, zoals ik al vertelde in het empties van december 2020-artikel. Het is wel heel goed om te zien hoe vaak en voor hoeveel geld ik eigenlijk dingen koop. De eerste week dacht ik nog ‘Nee, ik ga niets kopen, want dan moet ik het opschrijven. ‘ Maar om een goed en reëel overzicht te krijgen hoort dat er nou eenmaal bij. Het is ook geen schande om dingen te kopen (tenzij het voor een héél hoog bedrag is).

Purchase tracker januari 2021 bujo

Uiteindelijk heb ik vier keer een bestelling gedaan afgelopen maand. Dit was bij de volgende winkels:

Totaal uitgegeven januari 2021

Het totaalbedrag kwam op € 111,22 uit, wat ik eigenlijk best wel aan de hoge kant vind. Goed om dit eens bij elkaar te zien. Een deel ervan, zoals de foundation, concealer, wenkbrauwpotlood en serum, zijn vervangende producten van dingen die (bijna) op zijn. Dat verzacht het geheel nog een beetje.

Ik was ook wel blij om te zien dat het totaalbedrag van opgemaakte producten ook bijna 100 euro was, dan is het verschil tussen opgemaakt en aangekocht niet zo groot. Ga ik komende maand minder kopen? Ik wil graag zeggen van wel, maar ik weet het eigenlijk niet. Ik heb in ieder geval nog weinig plannen.

Dit waren mijn empties én aankopen van januari 2021! Heb jij veel dingen gekocht afgelopen maand?

Eén reactie op “Empties en aankopen van januari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top