Ervaringen met Dr Smile + eindresultaat!

Na vijf maanden onzichtbare aligners gedragen te hebben is het zo ver: de behandeling van mijn man is klaar! In dit artikel vertel ik je alles over de ervaringen met Dr Smile en zie je foto’s van het eindresultaat. Twijfel je zelf over een behandeling? Lees dan zeker even verder!

Ervaringen en resultaat Dr Smile aligners

De laatste aligner in, en nu?

In het behandelplan wat je ontvangt voor je het traject begint staat een vrij uitgebreid stuk over de nazorg. Je bent er namelijk niet als je tanden eenmaal recht staan na je laatste aligner. Je gaat dan de ‘retentie’-fase in. Ofwel: het behouden van de stand van je tanden zoals ze nu zijn. Er zijn daarvoor volgens Dr Smile twee methoden:

  • Uitneembare retainer: dit ziet eruit als een normale aligner, maar dan perfect passend op de huidige stand van je tanden (na behandeling). Je draagt deze iedere nacht. Iedere retainer mag je in verband met hygiëne 6-12 maanden dragen. Je kunt bij Dr Smile een set van 3 kopen voor € 140 (als ik het goed lees is dit bedrag per kaak, dus voor boven én onder zou je meer geld kwijt zijn).
  • Vaste, permanente retainer: ook wel bekend als ‘de spalk’. Deze laat je aanbrengen bij één van de bij Dr Smile aangesloten tandartsen en kost € 350 – € 490 (afhankelijk van of je er twee nodig hebt (onder en boven) of maar één).

Ervaringen met het Dr Smile traject

Het traject en de geboden begeleiding

In het vorige artikel wat ik over Dr Smile schreef (Alle vragen over Dr Smile beantwoord!) zei ik al dat we nog geen feedback hadden ontvangen op de gebitsfoto’s die mijn man iedere week instuurde via de app. Dat is nog steeds zo, we hebben na het geven van akkoord op de behandeling geen inhoudelijk contact gehad met een orthodontist. Het traject verliep in ons geval prima en er waren geen problemen dus we hebben het niet echt gemist. Maar halverwege een keer een telefoontje of mailtje met de vraag hoe het gaat was welkom geweest.

Ook na het dragen van de laatste aligners was er geen nazorg of evaluatie. Via de app wordt gevraagd om een laatste foto in te sturen van je gebit en dat is het: Behandeling voltooid.

Dr Smile App na behandeling voltooid

Op internet lazen we, voor we begonnen, overwegend slechte recensies over de klantenservice, dus ik denk dat het goed is dat bij ons alles zonder problemen verliep. Voor mijn man het traject startte hebben we onze twijfels door deze reviews aan de Dr Smile orthodontist voorgelegd. Ze ontkende niet, maar zei dat de overname van PlusDental door Dr Smile (half 2022) gezorgd had voor onder andere capaciteitsproblemen bij de klantenservice. Ze waren ermee bezig die op te lossen, dus hopelijk is de mindere service inmiddels verleden tijd!

Het resultaat

Over het resultaat kunnen we kort zijn. Er is voldaan aan de verwachtingen die we op basis van het behandelplan hadden. Hieronder zie je links de situatie voor de behandeling met Dr Smile aligners en rechts het eindresultaat.

Bovenin de simulatie zoals die in het behandelplan stond. In het midden het ‘kale’ gebit en onderaan het gebit met de laatste aligners.

Voor en nafoto's resultaat DrSmile onzichtbare aligners

Mijn man wil binnenkort twee spalkjes laten aanmeten zodat hij de rest van zijn leven van zijn rechtere gebit kan genieten. We hebben hiervoor ook een prijs opgevraagd bij onze reguliere tandarts, dit kost ca. € 300 (boven en onder).

Op Instagram postte ik een Reel waarin je de verandering in foto’s achter elkaar ziet:

Is het Dr Smile traject het geld waard?

Uiteraard is dit een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken. Een traject kost (momenteel in 2023) tussen de €1.690 en € 2.990. Daarbij komen nog kosten voor de retainer na de behandeling.

DrSmile tarieven 2023

Het is in de meeste gevallen vooral een cosmetische wens dus het is de vraag of je dit bedrag ervoor over hebt. Ik weet ook niet hoe deze prijzen in verhouding staan tot traditionele beugels.

De voordelen van doorzichtige aligners zijn dat ze niet zo opvallend zijn en je hebt geen periodieke tripjes naar de orthodontist nodig. Wel heb je een dosis discipline nodig om de aligners én je gebit extra goed schoon te houden en om ze daadwerkelijk 22 uur per dag te dragen.

Mijn man is blij dat hij de behandeling heeft doorlopen en lacht nu weer vol vertrouwen! Hopelijk heb je iets aan onze ervaringen met de Dr Smile aligners en kun je nu een weloverwogen besluit nemen voor jezelf.

Meer informatie

Meer informatie over de aligners lees je onder andere in dit artikel: Alle vragen over Dr Smile beantwoord! Daarnaast schreef ik apart artikel over het traject vóór de behandeling begint. Natuurlijk kun je ook terecht op de Dr Smile website.

Heeft dit artikel je geholpen?

De gemiddelde score is 0, gebaseerd op 0 stem(men).

Nog geen stemmen uitgebracht, wees de eerste!

Omdat je dit een nuttig artikel vond:

Volg theNextG1rl op social media voor meer!

Het spijt me dat dit artikel je niet heeft geholpen.

Welke informatie mis je?

Laat het me weten zodat ik mijn artikel kan verbeteren!

Dit artikel bevat ter review ontvangen producten, de foto’s, tekst en mening zijn van mezelf.
Lees de disclaimer voor meer informatie.

2 reacties op “Ervaringen met Dr Smile + eindresultaat!

  1. Wat een verhaal! Ik ben ook Dr Smile gaan zien omdat ik last had van mijn tanden en ben heel tevreden over het resultaat!

  2. Interessant om over jouw ervaringen te lezen! Ik denk er ook over na om een beugel te nemen. Een onzichtbare beugel lijkt mij ideaal. Ik ben benieuwd hoe snel mijn tanden rechttrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top